No ho té gens fàcil

"Una monarquia blindada, un règim tancat per dalt (i per baix) amb majories electorals amplíssimes, una caixa de la seguretat social buida,... Això és el que ens espera als catalans si ens quedem a Espanya"

La setmana que Eduardo Inda ens va dir que som molt pitjors que la ETA, que Josep Piqué ens va dir feixistes i que la fiscal Magaldi va mentir per generar el clima que permet a Inda i Piqué dir el que diuen i a l’estat justificar la repressió; la setmana que el TC va tornar a suspendre una resolució del Parlament i va amenaçar-ne la presidenta i els membres de la Mesa, que Alfonso Guerra va marcar el camí de la suspensió de l’autonomia i que vam saber que l’estat paga obres de l’estació d’Atocha amb fons del corredor mediterrani; la setmana que vam escoltar més àudios de la Operación Cataluña, guerra bruta pagada amb diners públics i controlada des de la Moncloa; aquesta setmana plena d’amor a la democràcia, a la veritat, al sentit comú i a Catalunya, es clou simbòlicament amb el millor dels recordatoris sobre el caràcter i els límits del règim del 78: la infanta, absolta.

 

Miro de posar-me en el lloc d’un hipotètic cap de campanya del No en el referéndum-que-no-se-va-a-celebrar-porque-es-ilegal, i la veritat és que m’angoixo. Penseu en ell. Té al davant uns tios que sí, que sovint van a la grenya entre ells, però que venen esperança en un futur millor, més democràcia, més justícia social, l’oportunitat de fer un país nou partint gairebé de zero, de controlar els propis recursos... I ell, què pot vendre en positiu? Imagineu-vos-el reunit amb els líders polítics del No, implorant-los que li donin alguna cosa més enllà de les amenaces i la por.

 

Una monarquia blindada, un règim tancat per dalt (i per baix) amb majories electorals amplíssimes, un Tribunal Constitucional i un Consell General del Poder Judicial escollits per quotes dels partits del règim, una caixa de la seguretat social buida, línies d’AVE inversemblants, nacionalisme espanyol creixent i recentralització accelerada. Això és el que ens espera als catalans si ens quedem a Espanya, i aquest és el material que té sobre la taula l’hipotètic cap de campanya del No en el referéndum-que-no-se-va-a-celebrar-porque-es-ilegal. No, certament no ho té gens fàcil.
Comentaris
Maria
Jo ho tinc claríssim, Independència! Un país com cal. Un futur digne pels meus fills.
rius
Els de "Fugim-ne !" hi tenim el mateix dret a dir-ho que els que defensen el "Quedem-nos-hi !" (punt que, pel que es veu, els de "Quedem-nos-hi !" no tenen gaire clar). Als qui no hi ha manera d´entendre són els ambigus i cagadubtes.
Ramon
La persona que està realment a favor del dret a decidir, que participaria en el referèndum d'autodeterminació però per demanar el NO ho tindria realment difícil per fer-nos una contraoferta atractiva. Cert. Però resulta que aquesta hipotètica persona no existeix. Diuen que volen la consulta però li posen una condició impossible i només diuen que la volen per així disposar de més marge per resetejar actuals independentistes.
Ramon
I en el millor dels casos, ho defecava dies enrere l'escarabat del Triangle, el que acabarien fent-nos referendar seria un nou encaix.
Ramon
Les esquerres espanyoles figurava que també estaven per l'autodeterminació, quan la Transició. Però era com ara. Una manera de llançar pilotes fora. Una manera de dir que "això ja ho trobarem". Fins l'aprovació de la Constitució, els sociates bascos, Navarra inclosa, es manifestaven rere pancartes reclamant l'autodeterminació. Al cap de no res ja estaven aplicant el Pacto del Capó, encara vigent (mira Vilafranca).
Ramon
Però l'Espanya comunista figurava que era encara més Espanya amiga que l'Espanya sociata. Tararícataví. Santiago Carrillo, només tornat de l'exili, primera entrevista, li'n recordo dues frases. La primera, que ell era "español hasta las cachas". L'altre, que, davant qualsevol tensió independentista, la seva resposta tindria només dues paraules: "España y ejército". Jo m'hi pixo, en les comprensions plurinacionals ja no diguem autodeterministes de les esquerres espanyoles.
Ramon
Traslladats al moment actual. Torno a dir-ho. Quan aquell peronista de les televisions va posar-li al PSOE el referèndum català com a condició per formar govern conjunt, només era per assegurar-se que la resposta seria NO i que per tant hi hauria noves eleccions amb el famós sorpasso que van haver de pintar-se a l'oli. Era pura hipocresia. Però l'important va ser la reacció del públic. Un públic que, eufòric, hauria aplaudit qualsevol cosa... menys aquella. Quin silenci. Se sentien els grills.
Caterina Ch
EL problema és que al NO els hi és igual si no presenten un país en positiu, molts d'ells no volen una Catalunya independent més perquè odien Catalunya que perquè estimin Espanya. A ells els és igual si son mes pobres o si l'estat els pren més diners o ens tracta com a colonia, el que no volen és una Catalunya "catalana" o si voleu odien la possibilitat d'una Catalunya no espanyola i per tant, no els cal presentar lo bo que és quedar-se a Espanya sinó despotricar d'una Catalunya independent.
PepitoGrillat
Si el poble seguim recolzant (apretant fort) als politics x q no afluixin fins a declarar l independencia i aquell dia TOTS sortim al carrer a recolzar i a fer els "Gandhi" davant les forces d ocupació ( q sortiran...) noens en sortirem xro lo bo es q aquell moment ja NOMES DEPENDRA DEL POBLE AL CARRER!!!
Narcís ( aquests que juguen a esquerres catalanes tot dient ' hi entri tothom ' .. són espanyolistes cercant catalans votin partits espanyols, atès que pensen dificultar-ho!)
-- No cal donar raons per a independitzà'ns-e .. els espanyols nos les donen dia rere dia, hora rere hora i minut rere minut! -- Resumint: un espanyol mai per mai se sentirà ' compatriota ' d'un català .. aquesta n'és l'única veritat ( o cal posar-hi exemples d'allò que ens hi han llençat sempre?)! PD: els del ' no ' tan sols cerquen una Catalunya extensió de llurs terres .. i seguir fent-se'n son compte corrent personal ( sense més contemplacions!)!
Josep
Això se soluciona ràpid marxan pel dret i amb una DUI i ja s'ho faran.
Carles
Independència per Barcelona

envia el comentari