O Puigdemont o Borbó

"Davant Felip VI, Puigdemont invoca un mecanisme democràtic que, precisament, hauria impedit la instauració de la monarquia i que és, justament, la via que reclamen a Podemos per fer arribar la III República espanyola"

I enmig dels últims sistemes de comunicació, la incomunicació. Felip de Borbó i Carles Puigdemont s'han vist les cares al Mobile World Congress sota la pressió dels tribunals i amb una perspectiva impossible. El monarca espanyol sap que la institució que representa encara continua essent el vèrtex del règim del 78, el dic de contenció contra qualsevol reforma que posi en qüestió els privilegis de les elits madrilenyes i l'opacitat amb què distribueixen els recursos. D'aquí la impunitat de la seva família, cunyats inclosos. El president de la Generalitat, per contra, se sap al punt de mira i conviu amb les amenaces de fiscals i magistrats, que asseuen persones al banc dels acusats per menys del que ell s'ha compromès a fer

 

Referèndum o referèndum. Davant Felip VI, Puigdemont invoca un mecanisme democràtic que, precisament, hauria impedit la instauració de la monarquia i que és, justament, la via que reclamen a Podemos per fer arribar la III República espanyola. Els ciutadans fent cua davant les urnes són l'antítesi de la monarquia, que no s'hi sotmet.

 

Borbó i Puigdemont. Puigdemont i Borbó. Només un dels dos se'n sortirà. Un d'ells veurà com s'acompleixen els seus objectius polítics i l'altre comprovarà que no ha pogut impedir-ho. Arribats a aquest punt, el decantament és binari: O Puigdemont o Borbó.




Comentaris
Espectador
La disjuntiva es o Catalunya com a nació. o el Borbó i la patètica submissió .
terrassenc
No hi ha color: Puigdemont!
Maria
Jo, Puigdemont!! Per dignitat!!
Anònima
Felipe es diu Felipe, no catalanitzeu el seu nom. Hereu del Felipe V que va usurpar els nostres Drets i Llibertats.
Ramon
O República espanyola o Catalunya lliure. Jo, Catalunya lliure!
JordiP
Diu que el Juan de Borbó, el pare de Joan Carles, li va recomanar que posés qualsevol nom al seu fill i hereder, menys Felipe. Bingo! Dit, i fet. Tots els organismes que han de tenir la foto penjada li haurien de fer un "Xàtiva".
MontseC
Puigdemont, sempre.
ni
La demanda de Catalunya és qüestió d'estat i el cap d'estat haurà de resoldre . Rajoy està supeditat "ni quiere ni puede"
No ho entenc...
Tot el que vulgueu, però no entenc i em fa mal que el nostre President "aguanti la vela" al Felipe i sopi amb ell al WMC17... Ahir sopant junts i avui criticant el judici a Homs ?. No hem de desconnectar en uns mesos?....
Dinastia franquista, antiborbònica
No es borbó, es franquista, ja que la dinastia borbònica va acabar amb Don Juan. Juan Carlos va esser nomenat Princep per Franco, i per aixó es una DINASTIA FRANQUISTA, fundada pel Franco i reconeguda en la constitució del criminal Fraga i 4 dements. Monarquia franquista, democracia franquista i no hi ha res més
MarcBdn
A Catalunya q-lau, icv i podemos prefereixen un got de bourbon.
BS (Palafrugell)
les ecspanyes (concepte) es un país de merda, amb una mentalitat arrogant, prepotent i colonialista, n´hem d´esperar el pitjor
Narcís ( de ben segur només hi és, només hi són, per sortir a fotos internacionals .. tot usurpà'ns-hi!) ( MHP Puigdemont, si us plau, no es deixi entabanar, prendre el pèl, se n’aprofitin de vós, de Catalunya tota!)
O nació catalana sobirana il·lustrada/ culta i pacífica o país veí botxí neci, primitiu i de barriada! PD: en Felipet massa bé sap que féu el V i cia. .. i si verament n'és ' rei ' faci cara a sa espanya donant la llibertat als PPCC , ço és, amolli amarres a nació aliena/ no seva ( usada només per cometre'ns delicte i befar-se'ns!)!
Anna Armendares
Exacte: es una dinastía franquista. No hi ha cap continuitat dinástica, només el congnom Borbó. Pel demes, es una imposició del régim franquista. Jo crec que tenir-lo al costat al sopar es alló que els castellans en diuen: "bofetada con guante blanco". Per molt caradura que sigui el tal Felipe no s´ho ha de passar be saben com sap que no es ben rebut a Catalunya.

envia el comentari