No dialogueu

"No es deixi entabanar en reunions privades. I, el més important, no ens entabani a nosaltres"

Hola President, què tal? Sóc l'Oriol Jara. Potser em coneix de Twitter. Durant un parell de temporades vaig escriure al Polònia, que de ben segur ha vist algun cop a la tele. Més que res perquè hi parlen molt de vostè i suposo que vol saber què en pensa la gent, de la seva presidència. Li escric aquesta carta perquè vull demanar-li una cosa en nom de tots els catalans. (És broma, li demano només en nom del meu clan. Crec que tota la família pensem més o menys el mateix). NO DIALOGUI. (Si no fos vostè president li diria NO DIALOGUI, HOME, HÒSTIA, COLLONS, MACAGUNLAPUTA. Però tinc molt respecte per aquesta institució que és la Generalitat. Un respecte que, per altra banda, no tenen altres governs amb moltíssims menys anys d'història que el nostre). 

 

No dialogui de res perquè no hi ha res del que dialogar. Quina mena d'enteniment volem assolir amb una gent que, per començar, rebutja des d'una posició ideològica la nostra existència com a nació? Negar-nos el simple fet d'existir és prou agressiu com per plantejar-nos quina mena d'acord ens poden oferir. I tant de bo el Partit Popular es negués NOMÉS a reconèixer la nostra existència. Tampoc accepten l'existència de la corrupció orgànica del seu partit, ni l'existència d'una guerra bruta a Catalunya i, ja per rematar-ho tot plegat, l'existència d'una dictadura genocida anomenada franquisme. Res d'això no ha existit mai. Vivim en un Estat que té una nació, l'espanyola (àlies la castellana), on mai hi ha hagut cap dictadura i on la corrupció és un problema generalitzat però sense cap vincle amb el partit que governa. 

 

Si malgrat tot això decideix anar a parlar amb aquesta gent, si malgrat que no volen cedir a l'única demanda legítima i democràtica que fem els catalans (NOMÉS DEMANEM UNA COSA) vol negociar amb ells, si malgrat que ja han dit de totes les maneres possibles que ens trepitjaran amb una bota militar si fem el que volem fer, si malgrat tot això vol parlar amb Rajoy, President, tingui la dignitat de fer-ho davant nostre. A la cara. Com a ciutadà, com a català i com a senyor d'esquerres no me'n refio ni un pel dels seus despatxos. Ni dels d'aquí, ni dels d'allà. Insisteixo (insistim tota la família) NO DIALOGUI. Ara bé, si vol fotre's de nassos amb el mur espanyol, no ho faci sol. No es deixi entabanar en reunions privades. I, el més important, no ens entabani a nosaltres.
Comentaris
tranquil
No ha dialogat mai, ni mai hi dialogarà, amb el govern espanyol, en Puigdemont. Tothom que no en sap, de dialogar. Tothom sap que són passos simbòlics, pur teatre, que s'han de fer de cara a la comunitat internacional. No pateixis.
Narcís ( massa sabem que espanya a Catalunya ni aigua ens donaria, i si fóssim a un desert, ens oferiria polvorons!) ( ara que hi pensó, ‘ senyor d’esquerres’ .. n’és ser de les esquerres d’aquest país? No fumem!) ( si les reunions hi són, sens dubte en MHP sap són comèdia!)
Sabem sobrerament que país veí botxí no dialoga : 1. ni vol, ni en sap, ni els hi interessa .. que després PSOE ( o C's ) agafa el relleu i els hi fum el poder, poder espanyol! 2. poders fàctics seus o ( ben ) mantinguts amb tot allò que ens pirategen no s'ho permeten i no es queixen .. en l'endemig fan compte corrent! 3. que n'és tractar amb delinqüents i descaradures, desvergonyits i cínics .. massa ho sabem, massa ho sap nostre president!
No ha negociat
AMB el referendum. L'hi anat a dir que NO negociarà AMB el referendum. I després se n'ha tornat a casa. Els del Gobierno han pogut constatar que el Govern no negociarà AMB el referendum.
Nanu no t'atavalis
Puigdemont no es d'eixe món.
Ramon
Confessar en públic que has estat guionista de Polònia ja és un primer pas. Ara falta l'acte sincer de contricció i que ens pensem la penitència.
@Ramon
Ramon: que en Jara ja estat guionista del Polònia ho sap tothom. Està escrit en el perfil que el Mónmateix ofereix de cada articulista. De penitència, cap. Això només cap en la teva ànima sectària i totalitària. La contricció té la pots ficar pel c..., sabatot. Hehehe.
federalista
a veure nazi de m, ramat adoctrinat, tothom dialoga la politica es dialeg, el comerc es dialeg, tot es dialeg i arrivar a un punt intermig d`'enteniment entre dos tres o quatre bandes, on no n'hi ha dialeg nazi dels collons n'hiha violencia sang i guerra, potser aixo es el que tu el teu ramat ,o clan que dius tu voleu , i que aniras pallasso amb pedres estelades ipaper wc estalado a lluitar pallasso perro flauta sense afaitar au pallasso a la cova amb gent com tu mai sereu independents mai.
Pepo
Ole tú, oooooooole tú Jara. Ben dit i expressat amb cortesia.
Pepo
Federalista ets un f................ amb tota la cortesia necessària, tan de bò palmis i ens deslliurem de tòxics com tu.
@federalista
AMÉN.
Aureli
L´únic comentari q molesta, es del federalista, doncs a l´exposició asenyada , veritable i elegant del Jara, ha respòs amb mala educaciò, odi i violéncia verbal, pot ser ell si que pertany a un ramat adoctrinat no precisament molt étic i demócrate. El millor que podría fer sería no escriure aquestes vagenades. I finalment si us plau dexeu de parlar de nazis que ja està bé de banalitzar amb un tema tan seriós tenin en compte que els catalans som els q estem més a prop de ser jueus q no pas nazis.
Ramon
Això de dir el nom i reconèixer haver escrit per Polònia sona bastant com la presentació que fan els nous membres d'Alcohòlics Anònims ("Hola, em dic Papitu i sóc alcohòlic"; "Hola, Papitu!", respon la resta).
Ramon
Hola, em dic Ramon i sóc un plasta fanàtic i sectari.
Arizona
Plas, pas, plas ! per l'article. Apaludiments x si no queda clar. Hem de fixar les condicions nosaltres, no ells. 45 articles són incumpliments, per tant no cal negociar-los. Volem negociar la proposta 46. Si no és així no hi ha operació Pastanaga. El nostre president hauria de fer una declaració en aquest sentit. Si volen diàleg que no sigui pastanaga. S'ha de fer públic i notori q el govern espanyol no vol dialogar del principal problema q tenen
Ramon
Pocs recursos as usual, bestioleta.
Ramon
I mira per on, a la bestioleta li deu agradar Polònia. Quina sorpresa. Mai no ho hauríem dit!

envia el comentari