Catalunya com a malaltia crònica de l'estat

"L'estat té com a objectiu màxim l'ajornament del conflicte institucional. No pretenen solucionar el problema, sinó cronificar-lo"

L'estat espanyol ha optat per la repressió, sigui quin sigui el grau que se n'apliqui. De fet, era una de les possibilitats. Una altra hauria estat intentar contrarestar els arguments de l'independentisme entrant directament en el debat, oferint un projecte de Catalunya prou interessant des de la sempre atractiva prudència política i institucional. Però per a això Madrid hauria d'haver concedit una mínima legitimitat democràtica als independentistes que és del tot impossible des dels paràmetres del règim del 78.

 

I no. Així les coses, l'estat té com a objectiu màxim l'ajornament del conflicte institucional. No pretenen solucionar el problema, sinó cronificar-lo. Es tracta de jugar a curt, intentant erosionar el Partit Demòcrata amb la corrupció del sistema del 78, jugant a substituir l'hegemonia convergent per la d'ERC i intentant així guanyar una mica de temps. Una opció que implicaria que Oriol Junqueras bescanviaria una presidència autonòmica per la independència que aquestes generacions tenen més a tocar dels dits que mai. Un escenari delirant que només detona un desconeixement profund de la Catalunya actual.

 

En definitiva, l'estat sap que ha perdut la legitimitat com a mínim de la meitat de la societat catalana i no té la voluntat de recuperar-la, només intimidar-la. Tot plegat, un intent d'aturar les agulles del rellotge que podrà tenir més o mensys èxit, però que mai recuperarà l'hegemonia perduda.
Comentaris
doncs
Doncs segons en Marçal Sintes i el seu troll major, en Ramon, en Junqueras ja ha decidit no fer el referèndum. Segons ells. Deliris que, sense fonament i prova, ja són certs en les seves sectàries ments.
Espectador
Catalunya té la partida pràcticament guanyada .El parlament es majoritariamen independentista i pot declarar una DUI en el moment estratègicament mes oportú . Keep calm my friends !!
terrassenc
Per això la camamilla s'assembla cada cop més a la cicuta. Els que no volen la independència no tenen mai pressa, i per això parlen despectivament d'hiperventilats. Els amics del pont aeri, els botiflers, hi tenen la mà trencada en anestesiar al personal, porten 300 anys fent el joc a l'estat espanyol. Menys camamilla i bromur, i mes trempar penya!
Jordi Català Sobirà
L'única solució que s'albira és marxar i ràpid; abandonar la gàbia amb la qual ens manté empresonats Caspanya per passar a volar en llibertat. I permetre que els 15 mil milions que se'n van i ja no tornen es quedin a casa per reinvertir en les polítiques socials necessàries. En canvi, quedar-se dins Caspanya seria un suïcidi col·lectiu i la decadència total de Catalunya, menys dels paràsits que des de sempre han tret profit de la relació de 'pleitesia' amb les elits franquistes de Madriz.
Pepo
I hem de permetre això? No ho hagués dit mai, però si em diuen d´anar a la trinxera, no m´ho pensaré ni un segon.
Churchill
Fa més de 100 anys -des de la pèrdua de Cuba- que saben internament que acabaran perdent Catalunya. Ho van provar amb fortes dictadures; no va funcionar. Després amb autonomia; i tampoc. Frenada en sec de l'Aznar en veure que se'ls anava de les mans, i així ho ha continuat Rajoy, ni endavant ni endarrera, virgensita virgensita que me quede como estoy. Gregorio Peces Barba va verbalitzar el sentiment de fracàs ja el 2011: "igual nos habría ido mejor con Portugal que con Cataluña". Han perdut.
L'estat sap que no es poden matar mosques a canonades
Per això amb el secessionisme només fa servir insecticides. L'estat espanyol segueix sense despentinar-se.
A la via
És clar. Per això el Gay de Montellá pretén que ara anem per un altre Estatut i... qui dia passa, any empeny.
Anna Armendares
Molt bon article, molt ben vista l`actitut d`Espanya. Volen que el procés mori d`inanició, Pero aixó ja es impossible.
el
El lobby corrupgent ja ha entrat a inflar els negatius. Patètics...
Gemma
Despres diuen que l'independentisme esta al dia de la marmota. O que es un hamster donant voltes. Però es allà on ells ens volen. Fem el pas!
Narcís ( només cal escoltar les ' vomitades ' dels politicastres espanyols ensems amb majoria aclaparadora de mitjans que són a espanya .. per a saber que per a espanya el millor català si no n'és el venut/ comprat .. n'és el mort!)
Cap català de mare o/i pare català o pares castellans o gallecs o bascs o ' espanyols ' .. no n'esperi res honrat, honest, decent, digne i honorable d'espanya .. que sí espoli de son territori, que sí espoli de sos rendiments, que sí anihilació de sa identitat, que sí bandejament, que sí mal tracte, que sí discriminació, que sí indefensió, que sí befa, que sí injustícia fora mida! PD: i, damunt, riure's-en per sota el nas i sorna d'allò més, tot plegat, delinqüència amb la 'garantia del estado'!
Anna G.
Tot això ho acabarem accelerant els ciutadans, ocupants carrers i places, sortint de la comoditat de a veure que diuen avui al Parlament, o els presionem o això es farà interminable
Bacoretta
De "hamster" hem passat a "mandonguilla" segons diuen els corifeus de RAC1. La propera definició serà de "pilota de Nadal" del plat d´olla. Per cert , estan molt bones. A continuació serem peladors de panolles de dacsa i mes tard si Deu no posa remei, serem uns manillars catxos de bicicleta de nen petit.

envia el comentari