Els dos trens acceleren abans del xoc

"La CUP funciona com a accelerador, a ERC ja li sembla bé escurçar els terminis i Carles Puigdemont no té cap interès a buscar una pròrroga que li faciliti una reelecció que no desitja"

I, de cop, tot s'ha accelerat. Per una raó o una altra, a tothom li convé pitjar el pedal del gas per poder comprovar, en uns mesos, quin és el resultat d'un xoc que, es miri com es miri, és inevitable. Un cop pacificat el conflicte dels pressupostos, als partits catalans ja no els queda cap incògnita que resoldre en una legislatura que és impossible d'allargar més enllà de les lleis de desconnexió. La CUP funciona com a accelerador, a ERC ja li sembla bé escurçar els terminis i Carles Puigdemont no té cap interès a buscar una pròrroga que li faciliti una reelecció que no desitja. Potser només el Partit Demòcrata podria estar interessat en allargar el procés uns mesos per reorganitzar-se però, justament, els judicis recauen contra els seus i això els obliga a una resposta al màxim nivell.

 

Les entitats civils també veuen de bon ull una precipitació dels fets. Òmnium i l'AMI però, sobretot, l'ANC necessiten motivar les seves bases i recuperar la dinàmica unitarista que els dóna sentit com a organitzacions. Les entitats consideren el 6F com l'inici de l'enfrontament decisiu contra l'Estat i no volen fatigar la societat mobilitzada amb una guerra de desgast que sempre donarà avantatge als -infinits- recursos de l'Estat.

 

Finalment, a Madrid ja s'ha extès la sensació que el dossier català dificulta massa el crèdit i la imatge internacional de l'Estat espanyol. L'opinió pública internacional no acaba d'entendre l'aversió a les urnes d'un Estat que hauria de saber guanyar un referèndum, tal i com ho van fer canadencs i britànics. Tot plegat, aconsella anar a un enfrontament directe que retorni els catalans a una casella anterior.

 

El compte enrere comença el 6 de febrer.
Comentaris
ona
No entenc això "que torni als catalans a una casella anterior". Algú ho sap?
Narcís ( si no catalans a ca nostra amb tot allò que implica .. on?) ( si no ens deixen ser amos i senyors de nostres rendiments .. qui?) ( si país veí botxí ens anihila, espolia, usurpa i plagia .. què?) ( mai més escoltar misèries morals i ètiques o vilesa afora mida .. anem’s-en ja!)
-- Tant de bo la CUP sigui això que diu ser o ' independentista ' així com tingui el coratge de ser el cement que empenti, doni força .. que no pas desfaci aconseguir la llibertat de nostre poble, de nostre territori, de nostra nació subjectada - subordinada - subjugada a qui ens vol si no desapareguts de la faç de la terra, sí esfondrats del tot econòmicament així com desprestigiats d'allò més! PD: JxSí va de legal, va d'autèntica .. va pro l'excarceració, salvació de nostra pàtria catalana!
terrassenc
Home! Esperem que qui torni a una casella anterior sigui Espanya, concretament, a la d'abans del decret de nova planta.
Muriel
Home, la casella anterior es quan van cremar Xativa? quan van bombardejar BCN despus ahir? o quan em demanen l'acta de naixement per renovar un "DNI" que ells mateix han certificate fa 50 anys? Home, no sigues babau . I si ho vols ser, no ens entabanis. Als escanyols, ni aigua. VTLL
José
Ona, supongo que "... tornar a una casella anterior" se refiere a recuperar un estadio previo de negociacion con el Estado que debiera haber habido hace ya tiempo y sentar las bases del referendum.
Només hi ha un tren
El del secessionisme que va cap enlloc. Si es passa de velocitat lo pararà el sistema automàtic de frenada. Els trens moderns funcionen així.
veig
Veig que els trolls unionistes ja ho han omplert tot de comentaris, volent crear divisió. Ara diuen que en Cot no és un "bon indepe". No els feu cas, tots sumem.
Rocaguinarda
Quina mania amb "extès". Tan fàcil de pronunciar que és la forma catalana correcta, estès del verb estendre!
cancat
Feu el referèndum que vulgueu el més aviat possible (enlloc d'allargar-ho durant anys i mesos), però, si us plau, no avorreixis més la gent amb els teus articles monocolors.
Zas
ho expliques molt bé,Cot.
ona
@José. Gracias por tu explicación. No sé porqué te han puesto negativos; las puntuaciones de esta página son un misterio. Salud
Votaré sí al referèndum
Solament un detall, si dos trens van per vies diferents no poden topar. Independència i salut.
Pitxolí
«...un Estat que hauria de saber guanyar un referèndum, tal i com ho van fer canadencs i britànics.» Sí senyor; molt ben trobat.
JordiP
El problema de Madrit és, i sempre ha sigut, que no saben pactar. Només entenen les rendicions incondicionals. Per a ells, pactar comporta cedir en algo, i cedir és una derrota. Només així pot entendre's que SSS digui que "la Gene balla al ritme de la CUP". No entén que la democràcia de les urnes obliga el Govern a pactar amb les CUP. Necessiten algunes lliçons de democràcia bàsica.
rem
El que faci el govern d'España és previsible essent com són. Només aconseguirem la implicació d'Europa quan el gobierno facis accions antidemocràtiques que siguin censyrables. O sigui que l'excitació que porten i els enuinciuats com el de Precintar ens van bé. Esperem més coses democràticament impresntables

envia el comentari