El tren català accelera

"La força de la política catalana és que, en aquest moment, el discurs públic i el privat estan molt pròxims, a diferència del que passa a Madrid"

"És possible que haguem de tancar-nos al Parlament per defensar-lo", assegura la diputada Mireia Boya (CUP) que, a més, assegura que, a hores d'ara, la determinació de la majoria independentista del Parlament és absoluta, al marge de les sigles. "Posats a fer, fem-la grossa del tot", diu un conseller exconvergent que està segur que les urnes es posaran al carrer, al marge de la voluntat i les amenaces del govern espanyol...

 

La força de la política catalana és que, en aquest moment, el discurs públic i el privat estan molt pròxims, a diferència del que passa a Madrid. Govern i Parlament tenen clar que correspondran als compromisos electorals i a les demandes de la societat, que els exigeixen portar fins al final un procés d'emancipació que pot ser derrotat, però que no és reversible. La data límit és el mes de setembre i tot indica que no hi haurà ningú a l'altra banda de la taula que ho pugui ajornar.

 

En canvi, a l'altra banda l'estratègia no està gens clara. L'ús de la força contra les institucions catalanes genera més consens per dalt que per a baix i les conseqüències d'una agressió passaran, forçosament, per la desestabilització de la fràgil economia espanyola, a més de liquidar per a sempre més el règim del 78. Els trens acceleren i des de Barcelona ningú no en pitjarà els frens.

 
Comentaris
1410
El Regne d'Espanya, ja ho diuen ells indirectament, està preparant l'assalt antidemocràtic neofranquista a la Generalitat i al Parlament, que vol situar els botiflers a totes les institucions, mitjançant un cop d'estat constitucional. La llei de transitorietat és la D(U)I, que ens ha de garantir la llibertat i la democràcia, i hauria d'anar acompanyada d'una mobilització general pacífica, que envoltaria el Parlament, i retransmesa en directe al món. Això s'apropa a pressa feta.
Narcís ( és que ja no n'és pas per tenir altre origen, altra història, altra cultura, altres usos i costums i, sobretot, altra llengua/ idioma/ llenguatge amb tot allò que implica ensems amb manera de ser i manera de fer . . . )
. . . és que ja no n'és pas pel mal tracte, l'escarni, l'insult, la befa, la falsedat, la infàmia/ difamació, injúria i calúmnia que sofrim . . . és que ja no n'és pas per la malvolença o odi, sia per complex, sia per gelosia, sia per enveja àdhuc fatxenderia . . . és que ja no n'és per cercar nostra anihilació i esfondrament econòmic . . . és que ja no n'és pas per teni'ns-e de ninot de pim pam per prendre el pèl a sos espanyols . . . ' és que PP ( i PSOE ) mai pintà res a ca nostra '!
xup
es que a Madriz encara no entenen que el proces ve desde baix cao d,alt, i alla pretenen que la seva repressio vagi de d,alt cap baix, i aixi no tenen força (no funciona)
Ocellet del Conflent
Derrotat pero no es reversible, referit al proces, es una expressio poc entenedora
Anna Armendares
S`ha de fer molt i molt grossa, perque tot el mon ho begi: els parlamentaris defensant el Parlament i la gent defensat el seu vot. Si no la fem ben grossa haurem perdut, almenys per ara
JK
Plans Madrid: 1) Inhabilitació de Forcadell i nº2 de la mesa 2) Automàtica reclamació de presidència per a nº3, de Ciudadanos 3) Duen la reclamació a la justícia espanyola 4) Que els ho afina i declara a Del Páramo president del Parlament català 5) Prenen el control: majoria indepe bloquejada no pot aprovar cap llei 6) Gran manifestació que no serveix de res, ells no tenen cap pressa 7) Puigdemont ha de fer DUI (mass media matxacant: golpistas !!!) o anar a eleccions.
peroit
Farem lo que calgui per salvar la nostra Dignitat VOTANT!!
Tren Payá
Sempre corrent en un circuit tancat i de via única.
CSNY
Visca Catalunya lliure!!
GURTEL, BARCENAS, el MATAS, RATO, CHAVES, GRIÑAN ... sigujiente ¡¡¡
I la ciutadanía catalana dispossada a defensar el Parlament i el Govern tant com calgui imolt alerta de la merda que han començat a escampar per tot arreu i les seves malifetes, amb tal de reventar el referendum i el que toqui, a l'hora que justificar-se devant de la ciutadania escanyola i internacional.
JordiP
Només faltaria que Madrit anomenés per a tots els càrrecs a gent de la corda unionista, aborigens o colons. Menuda resistència pasiva es produiria. Imagino que ningú els faria cas i la gestió del país seguiria a les mans dels electes. S'han pensat que estem a mitjan S.XVIII? Una intervenció tant infantil només la podrien mantenir amb una important ocupació militar, amb tancs i patrulles armades pel carrer. Total, per res, perquè les armes són inútils davant resistència pasiva.

envia el comentari