La torna convergent

"L'estratègia ni és nova, ni se l'han inventat els que maneguen l'Operació Catalunya. De fet, va ser molt utilitzada durant l'últim franquisme i la transició per tractar de desacreditar els opositors a la dictadura sortint i als del règim entrant"

"Oye, Mas. España nos roba y se han hecho todos millonarios, ¿no? ¡la madre que me parió!" escridassava un pobre senyor l'expresident de la Generalitat a les portes del Tribunal Suprem. Aquest home i un altre ciutadà, que agitava una bandera espanyola més grossa que ell, sintetitzaven perfectament l'estratègia de l'estat. Intentar convertir uns representants electes, jutjats per desobeir dotze delegats del PP i el PSOE -soi-disant magistrats del Tribunal Constitucional-, en uns vulgars delinqüents comuns. Es tracta de convèncer la major quantitat possible de ciutadans de Catalunya perquè pensin com els dos senyors que insultaven Artur Mas pels carrers de Madrid.

 

L'estratègia ni és nova, ni se l'han inventat els que maneguen l'Operació Catalunya. De fet, va ser molt utilitzada durant l'últim franquisme i la transició per tractar de desacreditar els opositors a la dictadura sortint i als del règim entrant. Es tracta d'un aggiornamento de la criminalització del Cas Scala, marca Martín Villa, en la tradició de "La Torna" que va portar al garrot vil un pobre fugitiu de l'Europa de l'Est per tal de dissimular el caràcter polític de l'execució de Salvador Puig Antich. A Espanya no hi ha judicis polítics, diu el PP. No n'hi ha hagut mai cap, ni durant el franquisme ni ara. En cas contrari, el dictador no estaria enterrat en un mausoleu pagat amb els impostos de tothom, no és cert?

 

En fi, el fet és que -segons les elits madrilenyes- la suposada corrupció de Convergència invalida el projecte independentista català, però l'equivalent al PP i el PSOE no afecta la legitimitat de la unitat d'Espanya... De moment, hi ha dos senyors a Madrid que semblen creure-s'ho, enhorabona perquè no era fàcil.
Comentaris
Xató
A Lluís Companys sens dubte els espanyols el devien afusellar per evasió fiscal o finançament irregular del partit. Alguna en devia fer.
en Pasqui
Vostés tenen un problema, i aquest problema es diu 3%.
filibuster
Demanar a CDC que renuncï al 3% ve a ser si fa no fa el mateix que dir al PP que faci el mateix amb els negocis dels Bárcenas i els Correa.
autocrítica, Cot
Que els del PP i PSOE siguin uns impresentables no invalida el fet que a Catalunya partits com CDC haguin convertit la corrupció en un fet estructural. No amagui el cap sota l'ala, sr Cot, tot això del 3% fa molt de temps que és de domini públic.
malament
La corrupció de l'entorn de CDC perjudica Catalunya (i de retruc, també el propi Procés). Tot això és alguna cosa més que meres calumnies.
la realitat
L'etapa CDC (i succedanis) està arribant al seu final a casa nostra. El proper President de la Generalitat ja no serà convergent.
Jordi(Català i Suís)
Els Espanyols - Espanya evidentment són els Espanyols - són el pitjor d'Europa. És allò que en francès en podríem dir "une sale race" o "un pays de merde". I fa 300 anys que aquesta nació de cafres vulgars, lladregots i grollers tenen sotmesos els Catalans ! Cal ésser ruc de mena per acceptar aquesta situació.
Enrica
El problema del PDeCAT és un problema de coherència. Mentre s'esclament que el judici pel pressumpte finançament és una operació i un muntatge. A Lleida, amb Joan Reñé al capdavant, dona suport a la instal.lació d'una incineradora de residus que posa en perill la salut de les poblacions afectades, per afavorir un empresariproper al qual l'operació li reportarà milions i milions d'euros. Quan veus el que diu Convergència i el que fa al territori et cau l'ànima als peus.
vits52
Que no s'enfadi l'articulista, "soi-disant" vol dir suposat o suposats, i els membres del TC no són suposats, sinó que ho són. en tot cas els 12 serien "soi-disant" representants del PP-PSOE. Amb perdó.
Institut Catalunya Futur
Si us plau, ara que en Montull cantarà per salvar la filla, i emmerdarà CDC i de retruc en Millet, que en Millet canti sobre el finançament il·legal de la fundació ICF, vinculada al PP, per part del Palau. L'acusació de la FAVB han trobat partides molt sospitoses en aquest sentit, que pel que sembla no han interessat ni a la fiscalia ni a sa senyoria el jues.
Almogàver
Nosaltres tenim un problema i es diu Espanya%
Xató
Companys: president català escollit democràticament, emigrat per la guerra, detingut pels nazis, extradit i jutjat en consell de guerra il.legal pels espanyols, únic president a Europa afusellat. Franco: militar espanyol, cop d'estat que provoca una guerra amb 1 milió de morts, imposa la llengua castellana i la repressió política a Cat, enterrat pomposament al Valle de los Caidos, Fundacion FF rep subvencions públiques, els seus hereus -incloent Juan Carlos I- són multimilionaris.
i més
3%, cas Palau, etc... Alguna cosa put a podrit en la Catalunya democràtica dels darrers decennis.
caius locus
en Millet i en Montull, la família Pujol, els tresorers de CDC, etc etc, són agents del CNI?
doncs no
Pel Xató: els dirigents catalans de la República no tenien fortunes amagades en paradisos fiscals ni seus embargades.
---
Aquest Jordi català suís és impresentable. Aquí també tenim els nostres Bárcenas i Correa, per molt que alguns ho vulguin amagar.
Eugeni
Per vits52 soi-disant vol dir "autonomenat" o "amb la pretensió " i per extensió es pot interpretar com a "suposat". L'articulista s'expresarse molt bé i vostè faria bé a aprofundir el significat de les paraules abans de posar-ser a corregir els suposats errors dels altres, que no soi-disant en aquest cas
l
Gràcies al Procés anirem també coneixent les misèries de la Catalunya democràtica dels darrers temps, entre ells, el pacte de conveniència amb les èlits madrilenyes per mantindre l'hegemonia convergent a la Generalitat a canvi d'intercanvi de favors i tapar-se mutuament les misèries i arraconar el catalanisme popular.
Faré això
Si fracassem per culpa de la pobrissalla dels comuns, votaré al PP a les eleccions espanyoles eternament i procuraré que el neoliberalisme imperi arreu, perquè els desnonaments siguin més nombrosos que mai, la precarietat laboral més bèstia que mai, les retallades socials més grosses possibles, l'acomiadament gratis, la sanitat privada, l'ensenyament caríssim i perquè es desmunti de cap a peus l'estat del benestar. Sense independència qui més rebrà serà la plebs que vota els poscomunistes.
OsPedrer
Cot, massa piruetes per evitar dir el que cada cop és més evident. Madrid sempre ha buscat desacreditar l'únic adversari que els fa por, CDC, per fer desencarrilar el procés. Ells, a diferència de tots vosaltres, opinaires que us passegeu per les ones i els digitals indepes, tenen claríssim que si mana ERC el procés peta. I a això es dedica la claveguera estatal, a fomentar el traspàs de vots de CDC a ERC, que vosaltres clarament beneïu. Si, a més, hi afegim les gracietes que li rieu a la CUP...
Que facil es veure la palla a lull
de l'atri i no veure hi la biga al propi. Tenim un problema, es diu l'esquerra espanyolista sense la qual la feina de la dreta espanyolista seria imposible i no parlo del psoe.
Narcís ( la realitat espanyola n'és una i .. tothom la sap, la coneix, malgrat s'autoenganyin desfogant-se a costa nostra, a costa de Catalunya!)
Ras i curt: d'espanya ningú n'esperi res que no sigui indignitat, misèria, emigració i ignorància ensems amb maldat! PD: de ben segur, ' aquest parell ' vividor així de ' moma ' amb nostres diners espoliats!
El que tingui prou pesquis que s'adoni que la nació i la corrupció són coses diferents. O és que si un esclau no era honrat ja estava bé que fós esclau o es que els jueus que no eren honrats ja estava bé que el matéssin a la càmera de gas? Fins a on hem d'aguantar alhora la ignorància i la mala fe?
Fat Boy
El que es gracios es com l'espanyolisme compara els Lutes catalans amb els Lucky Lucianos espanyols com si fossin el mateix.
Ara estem en un...
estat supercorrupte i a sobre colonitzador per nosaltres.... Si no afavorim la imdependència amb possibilitats de millora, seguirem estant plens de corrupció, injustícia i a sobre pagarem "el beure" per força com hem fet fins ara

envia el comentari