Ni indefensos ni derrotats

"Hi ha una opinió pública que, almenys majoritàriament, ha desenvolupat una distància crítica respecte al discurs que es projecta des de l'Estat i els mitjans de comunicació que se'n deriven, siguin públics o privats"

L'Estat espanyol està acostumat, almenys en els últims tres segles, a represaliar els catalans o bé quan han estat derrotats -en acabar la Guerra Civil, per exemple- o bé quan no tenen possibilitats reals d'autodefensa. Però avui no és el cas, i aquest és el principar error que estan cometent les elits de Madrid, erròniament convençudes que poden destruir unes institucions que tenen un suport àmpliament majoritari dins la societat catalana.

 

El fet és que la Catalunya de 2017 és una nació encara en construcció, però ja ben estructurada. Hi ha una opinió pública que, almenys majoritàriament, ha desenvolupat una distància crítica respecte al discurs que es projecta des de l'Estat i els mitjans de comunicació que se'n deriven, siguin públics o privats. Catalunya és una nació i així ho demostra la composició del Parlament, on els referents de PP, PSOE i Ciutadans no passen de sobreviure amb una estratègia resistencial.

 

En definitiva, Mas, Ortega i Rigau no són l'expressió d'una derrota, sinó el símbol orgullós d'una lluita democràtica que, més tard o més d'hora, només pot guanyar. Com que som, serem.
Comentaris
Els seus tribunals no ens reconeixen com a poble
Amb el judici del 6F volen inhabilitar el poble català!
Un judici per inhabilitar el poble català
El poble català no pot reconeixer un estat, una constitució, unes lleis i un sistema judicial i polític que el neguen com a poble i no reconeixen els seus drets nacionals i com a subjecte polític. El 6F, en la figura de tres alts representants electes, jutgen i volen inhabilitar el poble català.
Quina sort poder viure aquests temps histórics!
Des del 2012 que vinc assistint a gairebé totes les grans manifestacions que s'han convocat i en cadascuna d'elles sempre he pensat que el govern espanyol no sería tan estúpid de no intentar una sortida negociada al problema de Cat. Avui ja he activat l'alarma del móvil a les 6.00 a.m. per estar a les 8:00 de nou en una nova mobilització i aquesta vegada no pensaré en si l'estat espanyol serà estúpid o no, aquesta vegada resaré perquè segueixi sent estúpid unes quantes setmanes mes.
Janmarc
M'encanten els editorials de Salvador Cot.
lass
...es perillós tenir un president inútil,com el Rajoy.La xarxa funcionarial de l'Estat,li fa la feina bruta que hauria de fer ell.No sé, si en el cas Català,també anirà tinguent sort.Esperem que no;i que literalment,més aviat que tart embogeixi.Seria bona senyal,i el merescut.
Bartomeu Duran Olaria
El poble unit mai serà vençut , ara toca defensar els nostres representants ! Visca Catalunya Lliure!
Narcís ( Catalunya mai més escopida i pixada per qui ens roba i fueteja en tots els ordres i facetes!)
Un Estat que no defen la " veritat, el bé i el dret/ dret natural .. mai per mai podrà ser un Estat que sí un ' estat ', ço és, n'és una simple " tàvega "! PD: així violador de nostra casa, pirata de nostre béns i aturador de nostre desenvolupament, desenvolupament català, tot plegat, estat criminal!
A. Nònim
CASTELLA contra CATALUNYA. ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS. ELS CATALANS NO ENS RENDIREM MAI.
Jordi Comasobirana
Jo acuso Caspanya com a règim opressor i represaliador, i com a règim governat per lladres i corruptes. Són ells, començant pel rei i seguint per Rajoy i tota la resta de la banda de gàngsters i mafiosos, inclòs florentino, q haurien de ser portats davant els tribunals a respondre dels diners q han robat a l'erari públic i cobrat de comissions, i de la misèria q han creat entre la població a costa del seu enriquiment i lladrocini..

envia el comentari