El 'caudillo' d'El País

"Cebrián certifica que 'no hi havia alternativa a Franco' a través de les virtuts personals dels partidaris de la dictadura que ell tractava amb tanta familiaritat"

El hooliganisme de Juan Luis Cebrián contra Catalunya ha dissimulat l'exculpació de la dictadura franquista que projecta l'editor del Grup Prisa. Cebrián es declara provinent d'una família franquista davant Cayetana Álvarez de Toledo (marquesa de Casa Fuerte, directora de l'àrea Internacional de la Fundació FAES i periodista ocasional a El Mundo) i explica que el diari El País va sorgir de l'entorn de Manuel Fraga amb el vist-i-plau del règim de Franco. Cebrián havia estat cap d'Informatius de TVE durant el govern d'Arias Navarro i, segons diu, el van nomenar director del diari perquè "necessitaven un periodista que fos aceptable pel franquisme aperturista".

 

 

"Franco va morir al llit. I no hi va haver una alternativa social organizada", diu el periodista madrileny. I, per justificar-ho, Cebrián ho certifica a través de les virtuts personals dels partidaris de la dictadura que ell tractava amb tanta familiaritat: "Hi havia molta gent honesta, valerosa i admirable entre els franquistes". Com que ell mateix explica que "de jove vaig anar a misses de Dissabte Sant i Diumenge de Ressurrecció al Valle de los Caídos", és normal que pensi que "la Llei de Memòria Històrica, lluny de recuperar la memòria el que ha fet és generar més conflictes i problemes". I encara una última font de legitimació de la dictadura de Franco: "No va ser una junta militar", diu Cebrián, "sinó la meitat d'Espanya". 

 

 

Amb tot aquest bagatge ideològic, és normal que Juan Luis Cebrián pensi que la solució és suspendre l'autonomia sense miraments. Perquè Rússia és culpable; Gibraltar, espanyol i per a Catalunya, la Guàrdia Civil... 25 anys de pau i arriba El País!

 

 

 
Comentaris
XX
El nacionalisme espanyol és així i no canviarà. Ens hem d'independitzar a qualsevol preu.
lo pau del tarròs
Ell mateix es defineix com un feixista de cap a peus, per això s'ha posat de peus a la galleda. Ho porten a la sang i ara tornen a demanar sang pre frenar altre cop les aspiracions de Catalunya. Meleeixo El País i la mare que el va parir i tot aquests hipòctires españols que presumeixen de demòcrates. Cebrian, vete al infierno del Valle de los Caidos con tu tio Franco.
Churchill
A Espanya li treus Catalunya, Euskadi etc i queda el que tots sabem: un país amb sòlida majoria franquista. Sincerament, la independència no em preocupa gaire, la veurem. Però i després? Ens faran culpables de tots els seus mals, que seran molts. I molt em temo que la catalanofòbia derivarà en feixisme agressiu. Sí, ja caldrà que fem els deures un cop independents o serem flor d'un estiu --a qui cregui que Israel o Gibraltar serien lliures sense un exèrcit eficient, només se li pot dir il.lús
D'una vella casa
Tots els ciutadans democràtics de Catalunya i d'arreu hem d'estar preparats i disposats a impedir un altre cop d'estat, en nom dels espanyols, contra els representants democràtics de Catalunya i de les seves institucions.
cris
No sé si vostè va veure un `programa del Evole ,sobre el colegi del Pilar de Madrid. Dons tosta aquesta petuleia surten d'allà i entre ells pels sol fet de ser del colegi s'ajudan. El vernís que es van posar per passar a la democracia amb el "procès" el vernís els hi em arrencat de socarrel i ha sortit a relluir la veritable esencia que demostre com el franquisme seguiex viu.
Espectador
Catalunya i Espanya no s'entendran mai perque son dos nacions distintes i diferents com de la nit al dia.Madrid només vol seguir desenvolupant la seva dominaciò 300 anys mes.Tot intent de "entente" està destinada al fracàs .Catalunya ha de decidir el que vol definitivament.
Es el que té
ser un feixista.
Ramon
L'enemic fonamental era el franquisme. I després ja va ser-ho el PRISOE. Però ara ens ha de preocupar més la Comuna Pudent.
Ramon
Carrillo també era feixista? Diria que no. Jo més aviat me'l feia comunista. Però va dir el mateix que el sociata Cebrián, només canviant Guardia Civil per exèrcit. Estar contra el dret de Catalunya a decidir no implica ser feixista. Implica no ser demòcrata.
Guim
EL PAÍS sempre ha estat així. Fa anys sempre que veia un català el amb aquest diari el primer que en venia al cap era allò de "un sobaquillo ilustrado" progre i ciutadà del món, sempre que aquest món passi per Madrid. De Madriz al sielo.
Carles Viñals Casado
Deixem de banda d'una vegada per totes les paraules carregades de raó. No ens han alliberat en 300 anys ni ens alliberaran en 300 més. Comencem a pensar què és el que pensem FER quan l'estat ENEMIC que ens vol perpetuament submisos ens doni a escollir entre la submissió o la REVOLTA. Les paraules no ens alliberaran; els actes, sí.
leti
Los Boada, Galdón, Ubazart, Urtasun, Coscu, Franco-Rabell...son habituals d ' El País. Alguna pregunta més?
Roc
Sense els exercits estatals alenany, italia i marroqui que va dur Franco, a matar espanyols no li habrien quedat una mitat de partidaris. I sense la rentada de cap i la por que va implantar amb la dictadura fora mes facil ser democrates. Cebrian al Valle de los caidos !!
Ramon
El País sempre ha estat enemic declarat de la nació catalana. Línia pretensiosa, bien sure. En això no ha canviat. Potser va canviar però en un tema domèstic espanyol. No li feia peça ZP. I el Pedro J presidia el club de fans periodístic d'aquell irresponsable demagog (per demostrar que El Mundo no era antisocialista sinó només antifelipista). El de la cella va trobar que PRISA no li feia prou costat i per això va promoure Púbico. Pel que fa a nosaltres, els catalans, tot això puta mandanga.
Ramon
Les vendes d'aquest paperot mai no han fet ombra a La Vanguardia (antipujolisme adreçat a votants convergents) i el Periódico (antipujolisme per a colons mig analfabets). El País mai no va passar dels 60, 70 mil exemplars. Però quasi tots els compradors eren líders d'opinió (fins i tot quan TV3 era la televisió nacional de Catalunya en quelcom més que el nom, el diari de PRISA era el més venut al quiosc de l'emissora). Aquesta era la força i el perill d'el País, "el suyo" (Ramon Barnils dixit).
Ramonet
El meu pare ja no va voler votar la constitució espanyola:ja 'ensumava l'estafa....
Ramón
Ramonet, sempre ha hagut persones intel-ligents . El teu pare, un dells.

envia el comentari