L'Amèrica de Trump (abans de Trump)

"Els Estats Units tenen un problema estructural. Un problema moral. Un problema empeltat en la pròpia filosofia d'un nació racista"

En una setmana (només en una setmana) la policia americana ha detingut més de 250 manifestants pacífics. Protestaven contra un projecte d'oleoducte que ha de creuar la reserva índia d'Standing Rock. A la mateixa manifestació va ser arrestada la periodista Amy Goodman quan estava informant sobre l'actuació policial. Aquesta és l'Amèrica de Trump? La nova Amèrica que abusa de les minories, deté centenars de manifestants pacífics i empresona periodistes? Doncs sí, i no. Perquè aquests fets van succeir el passat octubre, durant el mandat de Barack Obama. Durant l'Amèrica d'Obama. Els indis lakota (coneguts com siux) ja saben que les coses no canvien amb els presidents o els partits. De fet, el partit demòcrata (el de Clinton, Obama i l'esquerra intel·lectual americana) organitza una mena d'iniciativa anomenada feeders (menjadores), com informava Pablo Pardo a El Mundo. Esquemàticament es tracta d'anar a les reserves índies els dies d'eleccions i regalar menjar als col·legis electorals a canvi de vots.    

 

Tampoc era l'Amèrica de Trump el país on, només durant el 2016, la policia va assassinar 123 negres. Ni era Trump el president que, sense cap acusació formal, va decidir tancar en camps de concentració 120.000 ciutadans americans d'origen japonès el 1942. Fou Roosevelt. Uns anys abans d'això, el 1921, els Estats Units van prohibir l'accés d'immigrants italians i jueus d'Europa de l'est. El 1922, van tancar l'aixeta als immigrants i els refugiats asiàtics. No era l'Amèrica de Trump la que prohibia els negres compartir espai públic amb els blancs. Ni restaurants, ni escoles, ni lavabos. Segregació que va durar fins l'any 1964 quan, teòricament, va finalitzar amb una llei a favor de la igualtat. Ni fou Trump el responsable de segrestar a centenars de musulmans i tancar-los a Guantánamo. Ni ha estat Trump l'únic president que s'ha negat a tancar aquella presó. Obama ha estat 8 anys sense fer-ho. És més, aquestes tortures que pretén reinstaurar Trump no se les ha pas inventat ell. Recordeu la paraula: "reinstaurar". 

 

Ni se'm passa pel cap defensar a Trump. És el revers fosc de tot el que sóc, penso i admiro. El revers de la meva moral, ètica i consciència. Però els Estats Units no tenen un problema concret en una presidència més o menys demencial. Tenen un problema estructural. Un problema moral. Un problema empeltat en la pròpia filosofia d'un nació racista creada sota una idea coneguda com a Manifest Destiny (doctrina del Destí Manifest) concretada en que Déu els va portar a Amèrica perquè ocupessin el continent d'est a oest. Com una nova "terra promesa". Començo i acabo parlant dels indis perquè ells són les víctimes que durant més temps han hagut de suportar la tirania americana. Ells són els primers en ser assassinats i expulsats a reserves decadents dos-cents anys abans de Trump. I amb Trump tornaran a ser empresonats. Res no canvia.     
Comentaris
cert
Els EEUU no eren cap meravella. Només cal mirar la política desastrosa que s'ha fet aquests darrers 15 anys a l'Orient Mitjà, incloent la utilització de terroristes islamistes per destruir països com Síria o Líbia i fer-se amb el control dels gasoductes i el petroli. Han quedat molt tocats. Incloent tota la classe periodística occidental que els ha fet de còmplice.
totalment d'acord
En Trump simplement porta a l'extrem i sense camuflatges el que ja s'ha estat fent abans. Seria hipòcrita només criticar-lo a ell, oblidant el mal que ja s'ha fet abans. És clar que això no el disculpa.
Narcís ( què estrany .. en Ansar enfangat fins amunt o corrupció .. Iraq .. . . . . . i ningú ni cap mitjà espanyol l'esmenta!)
No sé pas l'interès bastard que envolta mitjans espanyols, però en Trump encara no ha fet res de res i pel que fa a dir .. quina frase ha llançat que no sigui òbvia ( la darrere que el sentí sobre immigració ha estat ' USA sempre fou generosa, potser, la més generosa, només volem que qui vingui ens estimi i estimi nostres valors ' .. on nassos n'és el pecat?)? PD: milions de cops més són repulsius manaies d'aquest estat i qui critica en Trump bé que els defensa/ llança floretes!
L'Arjau
Els Estats Units és un país que viu en estat de guerra permanent des de fa quasi ja 70 anys (per a desgràcia de la resta del món i benefici de l'ultradimensionat sector militar-industrial). El millor que poden fer és dissoldre's en varis Estats. El món no necessita més gendarmes ni imperis globals.
Doble Moral
S'han ratificat 27 esmenes a la Constitució al llarg de la història de la nació nord-americana. Quantes esmenes hi han a la Constitució espanyola? Quants paisos s'han independitzat d'Espanya des del naixement dels Estats Units d'Amèrica? Quants indis han set assassinats, expulsats i suportat la tirania espanyola molt abans del naixement dels Estats Units d'Amèrica?
Pitxolí
Molt interessant, la informació que dóna aquest article. Jo, p. ex., desconeixia moltes de les coses que s'hi diuen; coses que em semblen molt importants, que cal saber.

envia el comentari