El xoc, primer fotograma

"Mas, Ortega i Rigau són les primeres víctimes de la repressió exemplaritzant de Madrid, de la negativa al pacte i la negociació d'un règim irreformable que tolera dosis molt baixes de democràcia"

Doncs ja hem vist el primer fotograma d'aquest xoc, anunciadíssim, entre les institucions catalanes i l'estat. I la primera espurna, real i visible, ha saltat entre els tribunals espanyols i Artur Mas, condemnat -solemnement i en castellà- a la pena de desterrament de la política. Mas, Ortega i Rigau són les primeres víctimes de la repressió exemplaritzant de Madrid, de la negativa al pacte i la negociació d'un règim irreformable que tolera dosis molt baixes de democràcia.

 

Artur Mas és l'obsessió de les elits madrilenyes, no pas del sobiranisme. L'expresident ni tan sols és una peça insubstituïble en el tauler i, de fet, qui l'ha convertit en un símbol no és el carrer, sinó els poders de l'estat i els mitjans de comunicació madrilenys. És des d'allà que se'l fa, alhora, un malfactor i un màrtir, com si clavant-li agulles al seu ninot poguessin rebobinar fins als temps, feliçment autonòmics, en què aquella puta i aquella Ramoneta repartien el peix al cove i el cafè per a tothom.

 

La inèrcia dels trens fa inevitable la col·lisió. Ni Puigdemont, ni Junqueras ni ningú no poden renunciar al referèndum i l'Estat ja està dictant sentències. Aznar va negociar una treva amb el Movimiento Vasco de Liberación, però, esclar, aquells no demanaven votar.
Comentaris
no
No ens n'hem d'estranyar: Espanya s'entén millor amb qui empunya les armes que amb qui posa urnes. Els senten més propers , hi empatitzen perquè són com ells.
tomas
Doncs jo crec que tenim mes tontets obsessionats amb Mas aqui que a Madrid. Alguns que el seu gran acte de desobediencia es dir que trencarien ous. Inutils, si no fos per Mas i PDCAT el process a Madrid els faria riure.
comú
Anem bé si a tot el que s'atreveixen és a inhabilitar per càrrecs a Espanya. A la llarga ens expulsaran a tots i els agafarem la paraula.
Ricard
Tant de bo tinguem el recanvi de Mas, si més no com a figura carismàtica. Ja posats a demanar que no tingui cap rastre del polsim pujolista i que uneixi tot el ventall d'independentistes. Possiblement ens haguem de comformar en una mena d'unió de propòsits d'aquest ventall de partits que formen junts pel sí, sense un líder massa visible, però llavors dubto que no hi hagi grans desacords, mancats d'un líder autèntic.
Bacoretta
Ciudadanos, Pp, el seguidors de Rabell i Coscu, els dansaires de de IZ, els Fachin , Colaus i Domenechs també tenen com a ídol a En Mas.
El xoc de veritat
Enviar a la Rahola i al Rufián a Dissabte de Luxe a Tele 5 és el primer pas seriós que s'ha fet per aconseguir la independència de Catalunya. Amb pocs programes, Espanya o tancarà Tele 5 o es desfarà de Catalunya. Ja només falta Rahola posant a Interviú per accelerar una mica més el pruses.
Almirall
Jo volia més anys d'Inhabilitació per en Mas Ortega i Rigau, els volia ´més màrtirs, els volia humiliats de la mateixa manera que ho varen fer amb el General Vilaroel que el van fer caminar 700 km fins a la seva masmorra on moriria al cap de dos anys,Però si veieu el castic que han imposat es de covards, o pusil·lànimes o impotents davant uns fets que per sis mateixos son fets consumats, si voleu de resultats incerts però consumats, o dit d'una altre manera, si voleu sapiguer....
Almirall
sapiguer si hi ha aigua a la piscina de nit, us hi heu de tirar.. d'una altre banda mai ho sabreu, i sempre podreu trobar-ho s en la disjuntiva de si la porta de la gàbia es oberta, si sortim seria millor o si ens quedem a dins seria pitjor o viceversa.
Almirall
sapiguer si hi ha aigua a la piscina de nit, us hi heu de tirar.. d'una altre banda mai ho sabreu, i sempre podreu trobar-ho s en la disjuntiva de si la porta de la gàbia es oberta, si sortim seria millor o si ens quedem a dins seria pitjor o viceversa.
Narcís ( en MHP Mas n'és d'una vàlua de por .. normal vulguin espanyols de fora i espanyols amagats de dins o CSQEP desfer-se'n!) ( en MHP Mas n'és allò més pròxim al model de català .. sia en manera de ser o raonable i pacífic, sia en sentiment o defensa de la veritat, el bé i el Dret català!)
Els politicastres espanyols són xurma: 1. si vas amb violència àdhuc ofenent .. et dirien bel·licós sinó brètol i, per contra, si fas el contrari, ço és, rebre, sofrir i patir sa prepotència així covardia, i ho esbombes raonadament .. se't fumen, s'hi befen, tot dient fan de màrtirs! i 2. parlen d'unitat i indivisibilitat d'espanya .. per ventura, espanya no són ells o Castella i rodalies/ extensions que no pas nosaltres, catalans o Catalunya/ PPCC? PD: n'és un estat ruc, pitjor, delinqüent!
Les pors i neures de Madrid
Sempre ha fet més por Mas que tota la CUP junta per una raó molt senzilla: no perdonen que l'antic partit que donava veu a les elits catalanes a Madrid, ara estigui a favor de la independència! Espanya farà fallida amb el deute (1,4 bilions d'euros que no poden pagar) més tard o més d'hora (quan algú a Europa ho decideixi?). Ara és el temps de les petites nacions sense estat, i Catalunya n'és una! No pot haver-hi rendició per part catalana, perquè si n'hi hagués seria el fi de la nació catalana!
Jordi Estelada
Marxem ràpid d'aquesta gàbia que es diu Caspanya. Alliberem-nos del jou, de l'opressió i la repressió d'uns esclavitzadors-colonialistes-imperialistes-feixistes.

envia el comentari