La garantia del procés

"La primera presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, encapçala ara el Parlament de Catalunya. De símbol a símbol, del carrer al Parlament"

L'Assemblea Nacional Catalana acaba de fer cinc anys. Els fa en un context que poc té a veure amb el moment històric en el qual va néixer, amb un Artur Mas encara mínimament esperançat demanant a Madrid un pacte fiscal per a Catalunya. Això passava pocs mesos després que l'ANC veiés la llum i pocs dies després de la primera manifestació realment multitudinària de l'11 de setembre. Aquella negativa de Mariano Rajoy a negociar sobre la possibilitat d'un pacte fiscal va decantar-ho tot, i l'ANC va anar adquirint cada vegada més protagonisme, precisament per aconseguir aglutinar una gran part de la societat civil indignada amb l'status quo.

 

En aquell moment, l'Assemblea va començar a jugar un paper preeminent en la vida política catalana, fins a arribar a organitzar les manifestacions més massives que ha viscut mai Catalunya. Les milers de persones que formen aquesta entitat sobiranista han estat col·laboradores necessàries perquè les institucions catalanes i molts dirigents polítics hagin donat passos endavant i s'hagin posat a liderar el que sembla l'opció preferida de la majoria de catalans. 

 

Ara la situació és totalment diferent. Però la importància de l'ANC no ha disminuït gens ni mica. Quan els rumors de la possible aplicació de l'article 155 de la Constitució -referent a la suspensió de l'autonomia- són més forts que mai, i fins i tot ja s'està parlant de la possibilitat que el govern espanyol activi l'Estat d'excepció per frenar el procés, mitjançant l'article 116 de la Carta Magna, l'existència d'una entitat com l'ANC es fa cabdal.

 

En el moment clau de confrontació, les institucions catalanes no podran apelar a cap Tribunal Constitucional, ni a cap exèrcit, només tindran la gent. Tant és així que la primera presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, encapçala ara el Parlament de Catalunya. De símbol a símbol, del carrer al Parlament. El fet és que serà precisament la gent, formant part de l'ANC o confiant-hi, la que determinarà si el món es pren seriosament això que anomenem desconnexió i independència. 
Comentaris
la realitat
El Procés fa masses anys que dura.
Narcís ( no defallirem .. massa gent al llarg de nostra història ha nort d'allò més i ha patit fora mida per culpa d'aquests ' violadors de nostre territori ', damunt, bàrbars de baixa mena!) ( llàstima dels seus decents/ dignes que els sofreixen .. s'hi moguin, s'hi queixin .. sia acompanyant-nos -
Ni més, més; ni menys, menys! PD: nostre poble, nostra gent, no ens decebrà gens ni mica, ni poc ni gaire .. ens hi va " existir com qui som, què som, com som i on som " , tot plegat, catalans que no pas subordinats, subjugats, serfs i esclaus de país veí botxí .. delinqüent fora mida!
Racs
Molts cops he pensat com pot ser que el poble català encara sigui viu. Com ho ha permès el seu cinisme? La seva mentalitat de constant mercadeix, de no fer empipar l'altre? El classic escepticisme i el possibilisme? No hi ha cap mitjà mes o menys massiu a Catalunya que defensi la independència, que defensi clarament la plena sobirania del seu país. Una cosa normal a tots els països del mon. Hi ha algun diari de Madrid que no defensi la sobirania i la independència d'Espanya?
Pel fet que la mobilització és la clau, és la raó que, selectivament, cerquen tota la merda possible dels partits sobiranistes, dedicant una quantitat de gent, diners i hores brutal. Volen convertir el catalanisme en sinònim de merda. La mateixa dedicació aplicada al PP i el PSOE de València, on la corrupció quasi es destapa sola, hauria deixat un país devastat. I sense anar tant lluny, aplicat al PSC, hauria deixat un bonic rastre de merda. I què dir de les fundacions del PPC i C's?
josep barceló
L'ANC necessita una forta sacsejada ... anar a remolc dels interessos dels partits polítics l'ha portat a una passivitat improductiva... Jordi Sànchez, a veure si espavileu !!!. ...
Y a ti te encontré en la calle
Que Carme Forcadell sigui presidenta del Parlament diu molt de la baixa qualitat democràtica del Parlament, de JxSi i del secessionisme. Es veu molt clar que és un mer pagament pels serveis prestats a l'pruses (i sobretot a CDC) quan era la capitost de l'ANC.
La ANC, Omnium, AMI....
i ara no recordo però hi ha altres institucions CCN, persones importants aquí i a l'estranger , i sobre tot la gent incombustible, son els nostres actius.. Ara és l'hora. Som nosaltres. No preguntis (en aquests moments) què fa el teu País per tu, sinó què fas tu pel nostre País....
Per la ANC....
Endavant. confiem en vosaltres i farem, (molts de nosaltres) tot el que puguem.... //*//
Jordi Estelada
La Constitució caspanyola és pura continuïtat del Règim franquista, redactada sota la vigilància de l'exèrcit per tal de mantenir l'estatus quo; no és, per tant, model de res, però és la que mereix tenir un poble mesell de súbdits bavosos votants de partits franquistes. Nosaltres farem una constitució exemplar, plenament moderna i democràtica; res a veure amb la seva, que ja se la poden confitar.
Jordi Sitges
“Les manifestacions més grans de Catalunya”?. Hem fet , en termes absoluts, 5 de les 10 manifestacions més grans que s’hagin fet mai al mon i, en termes percentuals a la població, 5 de les 6 més grans (l’altre és la cadena humana dels Països Bàltics del 1989). Aquesta és una força immensa que no es pot aturar.

envia el comentari