Fer cas dels catalans és il·legal

"Convocatòria a convocatòria, el Parlament ha anat accentuant el to nacional, fins l'actual majoria independentista que, com sempre, ha estat políticament menyspreada"

Si hi ha una constant històrica de les relacions entre Catalunya i Espanya és la no acceptació del sentit del vot dels catalans. Sense recular fins el resultat de les eleccions de febrer del 36, que van ser contestades amb un cop d'estat, el contingut de les urnes catalanes -i, per extensió, el del Parlament- sempre ha estat subjecte de menyspreu per part de les elits madrilenyes. Així va ser quan els representants dels catalans van acordar un Estatut que va ser retallat sense manies i, posteriorment, va patir l'escarni de, tot i haver estat refrendat per sufragi popular, passar un calvari pels passadissos del Tribunal Constitucional.

 

Després d'això, el sentit del vot dels ciutadans de Catalunya ha continuat essent ignorat, quan no menystingut. Convocatòria a convocatòria, el Parlament ha anat accentuant el to nacional, fins l'actual majoria independentista que, com sempre, ha estat políticament menyspreada. A Madrid han ignorat, també, els dos milions llargs de catalans que van votar el 9N de 2015 i asseguren, tantes vegades com calgui, que continuaran fent-ho indefinidament.

 

La novetat del procés és que, a més dels vots, l'Estat ha extès el seu desdeny a les mobilitzacions. No importa què votin els catalans, no importa per què es manifestin els catalans. Ara, el 6 de febrer, asseuran al banc dels acusats tres persones elegides per facilitar les urnes. I l'acusació és, justament, haver fet cas del que voten els catalans.
Comentaris
brn
Sixte Cambre a la presó!!
Riures
Si tanquessim la caixa se'ls gla?aria el riure per sempre mes.
Narcís ( què es pot esperar d'aquests ' baixa mà ' sinó covardia i traïció .. vegi's mateix que assassinà el dos guardes rurals!)
Article clavat ( com sempre o quasi sempre!)! PD: ens diuen espanyols i .. no els tremolaria gens ni mica fer-nos mal àdhuc matar-nos, ço és, valoren més son imperi de baixa estofa o anihilador i espoliador que l'ésser humà, més, la llibertat de l'ésser humà i .. català!
brn
Els catalans, raça genèticament corrupta! Per Una Espanya Gran i Lliure! Visca Franco!
Anònim tambè
A BRN, amb tot el respecte del mon, ¡¡¡¡¡¡¡¡ GILIPOLLES !!!!!!!!!
Ramon
Com que Espanya va amagar-se rere la mampara progre, aquí hem estat quaranta anys que ningú no ha gosat discutir que "sortir al carrer" no confereix automàticament ni la raó, ni la legitimitat, ni la representativitat. Té collons, que progres que porten tota la vida tirant d'aquella tòpica tan fora de lloc i de temps, vagin i la neguin precisament quan més gent s'ha manifestat, en defensa d'un dret que no ens deixen exercir-lo votant democràticament.
Jordi Comasobirana
Vergonya els hauria de fer als espanyols de sentir-se espanyols, de votar el que voten, de pensar el que pensen (si és que pensen, adoctrinats com estan pels mitjans del Règim), de creure's millors que ningú (quan són la riota mundial per les seves excentricitats i sortides de to a tots nivells) i de tenir uns "polítics" que només són vulgars lladres de guant blanc i emparats per les lleis fetes a la seva mida i amb les quals poden robar les arques públiques a mansalva. Vergonya de país!
Ferrer
Amb dos ineptes com el Rajoy y la Soraya i un partit ultranacionalista caspós com el PP, els independentistes ho tenen molt fàcil. Dos anys més de PP, i Espanya es trenca segur.
Maria.
Nomes en fan cas quan els vots dels catalans conten escons pels seus partits al Congrès, llavors són legals i de lo promès se n'oblidan.
Ramon
Un post anterior afirma que els espanyols són la riota mundial. No és pas cert. Només són la riota d'aquells que els coneixen.
Doncs l'Institut d'Estudis de l'autogovern (IEA), dependent del departament de Presidència gairebé li dóna raó al Govern Espanyol
Aplicar l'independència resultaria extremadament complicat fins i tot en el cas que fos el resultat d'un referèndum pactat amb l'Estat espanyol. Aquesta és la principal conclusió d'un informe (de l'IEA) sobre les característiques d'una eventual consulta d'autodeterminació acordada entre la Generalitat i el Govern espanyol. L'estudi va ser encarregat el passat mes de març pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el director de l'IEA, Carles Viver Pi-Sunyer.
que
Que aplicar la independència seria complicat, fins i tot en cas que fos un procés pactat??? Renoi, quina sorpresa! Et penses que la gent no ho sap, que començar un nou estat és un procés complex i ple de feina? Et penses que ens faràs por? Doncs no. La complexitat no ens fa por, l'esforç no ens fa por. Quan més gran el repte, més gran la glòria del triomf (toma frase!).
Fat Boy
Nomes els falta dir que si el Juanca te comptes a Suissa es perque es Comte de Barcelona.
els agradi o no...
sigui legal o il.legal: El referendum es fa
Ningú es recorda d'Ibarretxe i el seu referèndum
Al 2008 el TC va declarar il·legal per unanimitat la consulta popular (referendum a la realitat) sobre el futur del País Basc convocada per Ibarretxe. Ell va recórrer la decisió al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg. El 9 de febrer de 2010 el TEDH va donar la seva resposta: no admetre a tràmit la demanda presentada pel PNB contra Espanya en defensa de l'iniciativa. Contra la decisió no era possible cap recurs. Aquesta és l'opinió de la UE sobre els referèndums il·legals.
josep maria
" La igualdad de todos los españoles" Els catalans "mai de la vida hem sigut espanyols, desde abans del 1714, ni despres cuan a sang i foc ens van aixafar,ni fens al dia d'avui, mai hem estimat Espanya, i mai l'estimarem, i si alguna vegada algú ha fet un intent de buscar-hi un encaix, ha estat rebutjat. La convivencia es imposible en tots els sentits. On es Cuba, Filipines,Protectorado de Marruecos, Sahara Español, Guinea Española, i tantes altres colonies? Ja nomes els queda Cat. per expoliar.
JOAN FABRA GRATACOS
SOM A CASA NOSTRA I FEN I FERAM L'HO QUE VOLEM VISCA CATALUNYA FORA ELS BABAIXS PORCS
un ciutada lliure
al josep maria, parla per tu josep maria o be pel boca del pastor que dirigeix al ramat indepe , ja que un pensament tan simple com el teu mai hem sigut espanyols, mai hem estimat espanya, nomes es posible en un cervell diguem feble i adoctrinat . fins la nausea, i fins i tot el cervell ja devia ser ximple de naiximent, en fi xaval parla per tu i pels 4 tarats com tu, i deixa al set millions i escaig de catalans, tu et representas a tu, i ni aixo es el pastor el que parla tu ets ramat adoctrinat

envia el comentari