Millet i el seu amic Aznar

"Millet era considerat un dels principals actius de l'aznarisme a Catalunya, que intentava fer-se un forat social a partir de la intervenció directa en l'activitat cultural, via fons d'un estat amb el superàvit que generava la bombolla immobiliària"

"Estimat amic: El meu agraïment sincer per la teva carta del 30 de maig i per les corbates que has tingut l'amabilitat d'obsequiar-me", escrivia José María Aznar a Fèlix Millet, en aquell moment l'últim -i lluent- fitxatge de la branca catalana de la Fundació FAES. El substantiu "amic" no era retòric. Els matrimonis Millet i Aznar es veien amb freqüència a Menorca i, de fet, les subvencions de l'estat al Palau de la Música s'havien incrementat substancialment al compàs d'aquesta relació personal. Tant, que els Mossos van investigar una "pressumpta exigència de comissions" vinculada al cobrament de prop de dos milions d'euros per part de la Fundació FAES i relacionada amb les obres al Petit Palau.

 

En aquell moment, Millet era considerat un dels principals actius de l'aznarisme a Catalunya, que intentava fer-se un forat social a partir de la intervenció directa en l'activitat cultural, via fons d'un estat amb el superàvit que generava la bombolla immobiliària. Un suport que va arribar a traduir-se en un intent de col·locar l'ara jutjat a la presidència del Barça en substitució (o més aviat recanvi) de Josep Lluís Núñez. Millet era una de les cares del que després es va anomenar el Pont Aeri, l'altíssima burgesia barcelonina, sempre ben connectada amb Madrid.

 

Tot plegat són dades perfectament sabudes, però em temo que oblidades perquè llegint la premsa de Madrid -i part de la d'aquí- més aviat sembla que s'estigui jutjant a un independentista penedit que està disposat a denunciar als seus companys de sedició. Això quan, de fet, el que demostra el Cas Palau és que tot el sistema -català i espanyol- estava tan podrit que un espavilat sense escrúpols era capaç de fer-se immensament ric pel senzill sistema de cobrar més comissions de les que pagava. Que els empurin a tots, començant pels convergents que anaven a parar la mà -repeteixo: a tots, no pas a alguns- però Fèlix Millet no era el procés català. Era la FAES i rodalies.
Comentaris
Espectador
Es molt important que es conegui que Millet era un dels homes de Aznar a Catalunya .
pep - manresa
Gràcies per dir les coses clares.
Pitxolí
I també hem llegit darrerament que Aznar rebia peticions d'ajut -per als negocis- d'algun dels fills de Jordi Pujol.
i més
Potser sí, però quin partit amb seus embargades s'ha beneficiat de l'espoli del Palau via Millet-Montull?
els negocis de CDC
Els del PDECAT aneu de baixa. La vostra època de glòria ja ha passat. Afortunadament per Catalunya!
Efectivament. Tot el sistema -català i espanyol- era podrit
I n'hi ha que encara volen que tot segueixi igual. Mentre tots els diaris i televisions de per allà, parlen de l'Oleguer Pujol, no en diuen ni mu que aquest era soci del gendre d'en Zaplana (ministro de Trabajo del govern espanyol quan aquell era presidit per l'Aznar).
Ana Armendares
Tot aixó s`ha de saber, no nomes l`amistat Aznar-Millet sino tot el que calgui i caigui qui caigui. Si volem un nou pais hem de fer net. I millor que es faci ara, tindrem menys feina i entrarem "cero kilometres" a la nova repùblica, deixant en el cami totes les escurrialles.
Emporda
A mi de tot el cas Palau el que mes em sorpren es que només interessi enfonsar Convergència, el Psc que dominava les administracions barcelonines ,ajuntaments I diputació, no hi surti. El senyor Maragall tenia molt clar que la comissió era del 3%, debia ser el que cobraven ells si tan clar ho tenia o no?
NoCola
Salvador, està molt bé que t'escandalitzis per coses provades(Millet-Aznar), però això no fa que coli que has comprat el relat unionista de les clavegueres vers CDC i només per interès partidista. que no mamem el dit.
Que demostra el Cas Palau?
Que no hi havia ni hi ha un "sistema català" diferent d'un "sistema espanyol". Almenys pel que fa a corrupció.
Narcís ( la urgència de " sobirania " n'és el principal!) ( qui estigui lliure de culpa, que llenci la primera pedra!) ( espanya i mitjans enganyin sos ‘ espanyolets ‘ .. no tacaran la pro independencia!) ( país veí ens roba 18.000 M d’euros/ any i .. no el jutgen pel Penal?)
No sé què demana l'autor .. Allò important, allò trascendental, allò que hauriem de subratllar, n'és el coratge d'en MHP Pujol, el coratge d'en MHP Mas i el coratge d'aquella CDC per a una sola veu dir-se'n " independentistes " tot saben la baixesa i prepotència ( covardia) que practicarien els ' més espanyols que ningú '/ gastadors fatxendes de poder! PD: per què ningú en parla de l'Ansar ( a banda d'en Rajoy), quan n'era el president del PP en aquests anys de màxima corrupció coneguda .. ?
Per Que demostra el Cas Palau?
Que el sistema corrupte era el sistema instaurat a l'Espanya que alguns encara volen i que aquella CIU quan pactava tan amb PP com amb PSOE a canvi del "peix al cove", era la que convenia al Govern de torn de l'Estat. D'aquí que ara que han fet net, diguin que Convergència son uns "traidores" i se'ls persegueixi particularment.
Pep
Home, una cosa és aprofitarse del Palau (Millet, CdC), i una altra molt diferent DONAR diners al Palau (l'Estat, Aznar). No intentem dir que som el mateix qui dona i qui roba
Jordi Estelada
El que és inaudit és que es posi tot el focus sobre els polítics convergents quan resulta que hi ha altres partits empastifats pel mateix, i d'aquests no se'n comenta res!

envia el comentari