Una escala i un tornavís

"L'antic líder del sector catalanista del PSC ha derivat en un personatge ben poc honorable, capaç de negociar amb els símbols del país i amb la llengua catalana per tal de mantenir-se com a alcalde de Lleida"

És ben trist l'episodi d'Àngel Ros delegant en uns voluntaris l'acció de descollar les plaques franquistes, amb escala i tornavís, que encara queden en alguns edificis de la ciutat. L'antic líder del sector catalanista del PSC -ara amb camisa nova- ha derivat en un personatge ben poc honorable, capaç de negociar amb els símbols del país i amb la llengua catalana per tal de mantenir-se com a alcalde de Lleida, encara que sigui a costa de cedir a les reclamacions identitàries de Ciutadans.

 

Aquesta actitud és la que està deixant una institució tan important com la Paeria ancorada en convencions antigues, com el manteniment de fins a nou alts càrrecs i afectes a la dictadura franquista dins del nomenclàtor de la ciutat. En aquest sentit, el socialista Àngel Ros i el convergent Ferran Bel, alcalde de Tortosa, s'estan quedant sols defensant -amb excuses de poquíssim nivell- la simbologia franquista que van deixar quaranta anys de dictadura a les seves ciutats.

 

La societat catalana ha girat full d'aquells pactes que van permetre la continuïtat institucional entre la dictadura de Franco i el règim del 78. Resistir-se al canvi, com fan Ros i Bel, anticiparà el final de dues carreres polítiques que s'esvairan sense deixar record, exactament igual que els símbols que encara protegeixen.
Comentaris
Josep
l'alcalde Ros a veure si plega ell i tota la cohort que des de fa decenis son els amos de la paeria! Unes politiques de vergonya pel que fa l'us del català, els preus dels IBIs, paguem sense esma. El preu que paguen els alumnes que estudient al conservatori de musica municipal, Un escandol, un import equivalent a una matrícula d'universitat! Això si te especial cura dels seus votants, un personatge
Ramon
Ara tots a fer-li el joc a Podem amb la mandanga de les plaques de la protecció oficial després de no haver importat a ningú en prop de mig segle d'ajuntaments sociates, ara que Àngel Ros pagui per això... quan resulta que està governant amb Colono's i aquests li han imposat trair la decisió que data del 1979 de prioritzar el català com a llengua municipal. Clavadet a quan després de tants crims, robatoris i extorsions, van i engarjolaren Al Capone per no haver fet bé la declaració de la renda.
XX
Molt ben dit. Chapeau.
Ramon
Que no s'hagin arrencat les putes plaques de la protecció oficial no és cap novetat. La novetat és que Ros, per imposició de Colono's, ha renegat de la normalització del català en termes que ni els signants del Manifiesto del Losantos, hi gosava. És per això, sobretot, que Ros hauria de ser repudiat per tots els catalanistes. La decisió que el català fos la llengua preferent arreu i l'única en nomenclàtor i administració interna, va ser presa fins i tot a ciutats on tot déu era immigrant!
Toni
Ros està molt ben protegit, entre altres per uns mitjans de comunicació servils i comprats. El diari "Segre" és una autèntica vergonya espanyolista. Mai hi trobaràs ni la més mínima crítica a la paeria, només aprovació acrítica. Els editorials de Juan Cal, el director, cada cop més infames, sempre contra el procés, distorsionant i manipulant.
Segre i altra premsa del Movimiento reciclada
Toni, des de Tarragona, et dic que el que comentes del diari Segre, no és exclusiu de Lleida. De la mateixa manera que ara molta gent s'adona que el pacte del 78 no va ser res més que rentar la cara al franquisme, la premsa del Movimiento, segueix essent ben viva a Catalunya. A Tarragona, també.
julià begur
Voldria recordar que ERC va ser a l'ajuntament de Tortosa i tampoc va fer res. Sembla que tens memoria selectiva.
Un lleidatà
"Cada poble té el govern que es mereix". Per a vergonya dels lleidatans el socialista Àngel-Angel Ros-Rubio desfà a Lleida tot el que faci olor a catalanisme, d'acord amb els seus Ciudadanos... I d'acord amb els seus C's conserva tot el que fa olor a franquisme...
Narcís ( com pot ser possible tracti amb partits que volen esvair allò que és Catalunya .. catalana?) ( com pot ser possible tracti amb partits que fumen continuament merda sobre qualsevulla cosa catalana, sigui amb l'excusa de ' nacionalista ', sigui amb l'excusa d" independentista ', sigui .. amb
Ras i curt: de persona que pacta amb C's i PP .. què s'hi pot esperar? PD: i .. sacrificant la llengua tot posant-la com ' optativa ' sent com n'és la pròpia/ natural d'aquesta ciutat catalana en pro d'una que no cerca cap mena de convivència que sí ' guanyar terreny ' en contra de la catalana! Nota: per persones com aquest .. l'esquerra sempre serà devaluada/ infravalorada i rebutjada ( per falsa, taral·lirot o on s'hi amaguen simples ' bon vivant '!)!
Fàstig de gent
és el que són
Ricard
En referència a Julià Begur, informar-lo que Esquerra a Tortosa va intentar que es retirés el monument al mig del riu, concretament al novembre del 2008 via una moció al ple municipal que fou rebutjada. http://www.esquerra.cat/pdf/actualitat/esquerra-presenta-una-mocio-per-retirar-un-monument-franquista-a-tortosa.pdf

envia el comentari