Calia?

"Costa d'entendre l'estratègia de defensa dels acusats pel 9N, basada en fer creure al tribunal que el Govern va seguir les instruccions del Tribunal Constitucional i que tot plegat només és una confusió"

Ja sé que és el de menys i que, òbviament, la Història no en parlarà. Però costa d'entendre l'estratègia de defensa dels acusats pel 9N, basada en fer creure al tribunal que el Govern va seguir les instruccions del Tribunal Constitucional i que tot plegat només és una confusió basada en la manca de concreció de les comunicacions que els arribaven de Madrid. Si la tesi és aquesta, no es tracta d'un judici polític. I si és un judici polític, la tesi no pot ser aquesta.

 

D'altra banda, tots els acusats i els seu entorn polític i intel·lectual consideren que la sentència està precuinada, en línia amb la portada de La Razón que anuncia una condemna per unanimitat. Si això és així, encara és més difícil esbrinar per què els acusats i les seves defenses s'entesten a semblar treballadors públics amb instruccions difuses i no pas els dirigents polítics d'un país que vol emancipar-se davant dels ulls del món.

 

Insisteixo: És una paradoxa menor dins d'un procés que tant l'Estat com el carrer han convertit en el primer fotograma d'un xoc de legitimitats que es precipita per moments. Però, calia?
Comentaris
Ramon
I tant, que calia. Amb aquesta argumentació, Espanya pringa tant si inhabilita, com si no. Amb aquesta argumentació, sí que s'amplia la base independentista. Així, sí que s'amplia. Fixa't que, amb aquesta argumentació, el Cuní ja només va poder agafar-se en el miquel d'arribar 40 minuts tard.
xavier
I tant q cal !Es una bona estratègia. Si d' entrada es declaren culpables ,l'estat els condemna sense cap opció i l'opinió intermacional hi trobarà lògoc.Ara a nivell internacional s'entendrà menys pq la defensa està donant arguments per l'absolució i destensar el conflicte i l'estat queda més retratat en la seva intolerància.
Ramon
Ho heu d'entendre, el que facin els meus va a missa. No hi reflexiono, simplement està bé perquè són els meus. Si haguessin fet el contrari, també em semblaria bé. Coses de ser un fanàtic sectari.
Jordi
Jo crec que l'argumentació dels encausats és correcta. La pena que tindran serà la mateixa que si haguessin provat de fer un referèndum vinculant. Malgrat els resultats de la consulta són molt diferents. Per això és correcte que provin de demostrar fins a l'extenuació que el que va passar el 9N va ser una manifestació dels ciutadans escenificant una consulta popular. Amb una sentència inculpatòria i la defensa exhibida, pots anar al mon a demostrar que el sistema judicial espanyol no funciona.
Pep
Gens d'acord amb vostè
AMGF
L'estratègia de la defensa no ha estat altre que explicar la veritat: es va acatar el no al referèndum; també el no a la consulta; i es va convertir en una procés participatiu. Quan també va arribar el no a aquesta figura menor, simplement es va deixar que la participació fos real per la pròpia inèrcia i l'acció de la societat fora de les institucions. No hi ha tant misteri.
CAL PALESAR QUE LA TERCERA VIA ÉS UN IMPOSSIBLE (O FUM, FUM, FUM...)
El 9-N va ésser el referèndum acordat amb l'estat espanyol. Era l'única manera de ficar les urnes sense actuar d'una manera transgresora i revolucionària. L'argúcia del procés participatiu per molts juristes era totalment legal. Per tant, és ben normal que sigui la tesi que els acusats defensin al judici. Però, per a la maquinària judicial-política espanyola no hi ha mitges tintes, es va desobeïr i punt. Les sentències condemnatòries faran obrir els ulls als que encara creuen en terceres vies.
Ramon
Em sembla bastant psicodèlic, que s'exigeixi a Convergència i Joana Ortega unes línies de defensa que no les tenen les esquerres independentistes tan progressistes i tan socials elles. Em sembla psicodèlic, que es faci el 9N de la genial manera que va fer-se i ara no es pugui defensar que fer-ho així era inatacable, mentre d'altres poden dir amb la boqueta petita i encara més l'anus, que tot plegat era un refrany, una performance o que no s'està cometent cap il·legalitat amb les dades fiscals.
Kem
Hauríem d'acostumar-nos a proposar més, si això pot aportar res positiu. Fins aquí la meva proposta. Dit això, sembrar dubtes ara que ja està fet és el que no calia.
toni
si no hi ha condemna no hi ha delicte , per lo tant la consulta es legal hi eixa es l´estrategi de la defensa , pero en sembla que estem assistint a una sentencia anunciada.
Narcís ( vós també .. com nostres botxins i nostres si no traïdors sí infantils? ) ( llavors, què cerca .. ja ho sabem de ser comèdia/ abús espanyol!) ( doncs, anem-hi els dos milions i remitjó a prendre el lloc on els jutgen .. no el fum!)
A) Polític ho és des del moment d'haver estat ' tramat/ intrigat ' pel fiscal general del estado ( no debades els fiscals d'ací digueren allò que digueren àdhuc aquell Torres - Dulce dimití o el varen fer plegar!)! B) I jurídicament ' legal ' des del moment que participaren 42.000 ( i més que haguessin estat!) voluntaris més tota la resta així oficiós i permès/ no badà boca espanya .. a l'inrevés, befant-s'hi! PD: els necessitem lliures i al nostre costat o sinó .. ens n'aniríem abans d'espanya?
Roberto Mugre
Vostè sap perfectament com va anar el 9N, oi? Van rebaixar-ho i van pactar amb Rajoy que no prendrien mal, ni Mas ni Rajoy. Per això el rebot de Junqueras, qui volia un referèndum i no una costellada. Però vetaquí que l'endemà el sector més feixista del PP, més C's, etc..., van exigir que el fiscal actués. Mas té una mentalitat autonomista i no sobiranista, Sr. Cot.
Ramon
Fixeu-vos si n'és d'encertada, tant a efectes domèstics com internacionals, aquesta línia de defensa, que el Cuní ja només li queda l'opció d'entrar en tecnicismes jurídics (avaladors del procés, és clar: us imagineu que haguessin enfocat la segona guerra d'Iraq des del tecnicisme militar?, això només ho va fer Jiménez Losantos!). Fixeu-vos si n'és d'encertada, que el Cuní avui s'ha hagut d'agafar com un ferro roent, a la multa a l'ANC.
Osser
Cot, si no entens que es defensa la legalitat del que s'ha fet, plega de periodista
Albert
A mi mentre s'hi pixin a la cara de l'estat espanyol ja em sembla bé. I crec que ho estan fent, com també ho farien de l'altra manera. Potser han triat l'opció menys prepotent de cara a Europa.
Ramon
El que no té cap sentit és que, qui va retraure a Mas que el 9N fet d'aquella manera no trencava la legalitat, ara li retregui que es defensi argumentant que el 9N fet d'aquella manera no va trencar la legalitat. Els dos retrets alhora són un contrasentit. Espanya està en un atzucac. Si hi ha absolució, guanyem políticament per golejada. I si no n'hi ha, que es calcin. L'única esperança que pot tenir Espanya és que siguem nosaltres mateixos i per les merdes de sempre, que ho esguerrem.
caesar
La defensa realizada es de LIBRO de MANUAL, ante semejante dislate jurídico, las defensas han actuado muy inteligentemente, lanzando a la "justicia " un lazo casi invisible pero duro como el titanio , el cual poco a poco ahoga al tribunal en sus sandeces y obligando al TSJC/TC/gobierno, emitir un esperpento de condenas, sin valor alguno, salvo el de hacer reír.
Ramon
Me'n faig creus que l'odi a Convergència, impedeixi veure que fetes i plantejades les coses així, Espanya ara es fica en un bon embolic si absol però encara més si inhabilita. Si inhabilita ho tenim mastegat per fer-ne un escàndol mundial. M'ensumo que faran com Franco quan les darreres condemnes a mort. Ho faran repartidet. Un sí, els altres no. S'agafaran en la puta carta.
Pepo
Totes aquestes lectures, són de consum intern. De cara a la Comunitat Internacional, el correcte es fer entendre que s´els jutja sense causa, doncs només hi ha rerefons polític. No han de ser màrtirs. Han de sortir sense condemna, doncs encara serà més ridícula la postura del Gobierno del Reino de España. Tot de cara a allò que ens interessa, la imatge externa del procés i de la resistència anti-democràtica espanyola.
skamarla
Si no ho entens, llegeix el Partal d'ahir, que ho explica molt bé.
Bacoretta
Tot el judici en català i , ara, el senyor fiscal les conclusions les fa en castellà per que ningú tradueixi malament el que diu per la importancia del que te que dir.
....
Todo lo que pasa alrededor del pruses, amplía el espectro de votantes separatistas (eso es lo que creéis), y sin embargo, cada vez es menor la afluencia diada atrás diada
@LluisBanyoles
a mí res m'extranya vinguen del partit fundador del PutaiRamonetisme, amb un president amb un ego més gran que el seu coratge i que es "va fer indepe" per seguir a la poltrona... venedors de fum... mai sabrem realment quines intencions tenen
Isabel C.
Sí que cal. Perquè per poder portar la sentència condemnatòria als tribunals europeus i internacional de Drets Humans cal que no sigui una sentència de conformitat, que és el que seria si els acusats de bones a primeres assumeixen que van cometre conductes que es poden inserir en el tipus penal de desobediència tal com el configura el Codi penal espanyol. Cal investigar una mica més abans de deixar anar certes opinions intestinals, senyor Cot, que per alguna cosa és vostè un periodista.
Isabel C.
Dit ras i curt: si els acusats hagueren assumit que allò que van fer es podia encaixar al redactat dels delictes de desobediència i prevaricació, el sistema penal espanyol hauria acabat en sentència de conformitat NO RECURRIBLE, ferma des del mateix moment en què s'acaba el judici encara que la redacció de la sentència pugui trigar uns dies més. Si és sentència de conformitat amb l'acusació, no pots anar després als tribunals internacionals ni enlloc.
Isabel C.
Aquest article, que clarament sorgeix de la més absoluta manca de voluntat de l'autor d'informar-se una mica, abans, sobre com va això del Dret penal a Espanya, obvia un fet molt important: Mas ja es va declarar políticament responsable del 9N des del començament del judici. Però responsable i delinquent són dues coses molt diferents. Vostè sembla que vulgui dir que s'hauria d'haver declarat delinqüent. Però ens hauria tancat totes les portes per recórrer a instàncies internacionals.
Interpretació fallida
Si que calia, perquè ara condemnaran a algú per allò que van arribar a anomenar costellada, botifarrendum, etc., i que el mateix govern de Don Tancredo va voler fer invisible. Alló que no va existir o van menystenir ara tindrà conseqüències penals. Aquesta contradicció despulla a ulls de tothom una mica més el neo-franquisme espanyol que ells batejen com democràcia,
L'estratègia més política de totes!
L'estat converteix en DESOBEDIÈNCIA el que van ser FETS legals (adaptats progressivament a la seva pròpia legalitat, aprofitant les escletxes)! No hi ha millor forma de posar en evidència, aqui i fora, la manca de separació de poders i el procedir contradictori, manipulador i antidemocràtic de l'estat espanyol! Molt millor que proclames altisonants que no despullen ni evidèncien les contradiccions i falsedats del sistema! Gran estratègia per deixar en evidència que es tracta d'un judici polític!
La defensa més política
Com ha dit algú, es defensa la legalitat del que s'ha fet, i l'estat espanyol no és capaç d'assumir la seva pròpia legalitat. Em sembla brillant. El propi estat converteix en DESOBEDIÈNCIA el que van ser FETS LEGALS!
Leyla
I tant que cal! Només demostrant que fins i tot dins de la 'legalitat', aquesta legalitat que utilitzen tots com a arma més que com a defensa de tots els ciutadans, que teòricament per això estan fetes les lleis, els acusats seran declarats culpables, posant demanifest a ulls de tothom que efectivament es tracta d'un judici polític emparat per una 'llei' que sempre estarà subjecta a interpretacions.
D'una vella casa
Posa de manifest que ni actuant amb les seves pròpies regles, Catalunya, està l'arbitri del poder polític-jurídic de la Castella borbònica. No hi ha altra alternativa per a la democràcia catalana que la ruptura democràtica amb l'estat espanyol. Es tenia que visualitzar, també, a nivell internacional.
joan
Ells són molt més forts. Les seves provocacions ens volen portar a una lluita a camp obert. No caurem en aquest parany, hem de guanyar per astúcia.
Dona igual
A efectes pràctics no hi haurà diferència. La condemna està preparada des d'abans del judici. Crec que caldria evitar perdre energies en discussions improductives entre independentistes. No cal que sigui tot perfecte.
Joan
Si l estat necessita víctimes per a satisfer la seva set de venjança, fem les hi pagar a preu de màrtir.
mark
L'època de la desobediència explicita va entrar amb la CUP més tard del 2014. l govern Mas treballava sobre les possibilitats.. Estem aquí. I la desobediencia de la CUP és tan nociva que tant de bo no fossin necessaris. Si seguim depenent d'ells s'espatllarà tot. I crec que és el que volen: comprometre JXSi i res més.
Anna Armendares
El judici era administratiu i la defensa era de caire administratiu. Ens hauria agradat que fos també obertament politic, pero aixó hauria complicat mes encara el judici. L`escenari al carrer demostrava que es politic i l`actitud del Govern i el Parlament ha demostrat que es politic, pero els tribunal tenen la seva logica i aixó es el que ha fet la defensa: presentar arguments administratius a un judici administratiu.
pel Ramon
encara no has decidit si estimes més la mama o el papa? Si ets carn o peix? Sort que't tenim calat trolls unionista que busca la confusió i l'enfrontament. ELS DEMÒCRATES CATALANS VOTAREM, ACCEPTAREM EL RESULTAT I HAUREM GUANYAT EL FEIXISME CAMUFLAT EN democràcia ORGÀNICA. Si guanyem, 50%+1, ens lliurem d'escanya i viurem en un PAÍS DEMOCRÀTIC REAL.
elMón.cat segueix censurantlll
Una resposta argumentada per Ramon, reconegut troll per molts comentaristes, encara no s'ha publicat al cap de 4h, sol passar que no es publiqui fins que la notícia hagi desaparegut de la portada. Aquest pamflet pagat amb anuncis d'unionistes reconeguts com La Caixa i Banc Sabadell, ens fa creure que promouen el debat sobre la realitat nacional de Catalunya. Res mes lluny dels seus interesos, son el pitjor dels catalans, primer la butxaca que'l País, quí paga mana en el sentit més mercantil.
Sr. Cot,
En cada bugada perdem un llençol. El President Puigdemont ens va dir referèndum o referèndum.
Ramon
Perdona, sabatot, però jo sóc separatista des de moooooolt abans que ERC se n'hi tornés de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola.
@Ramon
Abans de neixa Colom i Rahola ja existia ERC que aposta per la independència des de la seva fundació, sabatot.
Ramon
Fals.
Carolingi
La defensa es estratègicament perfecte, perque obliga a l'estat, a forçar clarament la llei per poder emetre una condemna , i així el recurrent estat de dret, quedara en evidences deviant de molts observatory internationals.
Senyor Cot, no és la primera vegada.....
que llegeixo comentaris seus de dubtós sobiranisme independentista. Cosa que és totalment legítima. Com també és legítim, replicar-li que no estic d'acord amb les seves afirmacions. El President Mas va intentar mantenir-se dins la legalitat obligada de l'estat espanyol. És home de paraula i així ho va fer. Els voluntaris, varem substituir els funcionaris i varem formar part de les meses electorals. La cosa és que va anar tant perfecte, agradable i democràtica que no ho han paït.
És llàstima...
que hi hagi gent desagradable que com que no té arguments, es dedica a rebentar els comentaris dels altres ...
Per Isabel C
Totalment d'acord. Valenta i persistent. //*//

envia el comentari