Nou país, nous gestors

"Subies, l'amic de Villar, aquell que va deixar el FC Benavent a la ruïna mentre pagava els seus jugadors en negre, és el millor dirigent de l'any 2016"

Andreu Subies va rebre, aquest dissabte, el premi al millor dirigent de federació de l'any 2016. D'entre les 69 federacions inscrites a la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), el guardó ha estat pel president de la Federació Catalana de Futbol. Sí, precisament l'any on han sortit a la llum diverses irregularitats dutes a terme durant el seu mandat. Unes anomalies greus que no han tingut cap conseqüència i que han reafirmat Subies en el seu càrrec, amb un sou astronòmic de 120.000 euros anuals.

 

Ni la tupinada de les darreres assemblees, encara per desmentir i argumentar de manera creïble, ni el cobrament de sous il·legals per part de diversos treballadors federatius, confirmat pel mateix Subies durant l'Assemblea extraordinària organitzada per aprovar el seu sou, ni la contractació a dit de les obres de les delegacions de la Federació a Barcelona, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Sabadell, amb pagaments milionaris a l'empresa de l'exdirectiu de la FCF, José Contreras -gran amic de Subies i d'Ángel María Villar-, han acabat tenint cap efecte a l'hora de decidir el guardonat de l'Associació Catalana de Dirigents de l'Esport d'aquest 2016. Ni dissimular, ja no saben.

 

Per a Subies, aquest ha estat l'any de la reafirmació. La confirmació que, si tens amics, interessos comuns, contactes polítics i poder sobre més de 800 clubs de futbol, pots actuar amb total impunitat. Ningú et reclamarà res i, fins i tot, t'aplaudiran i t'adjudicaran un sou per viure com un rei, tot i que els periodistes posin el focus sobre la teva gestió. Els dolents sempre serem nosaltres. La capacitat de Subies per moure's com una anguila a la Federació Catalana de Futbol l'ha fet poderós. Els clubs s'amaguen i prefereixen no reclamar res al seu dirigent per por a les represàlies i perquè no els deixi de finançar els canvis de gespa o d'enllumenat, i els més alts estaments polítics miren cap a una altra banda, mentre jo em pregunto amb quins ajuts s'ha finançat les obres del restaurant La Galera de Cambrils, que han costat més de 400.000 euros.

 

Subies, l'amic de Villar, aquell que va deixar el FC Benavent a la ruïna mentre pagava els seus jugadors en negre, és el millor dirigent de l'any. Ara que caminem cap a la independència, fem-ho plegats, donem-nos les mans cap a l'objectiu comú. Però en un país nou cal replantejar les posicions de poder. És obligatori fer una reflexió i construir una república sense classisme i corrupció. Prenem-ne nota i intentem evitar-ho.
Comentaris
jaume
ES INDECENT.I ELS POLITICS CALLEN.FINS QUAN...QUE DIU LA SENYORA MUNTE...
cesar
I aquesta gent portaran els esports en la Republica Catalana.Quina cara
Jordi
Aquesta és una bona pregunta. Quin tipus d'Estat vull jo? I què n'espero de les seves institucions? En un país com cal, les investigacions de El Mon haurien portat a una fiscalia veritablement independent a actuar d'ofici i a una justícia a actuar amb celeritat. A mode d'exemple, el Sr. Maddoff va ser enxampat, investigat i jutjat en 6 mesos. Això és el que jo espero del meu Estat: que els corruptes s'ho hagin de pensar dues vegades abans de decidir-se a "actuar", que no sentin impunitat.
Maurici
El veritable problema son els gestors de l'esport catala, que no son capaços de fer complir unes lleis i una normativa dictada per ells mateixos.Amb politics aixi els Subies poden anar proliferan en aquest pais.Molt bon article i que reflecteix perfectament tota la corrupcio i amiguisme de la FCF.
jose luis
Todo el.mundo sabe quien es subias y que desde que llegó sangra a los clubes pero nadie reacciona este que vivi en un hoteléfono a cargo de los clubes de cataluña

envia el comentari