Rajoy veu 'pied-noirs' espanyols

"Mariano Rajoy, davant la plana major del seu partit, ha verbalitzat -explícitament, inequívocament- la seva percepció ètnica de la societat catalana"

"Recordo a la immensa majoria de catalans que se senten espanyols, tot i les dificultats, que creuen en Espanya, en la Catalunya solidària. Els dic que mai no els abandonarem..." Aquest cap de setmana Mariano Rajoy, davant la plana major del seu partit, ha verbalitzat -explícitament, inequívocament- la seva percepció ètnica de la societat catalana. La persona que encapçala el govern de Madrid ha fet una apel·lació directa als catalans que "se senten espanyols", als que comparteixen l'adscripció nacional del propi Rajoy, un gallec que no sap parlar gallec -ni, per cert, cap altra llengua que no sigui el castellà- i participen del nacionalisme d'Estat que caracteritza, des de sempre, la dreta autoritària espanyola.

 

Rajoy ha assumit d'aquesta manera el lideratge de l'espanyolisme del cognom, del que acusa qualsevol Fernàndez de traïdor i qualsevol Sànchez de charnego agradecido. El supremacisme castellanista de sempre avança cap a la consideració de pied-noirs dels unionistes catalans, als qui, tot i oferir tutelatge, acusa, implícitament, de passivitat davant la força social de l'independentisme.

 

Els diuen que els salvaran, encara que a Catalunya ningú no demani ser salvat. En definitiva; només a partir de la República Catalana un estat considerarà ciutadans tothom qui viu a Catalunya, al marge del seu origen i adscripció.
Comentaris
Maria.
S'ofereix d'interlocutor per a mig món a qui ni ho necessita ni li demana però, no pas per a Catalunya.
vell pesuquero
Jo soc CATALÀ- ESPANYOL I QUEVOL ENERROCAR L'ESTAT OLIGARQUIC. Per aixo soc independentista. Ho soc de d'el 2010. I votaré INDEPENDENCIA que es l'unic cami
jordi
no ens salves pero tampoc ens furtes els diners del corredor mediterrani per enllaçar barajas amb atocha.
Aquest homenot galleg és ruc
No ha fet rès quan ha pogut, va tancar la porta a Mas i als catalans fa 5 anys. Diuen que rectificar es de savis, queda demostrat el qu'és per no haver rectificat a temps.
Jordi(Català i Suís-Brasil)
Serà el darrer recurs dels Espanyols: utilitzar la Colònia Espanyola a CAT per tal de mantenir la darrera colònia sota llur bota. L'Hèctor Lopez Bofill ho ha descrit subtilment a l'Avui el 4 de febrer. Som en una guerra total entre Espanyols i Catalans malgrat els eufemismes "independentistes" i "unionistes".
Fat Boy
"Els dic que mai no els abandonarem...",...i molt menys encara abandonarem les seves carteres...
Narcís ( parlar d'aquesta xurma o infantiloides malvats o aquests sí agraïts a mitjans espanyols a més d’imperialistes fora mida .. no em plau!) (n’és normal que a nació aliena alguns dels seus naturals els puguessin esmentar com fos .. res que no pugui passar arreu!)
-- La misèria d'aquests éssers clama al cel .. nosaltres només volem tenir eines d'estat/ existir a ca nostra i al món i desenvolupà'ns-e com qui, què, com i on som que no pas ser contra ningú!; per contra, espanya, n'és qui ens hi té negats/ esborrats, tant de bo desapareguts de la faç de la terra i espoliats fora mida i qui es permet el luxe d'ofendre's, faltà'ns-e i, si poguessin, atacà'ns-e! PD: majoria de cops xarnego substituïa el mot quinqui que deien fora .. sense més contemplacions!
Català
Els abandonen cada dia quan no fan les inversions necessàries a rodalies, quan perdem inversions per no tenir el corredor del mediterrani o els accessos als ports, quan els nostres diners van a pagar mobles a Extremadura i no a obrir llits als nostres hospitals, quan mort gent a les carreteres per no tenir els desdoblaments de la A2 i la N340, quan volen tallar el Ebre al Aragó i deixar el delta sense aigua, quan els vols internacionals han de passar per Madrid ino directament a BCN.
S'haurien de preguntar,
en primer lloc, perqué hi son aquí?
Ramon
"Només a partir de la República Catalana un estat considerarà ciutadans tothom qui viu a Catalunya, al marge del seu origen i adscripció"? Te n'adones del que has escrit, Cot? La residència no confereix automàticament la nacionalitat. Això no passa enlloc del món i confio que serem un país normal. Ni cal la residència per tenir la nacionalitat (la podran tenir els catalans que viuen a l'estranger), ni el sol empadronament la conferirà. Caldrà satisfer algun requisit més. Que ja decidirem quins.
Ramon
Més amunt hi ha un "vell psuqueru" que vol la llibertat de Catalunya per raons ben absurdes però en lloc de guardar-s'ho va i ens ho explica.
Jordi(Català i Suís-Brasil)
En Miquel Sellarès ho diu i rediu fa anys: no podem anar pel món amb un lliri a la mà. Per als qui encara no se n'han adonat: som en guerra amb els Espanyols. Va començar el 1640 i per això la canço de guerra Els Segadors diu "amb la sang dels Castellans farem tinta vermella". Després la guerra va continuar 170-1714 i finalment 1936-39. Fins que no esdevinguem resistents ens fotran de mastegots un rere l'altre.
AT
gràcies mari-anu, prefereixo cremar entre les brases de l´ingfern que seguir dins del teu pais de merda.
El PSC també ho fa això
Això ni és nou, ni és patrimoni del PP. A mi els socialistes em van demanar, per carta, el vot a l'Ajuntament de Reus (parlo de fa ja uns vint anys) "como andaluz residente en Reus". Vaig néixer, de rebot, a Màlaga, de pares catalans i reusencs que van ser traslladats durant 6 mesos a aquella ciutat per motius laborals. Als dos mesos d'edat vaig tornar a Reus, i ja tinc 60 anys! Em vaig sentir molt ofès per l'etnicisme. Mai més no han tingut el meu vot.
el
El fatxa troll Ramon insulta a algú que és indepe, perquè considera que les seves raons no són "les bones". El proper pas serà demanar que no puguin votar al referèndum els que tinguin cognoms acabats en "ez" perquè segons ell no són catalans de debò. Un racista que embruta l'independentisme. Possiblement troll espanyolista.
el
El vell pesuquero pot voler la independènxia per les raons que li surtin de la fava. I pot explicar-ho si li rota. Alguns voldrien censura supremacista...
el troll d'erc.ez, vomitiu, com sempre, racista com sempre
el troll d'erc, com bon racista que es, ells i bona part del partit dels pagesos rics de Catalunya, s'inventa les gilipollades d'un cervell llufat i racista, la historieta del .ez, segurament pel junquerez, oi, racista i troll del junquerez?
ferran
Aquest ignorant es pensa que estem als anys seixanta...Avui qui talla el bacallà de la immigració són milions d’extracomunitaris amb cognoms exòtics que majoritàriament es fan del Barça, pertanyen a una colla castellera fen d'enxanetes i el dia de demà sense cap dubte votaran independència.
la
La resposta d'en Ramon, ja no amb l'àlies habitual, resposta plena d'odi i manipulació, demostra que tinc raó: és un troll. Tan poc intwl·ligent que intenta atrubuir-me una actitud etnicista quan justament la meva era una crítica al seu, d'etnicisme i supremacisme. D'on no n'hi ha...
algú
Algú que no és capaç d'admetre el seu racisme intenta dir que ho són els altres. Vana excusa de qui ha estat atrapat i, sentint la vergonya de saber-se miserable, intenta insultar, pero fa el ridicul.
SpainIsPain
Aquesta gent no ha entès: -Que la majoria dels que se senten espanyols també es senten catalans -Que els que se senten espanyols mai deixaran de ser espanyols -Que els que no es senten espanyols, actualment, ho són per força. -Que el govern català defensa els catalans independentment del seu sentiment nacionalista. -Que hi ha molts indepes que se senten espanyols però que volen un futur millor per als seus fills i/o que volen canviar espanya des d'una Catalunya Independent.
tangen67
No se qui es el tal Ramon però em sembla de tota evidencia que a la Republica Catalana hi hauran residents no nacionals i nacionals no residents com a tot arreu. Molta gent que no se sentirà catalana i que voldrà optar per mantenir la nacionalitat espanyola però que seguirà residint aquí. Aixo no es feixisme, comentaristes de pell i de neurona fines i reflexió escassa.
el
El problema, descerebrat tangen67, és que vol negar el dret a vot, el tal Ramon!

envia el comentari