Millet pot ressuscitar la puta i la Ramoneta?

"El que importa de debò és si la destrucció de Convergència -o, millor dit, de l'actual Partit Demòcrata- és factible i, en aquest cas, si el suport electoral que ha rebut tradicionalment es transformarà, o no, en abstenció"

L'opció de l'estat és arriscada. Partint de la corrupció estructural dels partits de la Transició, han segregat Convergència per acusar-la -específicament- de cobrar unes comissions que, d'una manera o altra, anaven a parar a tots els que manaven. En aquesta operació, la Fiscalia intenta evitar la percepció de què Millet era un puntal destacat del PP a Catalunya i que era l'Ajuntament del PSC qui autoritzava la majoria de les obres que generaven comissions. És un procés al partit. I morta Convergència, morta la independència. Dit d'una altra manera, creuen que tenen la bala de plata contra el procés.

 

Però això no és substancial. El que importa de debò és si la destrucció de Convergència -o, millor dit, de l'actual Partit Demòcrata- és factible i, en aquest cas, si el suport electoral que ha rebut tradicionalment es transformarà, o no, en abstenció o almenys en vots a altres formacions polítiques alienes a l'independentisme. Perquè l'estat s'equivoca si pensa que pot reconduir les bases electorals d'ERC, ni tan sols la direcció d'un partit compromès, des de fa dècades, amb un objectiu independentista que consideren a tocar amb la punta dels dits.

 

La jugada és miop i arriba tard. Ni tan sols l'espai dels comuns pot aplicar aquesta percepció selectiva de la corrupció sense acabar en mans del PP i el PSOE. La puta i la Ramoneta no ressuscitaran ni que el Partit Demòcrata es quedi amb zero vots.
Comentaris
Pasqui
Vostès tenen un problema, i aquest problema es diu 3% (perdó, vull dir 4%)
la realitat
L'espai de CDC-UDC acabarà per tenir la mateixa sort que l'antiga UCD o la democràcia cristiana italiana després dels escàndols de corrupció.
piu
CiU sempre havia estat el partit del centre-dreta català. Som molts els que mai ens varem empassar allò del "pal de paller" del catalanisme. Ja veus com han acabat. El "sector negocis" estarà content.
Aixó també ès el que pensa en Juliana
i si en Juliana diu avui en LV que l'estat s'equivoca si pensa que farà descarrilar el procès, i coincideix milimetricament amb el que pensa el Salvador Cot, el mes probable ès que sigui veritat, en el pitjor (o millor) dels casos, prendrà mal l'Osacar, el Millet i els Montulls, peró el Procès continuarà el seu curs sense que les clavegueres pugan evitar-ho.
El que és clar...
és que el PP/Estat no vol que es vegi la connexió Millet-FAES (Aznar). Tot aquest enriquir-se amb soborns era una forma de fer a tota la peninsula. Ha estat amb el canvi de tendència de Convergència cap a la independència que han dit: Treiem ara els draps bruts dels nostres col·legues mafiosos catalans per frenar el procés. Amb la justicia i premsa que impera a Espanya no tenen cap por que els hi torni el bumerang. I lo pitjor és que segurament no els hi tornarà perquè ho tenen tot ben podrit.
Ramon
Jo no m'abstindré perquè tot i que em sembla odiós fins un extrem que no tinc paraules per descriure-ho i que siguin publicables, el miserable seguidisme i encara pitjor, LA COMPLAENÇA, de les anomenades "esquerres independentistes" amb la guerra bruta del sistema contra Convergència, per molt odiós que em resultin aquest seguidisme i aquesta complaença , hi ha una cosa que l'odio més encara: Espanya. Però que la CUP i sobretot ERC no tibin gaire més la corda. Podria trencar-se.
Jordi
L'aposta ariscada de l'Estat espanyol per transformar un judici per corrupcio (expoli del Palau) en un judici politic (veieu que dolents son els dirigents de Convergencia) li acabara passant factura.
Jordi
El que no entenen es que fins i tot si son capacos d'arribar a fer culpable Mas politicament, el resultat es que tots els partits que hi ha a favor de la independencia estaran nets de corrupcio, inclos el PDeCAT. I una vegada hagin netejat be el regim del 78 de la majoria parlamentaria catalana, hauran perdut complementament el control del discurs, si no l'han perdut ja....
Ramon
Un post anterior afirma que Espanya treu (o s'inventa, oi?) "draps bruts" de Convergència perquè ara es defineix independentista. Mentida. Espanya l'ha tinguda SEMPRE en el punt de mira tant mediàtic, com polític i judicial. Ara si de cas han pitjat més a fons el gas, això potser sí. Però l'assetjament hi ha estat sempre. El que no hi havia estat sempre és el miserable seguidisme (i la complaença) d'ERC davant la guerra bruta d'Espanya contra Convergència. Això és més recent.
Ramon
Imaginem-nos per un moment que Espanya li tingués por a ERC. Ja ho sé, que costa. Però va, fem l'esforç d'imaginar-ho. I imaginem-nos també que el sistema els comencés a treure merda, real o inventada, discriminada o simplement magnificada. A algú li entra al magí que Convergència i el seu electorat reaccionessin tan miserablement com ho fa la gent d'ERC davant la guerra bruta contra Convergència? ERC, canvia o calça't.
Matís
Jo no sóc tan optimista, senyor Cot. El tema no és si l'Estat fa el que pot per destrossar CDC. El tema és que si el votant de CDC veu que una part de l'independentisme fa el que pot i més per carregar contra el PDeCAT, al final s'acaba desenganyant i o bé no vota o bé fa el mateix que molta gent sobiranista d'esquerres, acaba votant per ideologia, és a dir, votant PP, C's o PSC. Miri els resultats electorals per districtes a les dues últimes Generals i compari'ls amb altres processos anteriors.
Lluís
Per què creieu que aquest judici porta nou anys de retard ?. Perquè no tenen proves de res. Només poden condemnar Millet , Montull i la filla. D'aquí plora la criatura !!.
Ens cal un partit independentista de DRETES, no de tites d'ERC
No es tant fàcil. La gent de dreta independentista comencem a estar fins als collons de que el PDECAT, o sigui el nens adoslescents que es fan els sants, siguin socialdemocrates declarats. Un PDECAT que adora al mossen Junqueras i la seva parroquia d'analfabets d'esquerres, NO GRÀCIES, ho entens Rull el social-democrata de vergonya?
Catalunya no es ven. I menys a l'enemic
Les meves ànsies de llibertat com a català no depèn de la merda que, amb raó o sense, ens aboca diàriament Espanya. Els insults i les acusacions de gent que no forma part del meu imaginari té zero influència sobre mi i el meu entorn.
Ramon
Un post anterior reclama tenir un partit independentista de dretes. M'hi sumo. D'esquerres homologable als de les democràcies ja en tenim un, Convergència. Ara si volem ser un país normal ens cal l'alternativa de dretes.
SR. MEU
Al Sr. Ramon. Molt odi irracional deus sentir per ERC per deformar tant la veritat. Pensa una cosa, l'únic, únic partit sense un gram de corrupción és aquesta ERC que tu denigres i que al final pot ser gairebé l'únic refigi que els espanyols no podrán atacar.
realment
Realment en Ramon és un troll manipulador de campionat!
caesar
Sr Cot, en mi opinión la bala de plata del estado español se llama cup/erc, y la han jugado muy bien, la cup solo le falta ir vestidos de guardias civiles y ERC .. su silencio sabiendo que son responsables (tripartito) de dejar hundida la generalitat obligando a Ciu a hacer recortes y no se dice ni una palabra.
caesar1
y ERC , se relame creyendo ya conseguida la independencia y aniquilado su oponente CDC, que equivocados estáis, por vuestra actitud ,CUP/ERC , estamos abocados a unas nuevas elecciones autonómicas y la historia os juzgará por haber hundido este movimiento ciudadano hacia la independencia.
AT
per als que es freguen les mans, jo votaré sempre PDECAT , per tant no es quedarán amb 0 vots.
per
Per si no en teníem prou amb el manipulador ramon, ara apareix en caesar! No cola, xatos...
Shark
Abstenció?? Tota la vida votant ERC, i des del 2n tripartit sempre a CDC -PDE i ho continuaré fent. Se me'n fot el que diguin o inventin. És massa evident que Cristiano Ronaldo amb 150 milions té impunitat mentre a Messi el condemnen a presó. Que hi ha silenci sobre EREs ni Malaya (els majors casos de corrupció d'Europa) mentre a CDC els linxen a diari. Que Franco amb 1,000,000 de morts és pujat als altars mentre ens acusen de violents als pacífics indepes. Espanya, en quatre dies com Grècia !
OsPedrer
La claveguera de l'estat només aprofita l'ànsia de poder d'ERC. El 3% se l'empesca Carod i l'aprofita Maragall per tapar el Carmel. ERC no els espanta i per això fan tot el que calgui perquè el PDeCAT caigui. ERC s'hi posa tan bé com pot. L'objectiu de tot això és, i espero que el desenllaç no, aconseguir un relat en què el procés fracassi per culpa dels "corruptes convergents" (cap prova) que utilitzaven l'estelada per tapara-ho tot. Aquest relat uneix ERC, CUP, PP, Ciutadans PSOE i Comuns
Narcís ( PDC no defalleixi .. majoria aclaparadora de catalans són amb ell així com amb ERC i mateixa CUP si no ens enganya .. anem's-en jaaaaa , anem's-en el més aviat possible!) ( no podem seguir ni un segon més dins/ dessota aquesta baconera de país veí!)
Que un estat lladre i anihilador, a més, de miserable moralment i de qualsevulla consciència, tot plegat, pel que fa a Catalunya, als PPCC, a la nació catalana .. vulgui fúmer partit així coalició pro la ' independència ' basant-se en treure drapets quins siguin al sol .. fum riure, fum vergonya aliena, fum vomitar! PD: però, si tot l'estat i governants que manaren i que hi manen àdhuc que volen manar-hi .. n'és tot ell un lladre professional, a més, d'influències/ màfies, endolls de tota mena!
OsPedrer
No t'hi escarrassis Ramon, ERC ja va triar el 2003 i això ho demostra cada cop que pot. En canvi sempre s'ha tapat el nas quan no ha tingut més remei que remar amb Convergència. Ah, pels que penseu que el proces és de la gent, només recordar que al 2010 i per l'Estatut ens vam manifestar, si fa no fa la mateixa gent que a partir del 2012. Només hi havia una diferència: el President llavors era Montilla, posa't per ERC i tota aquella gentada no la va escoltar ningú fins que va arribar en Mas.
com AT
Jo també votaré sempre PDECAT. Que retorçats son aquests trolls que fabulen bestieses d´ERC !
Fat Boy
A mi tot aixo em comenca a recordar el cas de l'antic Secretari General de l'ONU Kurt Waldheim quan es va presentar a president d'Austria. Se li va montar una campanya internacional "descobrint" que havia estat de les SS. Doncs be, va guanyar les eleccions per majoria aplastant. Traduccio: Si se li han de posar les peres a quarto ja ho farem nosaltres i no uns estrangers. Mes aqui on els feixistes i els seus gossos faldillers estan de merda fins al coll, incloent els Intocables i els Intachables
bon article!!
el Procés no està acabat....els catalans continuem els nostra camí cap a la Independència....I LA TINDREM!!!!
@Shark
Tu has votat tants cops ERC com la Ferrussola! deixes de votar ERC amb Montilla per votar CDC del processista Mas, tot i destapar-se la corrupció i l'extranya confessió de Pujol? No m'ho crec, el teu sou depen de corruptgència i prefereixes seguir a escanya que arriscar per una nova Catalunya lliure d'escaÑa i de corruptes! No se pas a quí vols enredar, creus que'ls indepes som rucs?
@OsPedrer
Resulta que a can ERC al 2003 manaba Carod qu'està fora del joc polític. En canvi, al partit re-batejat segueixen manant els de fa 30 anys i ara s'han eixecat les catifes i descobrim la porqueria amagada mentres l'amo de la casa diu qu'es neta, que la minyona es la culpable.
cadadia
Fer del cas Millet un descredit per l'indepententisme. La maniobra és aquesta i no penso picar. Endavant com si res. El govern ho fa bé. L'enhorabona.

envia el comentari