'Sálvame' és millor que 'Le Monde'

"Com que no se li pot pressuposar a Telecinco cap simpatia respecte a la independència de Catalunya, només se'n pot deduir l'interès d'incloure dos personatges que arrosseguen seguidors -a tot l'estat, ni que sigui per antipatia- i que, a més, democratitzen la imatge de la cadena privada entre l'audiència catalana"

Una de les victòries parcials del sobiranisme català -en algun cas, fins i tot reconeguda des de Madrid- ha estat la penetració a la premsa internacional. Artur Mas, Carles Puigdemont, Raül Romeva o Oriol Junqueras han estat entrevistats als principals mitjans de comunicació del món occidental. Poques setmanes després de ser elegit, Carles Puigdemont concedia una entrevista conjunta a Financial Times, Le Monde, Corriere della Sera, Süddeustche Zeitung, i Diário de Noticias, un gest molt lluny de l'abast d'un president autonòmic.

 

Però aquesta penetració sempre ha estat llastrada per un forat negre: Madrid. Els mitjans de comunicació de la capital espanyola són tant o més refractaris a la versió catalana que el seu sistema institucional i polític. Per això sobtava veure, aquest dissabte, dos independentistes coneguts i reconeguts asseguts al plató de Sálvame, parlant de qualsevol cosa en una tertúlia que no va dedicar ni un minut al procés català. Com que no se li pot pressuposar a Telecinco cap simpatia respecte a la independència de Catalunya, només se'n pot deduir l'interès d'incloure dos personatges que arrosseguen seguidors -a tot l'estat, ni que sigui per antipatia- i que, a més, democratitzen la imatge de la cadena privada entre l'audiència catalana, una franja territorial amb un lideratge molt disputat.

 

Sálvame és una estúpida successió de xafarderies i Le Monde és un diari que admirem tots els periodistes des d'abans d'anar a la universitat. Però, a efectes del catalanisme polític, Sálvame és millor que Le Monde perquè és capaç de normalitzar l'independentisme entre franges -espanyoles, però també catalanes- fins ara inassequibles. Francament, em va interessar poc el que van dir Rahola i Rufián -com els altres-, però em vaig treure el barret pel fet que hi fossin.
Comentaris
Sispl
Anem a pams: diu que el programa aquest no va dedicar ni un minut al procés, que el Rufi i la Rahola van parlar de tota mena de coses sense interès. Llavors, a part de promocionar els dos personatges a nivell espanyol com a "bèsties televisives" de què va servir? No veig quina relació té això amb el referèndum o amb la independència. Sembla que ERc és una bona plataforma de llançament de persones estrambòtiques que es passegen pels platós espanyols per a major glòria del seu ego.
@Sispl
Alguns son "bèsties televisives" per la corrupció (no cal anomenarlos) i altres per promocionar-se o exposar les seves opinions. Per cert, la Rahola des que va escriure un llibre sobre Mas està més pels corruptes que p'els qu'és promocionen. Que hi farem, la pela es la pela!
Pilarona
Em va estranyar que posats a explicar tafaneries la senyora Rahola no expliqués perquè estava tan decidida a donar-li la medalla d'or de la ciutat de Barcelona a la Infanta Cristina. Hagués estat molt més interessant que les quatre blederies que es van sentir.
Telecinco también se deja tocar los hombros por ERC
Estan promocionando ERC para que se engolosinen con la ídea de arrasar en unas autonómicas catalanas. Una ídea que hace 10 o 12 años habría sido impensable, pero que ahora, como mal menor, a España le sabría a gloria que ERC picara lam. El problema para mí, es que no conocen bien al Junqueras si de verdad piensa que esa jugada les va a salir bien.
Isabel C.
Ui, sí, ja veig que ara per construir un país "excepcional", cal passejar-se per Sálvame encara que Sálvame representi l'essència de l'Espanya que molts volem ben lluny, la que més fàstic provoca. Què vindrà després d'això? Vendre's la mare? Apuntar-se a la immersió lingüística en castellà a les escoles? Amb independentistes com aquests no necessitem espanyols nacionalistes. Alguns comencem a veure que per fer una Espanya bis no calia aquest viatge. Potser valdrà més deixar-ho córrer.
El fet que hi siguin
Fa temps que penso el mateix. Per a quan un programa de xafarderies a TV3 o premsa independentista en castellà?. L'empenta que ha agafat l'independentisme entre els ciutadans de Catalunya, tot i essent de missatge majoritàriament en català, si amplièssim les opcions, seria molt avantatjós.
Lluís
Doncs està claríssim. T5 té uns pobríssims resultats a Catalunya i la gent que el veu és a més a més la de menor poder adquisitiu i això els perjudica ja que la publicitat que vol vendre a Catalunya no té interés en anunciar-se a T5
Churchill
1. El gobierno central concedeix dotzenes i dotzenes de llicències de TV privada MENTRE redueix el nº de multiplexors autonòmics 2. El gobierno treu la publicitat a TVE per enfortir les privades MENTRE escanya els pressupostos autonòmics. Resultat: la gent mira les privades castellanes. 3. Les TVs són concedides a grups afins controlats pel deute. Quan arriben eleccions, el gobierno tenen dotzenes d'altaveus i el control mediàtic gairebé absolut.
Churchill
Eleccions a Catalunya. TV3 obligada a respectar la llei electoral al milímetre MENTRE les espanyoles privades i públiques se la salten alegrement. Carta blanca perque emeten des de fora de Cat?? Per què ho tolerem? Al referèndum que s'acosta ho usaran a fons. Cal que la Llei de transitorietat imposi multes enormes a cadenes que no respectin ratios. Multes enormes. I si reincideixen, més multes i tall de senyal.
Marc
Totalment d’acord. Es la manera d’arribar a un públic que habitualment no veuen TV3, ni escolten RAC1 o Catalunya Radio, etc.
la
La Isabel C. es desemmascara: com en Ramon (són de fet el mateix?) és un troll espanyolista intentant instaurar el desànim. I ara m'omplirà de negatius...
Agustina
En la meva opinió la Sra. Raola fa un paper o un altre segons el mitjà on estigui actuant. Cap dels dos haurien de sortir en aquesta "basura espanyola", com ella mateixa els anomenava.
Narcís ( crec entendre la fi del text .. però de debò ens interessa a hores d'ara que primitius no ens hi vegin ' monstres '?)
Si us plau, dur o fer paper, a programa com aquest, persones, que haurien de " representar/ presentar el sofriment de ser català, amb tot allò que implica, a ca pròpia i, què dir-ne, a país veí botxí " .. n'és el súmmum d'allò grotesc! PD: l'escoltà 3 minuts i valga'm Déu .. jugant-hi, fent piruetes, amb dona de 86 anys aprofitant la mort de sa filla ( qui pot empassar-se aquesta salvatjada .. perquè faci negoci gent aliena?)!

envia el comentari