Serra, sol

"Aquella sessió al Parlament de Catalunya va convertir el pacificador de militars de les biografies oficials, en un espavilat que es negava a dir la quantitat de diners que havia cobrat per la seva gestió -desastrosa i culpable- a Caixa Catalunya"

Si el cas Pretòria és l'epíleg d'una època i un sistema ancorat en el què es va anomenar la "sociovergència", la imputació de Narcís Serra significa la sanció moral corresponent al desvergonyiment generalitzat dels protagonistes de la transició. "Lladre", cleptòman" i "especulador" són els tres adjectius amb què el cupaire David Fernàndez va enterrar totes les convencions i justificacions de pas de la dictadura franquista al règim del 78. Aquella sessió al Parlament de Catalunya va convertir el pacificador de militars de les biografies oficials, en un espavilat que es negava a dir la quantitat de diners que havia cobrat per la seva gestió -desastrosa i culpable- a Caixa Catalunya.

 

El final de la transició ha arribat abans a Catalunya que a Espanya i aquesta és una de les raons per les quals és tan difícil el diàleg entre Barcelona i Madrid. Perquè mentre l'exvicepresident Serra s'enfronta a una investigació judicial, l'expresident Felipe González gaudeix d'una vida de milionari mentre continua traficant amb les influències que conserva entre les elits madrilenyes. Allà el rellotge democràtic continua aturat.

 

El règim del 78 és irrecuperable a Catalunya, amb un suport electoral decreixent que ha deixat PP, PSC i Ciutadans amb un trist 39 per cent dels vots en les últimes eleccions al Parlament. Narcís Serra, sol, s'enfronta a si mateix.
Comentaris
Ramon
Narcís Serra = Heinz Chez, l'executen ara que el PSC ja no els és de servei i perquè coli com neutral l'acarnissament contra Convergència. Per cert, el Boadella no deuria saber com va anar l'execució d'aquell alemany o polonès amb la que van voler dissimular la de Puig Antich. De fet jo tampoc ho coneixia. Quin horror. La Torna va quedar curta. Llegiu-ho, llegiu com va anar a la wikipedia mateix.
Ramon
https://ca.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Monero_Renomo
Ramon
No s'ha fet bé el paste & copy. Entreu José Monero Renomo a la viquipèdia catalana.
Colauites LTA
Els Podemites, Colauites i demes escoria no han fet ni una piulada contra Serra. Ells encara el duen ben endins el regim del 78
John Smith
Tan sol como estarà el seu amic Roca (no el dels sanitaris) si alguna vegada li troben quelcom.
Shark
El PARTIDO SOCIALISTA PSC-PSOE té el trist honor de liderar tots els rànquings de corrupció: CAS NARCIS SERRA (Pretoria) el major de Catalunya. CAS EREs el major d'Espanya i Europa, CAL GAL (Felipe González) terrorisme d'Estat amb tortures, assassinats i enterrats en calç viva. MIQUEL ICETA fa 30 anys que hi té responsabilitats però diu que ell no en sap res. MIQUEL ICETA UN PAS AL COSTAT !!
Shark
El 39% va ser fent trampes. PP, PSOE, Podemos i Ciudadanos van ser promocionats per TVs i Ràdios i Premsa espanyoles, públiques i privades, que dominen el 90% del mitjans. Als debats per exemple, JxS i Cup exclosos. I a TV3, ni un 50%. Sempre 7 participants, per diluir el catalanisme al màxim. Ens prenen el pèl i nosaltres sempre amb el lliri a la mà. Banaus !
Joan
Per molt sol que estigui no em fa cap llàstima. Fa molts anys que viu be a costa de molta gent. O sigui que en rebi les conseqüències. Per cert l'Iceta què en diu d'aquest personatge corrupte del seu PSC? És que aquests unionistes només anomenen la gent de CDC per combatre la independencia. Al PSC hi ha tants o més corruptes que a CDC i s'ha d'acabar amb tots. Per cert, el grup Godó ho posa en lletres ben grans que el Narcis Serra és socialista?
Cert.....
Però passarà pels telediaris com en un petit reconet.....El que interessa és fer caure CDC.... Sort que la gent sencilla ja se'n està donanat. Els dolents ja saben per què ho fan... Els PSC-PSOE es varen polir Caixa Barcelona i després caixa de Catalunya. Altres coses com Filesa, Matesa és tot de diners pel mig. Els Gal era terrorisme de estat.... amb morts pel mig. i, si en Felipe i en Guerra tranquils. Ells no son ni federalistes...
Quan veig
el tracte dels casos de corrupció de determinats mitjans de comunicació, com s'acarnissen amb uns i com tapen i minimitzen als altres, tinc clar quin partit votaré: al de Puigdemont! Aquests mitjans es deuen pensar que la gent és idiota però els que sabem comparar la magnitud de la tragèdia, en treiem unes conclusions ben clares! Sumeu quantitats desfalcades x cada cas i partit i veureu que ara x ara s'emporta la palma el PSOE i de lluny!
Narcís ( que no robarien als ' ministerios ' i ' presidencia ' , tot plegat, espanya .. quan deixaven que els de sota s'ho enduguessin cru!) ( espanya sempre será això o dues classes de polítics: ‘ els que roben i els que hi esperen per robar!) ( anem’s-en jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!)
Ras i curt: per ventura no ha manat sempre el PPSOE, així total i absolut responsable de tot l'atracament sofert per aquest estat, òbviament, per interessos bastards i espuris fora mida? PD: a les ' cajas ' .. lliurement s'hi posaven sous, honoraris de tota mena, assegurances a dojo i pensions en quantitats bestials àdhuc amb contractes blindats i .. mai per mai cap inspecció o auditoria o informació pública de cap mena?
Miquel
Això dels polítics "que roben i els que s'esperen per robar" ja li havia sentit a dir del meu avi, després de la guerra. Jo ara tinc 76 anys i, tal com ha anat el règim del 78, ho certifico, llevat, evidentment de persones honrades, que sempre n'hi ha. L'altra problema per Catalunya és que aquests d'españa -de dintre i de fora- han fet un totum revolutum per fer el màxim soroll possible contra el nostre PROCÉS. Siguem esperançats i serens. No ens creguem tot el que bramen. Ànims i encadant.
i més
El Serra és un bandarra, i el seu partit és un cadàver polític sense futur. De la mateixa manera, alguns opinadors de centre-dreta han tingut durant anys una obsessió per camuflar els casos de corrupció i els problemes socials que hi ha a Catalunya utilitzant com a excusa el parlar únicament del procés, amb la qual cosa no només han perjudicat el propi procés, sinó també la seva pròpia credibilitat com a periodistes.
bau
Qui deu votar avui el PSC? A banda dels incondicionals de las Casas Regionales i les xarxes clientelars del sr José María Sala, poc futur els veig. Per descomptat, mai més tornaran a ser el que havien estat. La prova n'és el seu propi electorat, cada vegada més envellit.
més
Tant PSC com CiU són les dues cares de la mateixa moneda podrida de l'"oasi català" nascut a la transició. El primer ha esdevingut avui un partit testimonial, i els del segon van camí de ser-ho. Feliçment per Catalunya!
PSC
Sr. Cot, qui ho havia de dir, fins hi tot a vostè li costa dir-ho, no apareixen el nom clau fins al final del seu article i gairebé de refilò. Tranquil, ja ho dic jo: Narcís Serra capitost, del partir polític "PSC "
Pere de Kaltruku
....hi el bailarin Iceta, no te vergonya de dirigir un partir així?

envia el comentari