“Que el feminisme ens acompanyi” (en el nostre 8 de març de cada dia)

"Patrons de gènere per mirar de despistar i de tapar delictes i corrupció, futbol i violència: els nostres 8 de març de cada dia"

La setmana passada, un any més, a molts països del món el dia 8 va ser “el dia de les dones”. Aquesta commemoració, celebració i fins i tot aturada –que ha anat canviant de nom al llarg del temps i que representa i evoca diferents fets històrics en els quals les dones van reivindicar drets o van perdre la vida– enguany, ha tingut un pes polític profund.

 

Aquest 8 de març, a Catalunya, milers de dones varen sortir als carrers a dir que hi ha molts homes que maten dones. La manifestació no mixta de Barcelona, a més, expressava contundentment el rebuig a l’acompanyament d’homes en aquest sortir al carrer i posar les paraules reals a una part dramàtica de la realitat. Més radicalment que mai, a més, a mitjans de comunicació i a molts altres espais moltes dones han afirmat, aquest any, que la igualtat no existeix en cap àmbit de la vida i que les dones paguem la desigualtat amb el sou, amb els drets i amb les formes de violència de què som víctimes.

 

Dimecres passat, mentre fins i tot a les institucions públiques es feia una aturada simbòlica d’uns minuts –ressò en gran mesura de la convocatòria feminista de la “vaga de totes”– a Gemma Montull la feien fer de dona tonta davant un jutge. Mentre la manifestació feminista encara recorria els carrers, el Barça feia una “remuntada històrica” que va ocupar més espai als mitjans de comunicació a l’endemà que la reflexió sobre el contingut i el sentit de la manifestació i, mentre encara ressonaven les frases de la manifestació per les xarxes, una altra dona, a Nou Barris, era víctima d’un home que li matava la criatura de la que estava embarassada i la deixava en greu estat.

 

Patrons de gènere per mirar de despistar i de tapar delictes i corrupció, futbol i violència: els nostres 8 de març de cada dia.

 

Per això cada cop hi ha més dones feministes a Barcelona, a Catalunya i al món.

 

Dissabte a la nit, a Can Batlló, centenars de dones van celebrar la festa “Que el feminisme ens acompanyi: festa de dones, lesbianes i trans”. Can Batlló semblava “La ciutat de les dames”, de Christine de Pizan, una casa de beguines del nord d’Europa al segle XIII o una casa de doncellas de l’època colonial americana: s’hi barrejaven sabers tan clars sobre el món com els que hi havia a les pancartes per les parets, amb frases com “contra l’estat heteropatriarcal”, hi havia pau i hi havia felicitat. Com sempre que les dones no hem de forcejar amb el patriarcat, com sempre que les dones sentim la certesa que no hi haurà violència.
Comentaris
Narcís ( el mal no té gènere .. prou maniqueisme per complex sinó interès espuri!) ( la legislació en casos de denúncies falses i, què dir-ne, pel que fa a separacions/ divorcis .. no influeix?) ( text ja no pas generalitza que, a sobre, totalitza .. hem de dir el mateix de ‘ tota dona ‘?)
Ras i curt: 1. no violència de les dones .. si majoria de persones que escolto contra Catalunya són dones! si majoria d'homes que escolto contra Catalunya són empentats per dones! 2. I n'és normal .. els homes, si no ens hi duem bé, som els primers en prendre mal, fer-nos mal àdhuc irreversible sinó mort! i 3. A més, per ventura, els homes no tenim mare, iaia, germanes, filles .. així estimades, així impossible fúmer dones, així molt possible siguin dones qui els ' rentin el cervell '!
Mariona
Article patètic que reivindica un tronat feminisme del segle XIX. Per sort la majoria de dones "passem" ja d'aquests estereotips i reivindiquem la diferència no pas un enfrontament absurd. Els temps han canviat. No sé si l'articulista s'ha adonat que a TV3 (és un exemple) tots els programes (de matí al vespre) són dirigits per una dona i ningú se n'ha queixat. Estem al segle XXI! Prou de fer el ridícul amiga Patrícia!
Ex-feminista
El feminisme ha desbarrat. Ha conduit a coses antidemocràtiques com la no igualtat davant de la llei, la no presumpció d'innocència i la sospita en potència sobre la meitat de la població i ha fomentat la desconfiança, la por i la separació entre els sexes. Millor l'humanisme i l'igualitarisme.
ToniPk
Un altre article per enmarcar d'un femenisme molt allunyat de la realitat., d'aquesta autora. Ho barreja tot, fins la historica remuntada del Barça..es per camuflar el dia de la dona. Cada cop van mes dones al Camps de futbol i moltes noies juguen a futbol cada cap de setmana..i ho fan per voluntat propia. El despreci que té envers el genere masculí i particularment heterosexual es digne d'estudi. Generalitzar d'aquesta manera es molt irresponsable i mesquí.

envia el comentari