Quan arribin les bufetades

"Quan un vol brega és molt difícil que no hi hagi baralla. En algun punt, senyores i senyors, aquí hi haurà bufetades"

Anna Maria Magaldi s’ha muntat un thriller per uns esdeveniments que, en directe, va encarar amb un somriure desafiant i unes xuclades de cigarret. Més tard, diu, un noi se li va acostar, la va increpar verbalment i aquí s’ha acabat la pel·lícula. Aquesta senyora que diu que és conegudíssima però que fins ara només l’havien vista a casa seva, ha vingut a dir que som uns bàrbars i que fem por. És la primera entrega d’una saga que apunta llarga. Eduardo Inda, tota una perla, ha dit al programa de Jiménez Losantos, la perla alfa, que “aquest nivell de violència no es va viure al País Basc ni en els anys més durs”. I segueix: “Allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires però…”. És una llàstima que fos interromput, hauria estat interessant veure com s’ho feia per completar l’oració adversativa.

 

Segons Artur Mas, l’estat vol vendre una imatge violenta de l’independentisme, diu que està fent el caldo de cultiu per poder intervenir quan ho consideri oportú, ja sigui per precintar col·legis electorals o per suspendre competències de la Generalitat. Jo encara diria més. Si ara que no s’ha trencat ni un sol plat ja imaginen agressions, a mida que pugi la temperatura del conflicte trauran cada cop més punta a la tensió. I naturalment, un episodi de violència real els aniria que ni pintat. Ho volen, per això s’ho inventen. I quan un vol brega és molt difícil que no hi hagi baralla. En algun punt, senyores i senyors, aquí hi haurà bufetades. Afortunadament tot serà minoritari i d’estar per casa perquè els catalans ni volem ni en saben ni podem, però si tirem endavant algun tipus de violència em sembla inevitable. Ja sigui per culpa d’exaltats pagats pel CNI o d’exaltats propis, que també en tenim.

 

Per tant, hem d’estar preparats. A nivell discursiu. Fins ara hem tret pit ensenyant el carnet de pacífic i democràtic, perquè és autèntic i perquè dóna per fer-ne bandera, però quan arribin les bufetades també haurem de ser capaços de defensar el nostre dret a l’autodeterminació. Som un país de cursis, però espero que els errors que puguin cometre els nostres imbècils no ens facin sentir culpables. 
Comentaris
MFX
Quan aribin les bufetades, tothom a aturar el país i s'hauran acabat les ganes de jugar.
"Operació violència a Catalunya": Repeteixen mil cops que a Catalunya hi ha un estat de violència i que els unionistes no poden obrir la boca. Poc a poc creen les condicions per aplicar la llei de partits als partits independentistes... Qualsevol petit incident pot servir per il·legalitzar-los. No sé si m'estic tornant paranoïc
Narcís ( sabem que el mal n'és il•limitat .. però dels catalans depèn caduqui a ca nostra avui, ara i ací!)
Ras i curt: la brega n'és pels covards/ prepotents, tot plegat, país veí botxí ( es fumin amb Gibraltar si s'atreveixen àdhuc amb mateix Marroc per aquell Sàhara!) .. nosaltres a la nostra amb la bandera de ser a ca nostra, de ser multitud i de ser demòcrates ensems amb pacífics! PD: ja els hi agradaria tenir una excusa i sinó armar un sagramental .. ni se'l facilitarem ni deixarem que ens el pengin ( estem-hi a l'aguait!)!
jo no sóc cursi, però.
"Som un país de cursis, però espero que els errors que puguin cometre els nostres imbècils no ens facin sentir culpables." Brillant. Cada cop m'agrada més llegir-te
JCM
Perdoni'm la interrupció Sra Bierge , però els catalans "hem volgut, hem sabut i hem pogut" donar bufetades. Només cal recordar 1714 , el darrer setge. Els hi va costar Déu i ajuda i perquè l'ajuda venia de França, l'exèrcit més poderós d'aleshores , sinó no ens hagueren guanyat mai . Ells sols no. Als espanyols sempre els hi a calgut ajuda, quan no han estat els francesos han estat alemanys i italians ....fins i tot moros van haver de reclutar. El lliri ja se'ns ha trencat.
ona
A la primera bufetada (encara que facin veure que hem estat nosaltres) vaga general i fins al referèndum.
Ramonet
Hem de vigilar.No fa pas tant que a les manifestacions barcelonines vontra una trobada no se si del FMI,hi havia provocadors que després assenyalaven a la policia als pobres infeliços que els havien seguit als aldarulls....
Eudald
per mes q diguin dos no es barallen si un no vol,pero aquí el que crec que pot pasar es que algú es pasi,si tenim prou paciencia serán ells i a les hores haurem guanyat,Ghandi va guanyá resistin,no tením que inventa res,i per descomptat que si en donen una bofetada no soc dels que poso l´altre galta.
A
La brega, quan l'engegues, no és una cosa que la puguis controlar. S'assembla a un incendi. Per tant, cap fred i cor immensament càlid.
Mike
El missatge sobre la violència i el feixisme dels catalans va adreçat al públic espanyol (no al català). És el del professor que expulsa de classe un nen incontrolat i parla de la maldat del nen als infants que queden. Mal aniríem si ens ho prenem com una provocació. El problema d'Espanya no és Catalunya; és l'arquitectura d'un estat fallit. El dubte està en si l'edifici caurà abans amb el nen incontrolat dins o fora de l'aula.
Ramon
Hem d'estar preparats per tot, inclús per possibles alderulls provocats per ells mateixos en nom dels independentistes. Que no ens confongui'n.
Joan
T'equivoques. No hi haurà cap ni mitja bufetada. Els catalans les eviten sempre posant el cul. És la seva clàssica covardia en nom del "fem les coses ben fetes".
Flipander
Cuní, Hernández (Periódico), Bassets (Pais), Xavier Folch, tota aquesta patolea, ho estan esperant com aigua de maig. En Cuní farà un especial amb 200 convidats, tots ells de la mateixa corda, on només ell farà reflexions de color groc, manipulant sense vergonya. En Bassets ordenarà al seu gos de pressa que faci algun pseudo-treball d'investigació. Resentit amb un odi visceral. Xavier Folch, bilis en estat pur
James
Àstrid,ets una crack!!
Joan
Jo no soc ni he estat mai el primer a donar una bufetada. A ningú. Pero ull: que ningú me la doni a mí. Perquè se tornar-les.
enric
de totes maneres, això de que els catalans no sabem donar bufetades, no és veritat. Cal llegir el que va passar a Catalunya ( en legítima defensa) entre 1814 i 1931. A pocs llocs del mon hi ha hagut tanta violència.
Pepo
El recurs hòsties, no el deixaran passar. Ara bé, si com dius tu a l´article, serà anecdòtic, "pa que tanta alforja si es un viaje corto", saps que et vull dir? Estic convençut que pensen a poder fer una escabechina controlada, però és clar, engegar això per pelar-ne 50 o 500, no els porta enlloc. La machada foren 50.000, perquè si no és així, no cal que l´engeguin. Mariconades no oiga! En definitiva, ridícul i més ridícul. Els costarà molt de CAT estant, que hi hagi resposta a conats violents

envia el comentari