La gestora del PSOE invoca Franco

"El cadàver del dictador es quedarà dins del seu mausoleu, ho saben els hereus de Franco i ho saben, també, els socialistes, que no han mogut mai un dit per trencar amb la legitimitat franquista"

Fins i tot la Fundació Franco (FNFF) es pregunta "per què el PSOE no va fer aquestes propostes els anys vuitanta, quan tenia majoria absoluta". El franquisme oficial considera que els socialistes intenten escapar-se de la baralla interna plantejant el trasllat de les restes del dictador fora del Valle de los Caídos a causa "de la por que li fa a l'aparell i a la gestora, i també al susanisme, la candidatura de Pedro Sánchez a la secretaria general del partit". No m'hauria imaginat mai escrivint una cosa semblant, però en això -i només en això- la FNFF té raó.

 

El PSOE sap que el PP aturarà qualsevol revisió, ni que sigui simbòlica, de l'herència franquista. I utilitza la seva decadència parlamentària per fer veure que ells no són una peça fonamental en el règim del 78 i la continuïtat de les estructures de la dictadura, sinó un partit d'esquerres que intenta transformar alguna cosa. Però no. El cadàver del dictador es quedarà dins del seu mausoleu, ho saben els hereus de Franco i ho saben, també, els socialistes, que no han mogut mai un dit per trencar amb la legitimitat franquista.

 

Perquè si el PSOE té alguna voluntat de ruptura amb el passat franquista, pot començar a protestar pel fet que la FNFF sigui considerada una entitat a la qual l'Estat espanyol li reconeix caràcter d'"interès públic" perquè, segons la llei, fa una "activitat benèfico-docent i cultural". I un cop eliminat aquest privilegi, també estaria bé que els donatius que rep es deixin de beneficiar de desgravacions fiscals molt importants, que van des del 50% fins el 75%. Com expliquen els propis franquistes, "Si es donen 150 euros, Hacienda en finançarà 112,5 euros, i el cost real serà, només, de 37,5 euros". Tot plegat, amb els diners dels nostres impostos i del dèficit fiscal català. Fa quaranta anys que convivim amb aquest escàndol..
Comentaris
Ramon
El franquisme que se'ns explica és mentida. I l'antifranquisme que se'ns explica, també. Però a mi no m'escandalitza que se'ns expliquin mentides perquè la història SEMPRE és mentida. El que m'escandalitza és que la història amb la que se'ns adoctrina és la que correspon a la perspectiva de l'esquerra espanyola, tan impresentable i si fa no fa tan anticatalana com la dreta espanyola.
Ricard
A un "bàndol" tenim aquesta dreta, encara deutora del franquisme que difícilment accepta la democràcia, tan interna com externa. A l'altre bàndol el PSOE, encara deutor dels seus barons, els quals són a la vegada hereus dels tics més franquistes i intransigents (impagable Bono). Però en realitat són les dues cares de la mateixa moneda, volia dir del mateix bàndol.
Deixeu tranquil al gos
a mi un gos mort, m'importa una merda a on esta enterrat. FRanco, era un gos, un miserable gos
Ramon
Perquè és ben clar i evident que tant PP com la FNFF ens adoctrinen des de la perspectiva de l'esquerra espanyolista. I això ho sé del cert perquè ho dic jo mateix. I jo sempre tinc raó. I qui em porti la contrària és un pijiprogre bonista d'ERC espanyolista
Narcís ( mai per mai hi trobarem res sa, positiu, ni de bon tros, joiós o optimista .. res que vingui de país veí, d'aquest estat!) ( si, per ventura, algú hi troba una, només una, si us plau, me l'esmenti!)
A hores d'ara tothom sap que el PSOE = PP .. només cal escoltar ( si hom pot no vomitar ) sa tropa o Bonos, Ibarres, Leguines, Guerres, Gonzaleses, Vares, Belloches, Corcueres, Vasqueces, Diazes, Griñanes, Chaveces, . . . . . . . . .! Conclusió: la resta n'és sobrera! PD: així mateix tothom sap que les autonomies espanyoles no són ( reben més que allò que donen o superàvit fiscal .. no donen res a sa espanya i, a sobre, se n'enduen!) .. que sí per aturà'ns-e, anihilà'ns-e i espolià'ns-e!
Shark
Més que treure Franco del mausoleu, jo aposto per enderrocar-lo completament. Sembla implantejable, el franquisme impera a la messeta. Però d'aquí poc, amb la pèrdua de Catalunya el daltabaix econòmic a Espanya serà monumental, inimaginable. Tan senzill com que la 54ena de les condicions per acceptar pagar deute sigui la demolició del mausoleu franquista. La República Catalana democràtica no pot acceptar que els seus diners serveixin per exaltar el franquisme. A terra. Fins la darrera pedra.
Ramon
Corregiu-m'ho si va ser un altre capo sociata espanyol, però si no vaig errat fou Indalecio Prieto, que des de l'exili americà estant va declarar que inicialment ell havia pensat que el franquisme almenys acabaria servint per "solucionar de una vez por todas el problema catalán" però que ja anava veient-se que no, que ni per això serviria. Ja deuria notar que continuàvem resistint-nos a l'assimilació.
Ramon
El papanatisme amb l'esquerra espanyola ja tenia poc sentit els anys 30 (Macià s'hi rebel·là: "Jo no hi vaig ser, al Pacte de Sant Sebastià!"). Però avui dia, que les esquerres espanyoles tenen obertes aquí sucursals que són el nostre enemic polític real, l'enemic que ha hegemonitzat des del primer moment el poder municipal, els sindicats, la Fiscalia, la premsa, el sistema educatiu, el que el PSUC en deia "les forces de la cultura", aquell papanatisme ja és directament de frenopàtic.
Ramon
No, Shark, no hem de reclamar la demolició del Valle de los Caídos. Primera perquè, un cop lliures, com si l'endemà els operen a tots. Segona perquè més aviat ens convé que Espanya continuï tenint aquest monument, pel rebuig que ens general. I tercera i principal per no donar l'equívoca sensació que el nostre conflicte nacional l'hem tingut amb Franco: no, no, l'hem tingut amb Espanya. Abans de Franco, durant i després. No som Indalecio Prieto. Som Macià.
Ramon
Arribem a un extrem de papanatisme amb l'esquerra espanyola, que ni tan sols el té el propi electorat espanyol d'aquesta esquerra. Seguríssim que és aquí, a Catalunya, on genera major rebuig entre l'electorat sociata, l'abstenció a Rajoy.
Pepo
Ramon, arriba un moment que per molta fe que tinguis en que res del que diuen els altres sigui veritat, la mania persecutòria et fa megalo-maniac. Pots diferir en tot, pots ser cada dia més unionista espanyol, pots ser un profeta de les bondats espanyoles i tot està bé, però el que no es pot ser, és ridícul. Cal veure fins on s´han de defensar les causes
Jordi
-no han mogut mai cap dit. No "un dit"
Ramon
Perdona, Pepo, però no m'adreçava exactament al teu perfil.

envia el comentari