TROLLS (què, qui, com)

"Benvinguts a un món on els insults a Bimba Bosé estan al mateix nivell que les promeses electorals del president dels Estats Units"

Us esteu estirant dels cabells per totes les barrabassades que s'estan dient a Twitter sobre la mort Bimba Bosé, oi? Que "su putrefacto cuerpo", que "Dios la ha castigado", que "el maricón de su tío" i així un formidable etcètera d'aberracions carregades d'odi i, segons diuen alguns, d'humor sinistre. Aquesta espècie d'animals salvatges que, a la mínima ocasió, omplen d'odi les xarxes socials es diuen trolls i, segons la revista TIME, van fer la seva primera aparició l'any 2011 quan (mira tu quina casualitat) van començar a publicar animalades en les pàgines de Facebook en memòria de gent difunta. Un any després, el 2012, els trolls van fer un pas més engegant una campanya contra la feminista Anita Sarkeesian. El punt àlgid d'aquest assetjament va ser la creació d'un vídeo joc online anomenat "pega a Anita Sarkeesian". Aquell mateix any el saló de la fama dels trolls va assolir una altra fita. L'escriptora Jessica Valenti va abandonar les xarxes després de rebre una amenaça de violació contra la seva filla de 5 anys. Sabeu què en diuen els trolls de tot això? Que la gent no té sentit de l'humor.

 

L'amenaça de l'ús de la violència física és una de les característiques més remarcables dels trolls. L'insult i la burla és la primera pedra d'aquest camí demencial. La segona és l'amenaça concreta. Els catalans (com a col·lectiu) som ben conscients de l'ús que se'n fa a internet, de l'amenaça. És freqüent i, en aquest cas concret, impune. Segons els prestigiós Pew Research Center, el 70% dels joves entre 18 i 25 anys que estan a internet han patit amenaces o assetjament. Imagineu el volum que té aquesta "moda" tan millennial de l'odi a la xarxa. I encara un factor més miserable i del que no se'n parla gaire sovint. Els stalkers. Persones que "molesten" a algú movent-se en aquell terreny confús i fastigós que es troba entre "lligar" i "assetjar sexualment". Segons el mateix estudi, el 26% de les dones entre 18 i 25 anys han patit aquest fenomen. Eufemisme per dir que han estat repetidament molestades per un o més homes que intentaven tirar-se-les. 

 

Però tot això ja ho sabíeu, més o menys, no? No esteu tremolant de por ni cridant per la finestra perquè us havíeu fet una fotografia aproximada de tota aquesta misèria moral que hi ha a la xarxa. Amenaces de violència, burles de mal gust, insults, racisme, sexisme i assetjament a les dones. Us sona, tot plegat? Al marge d'internet, vull dir. Us sona una institució que contingui tots aquests pecats al marge de Twitter? Sí senyor, la Casa Blanca des d'aquesta setmana. Trump és el troll per excel·lència. El mal parit de Twitter que ha aconseguit arribar al lloc de més poder del món fidel a tota la misèria moral de la xarxa. Amenaça amb la violència (vol recuperar les tortures a la CIA i a l'FBI), és sexista (només cal recordar els comentaris que li va fer a Billy Bush), és racista i fa burles de mal gust com quan va riure's de la discapacitat del periodista Serge Kovaleski.

 

Benvinguts a un món on els insults a Bimba Bosé estan al mateix nivell que les promeses electorals del president dels Estats Units
Comentaris
ui
Ui, que no saps que ara la "correcció política" és adorar Trump perquè ha sabut connectar amb la gent i tot plegat? Ara els trolls et diran de tot: coses com bonista, pijo-flowers, progre-xupi-guai... Però em sembla que tant et fa.
Narcís ( aquests temes .. no n'és millor els toquin programes televisius àdhuc de ràdio d'allò més baixa estofa amb els que es folren a espanyols gràcies?)
Ras i curt: dels brètols .. passo ( no sé pas perquè se'n fa ressò!)! Ara que hi penso .. són catalans? De ben segur, no pas ( i dir això no ha d'ofendre ningú .. a l'inrevés, els catalans mereixeríem floretes per conservar nostra manera de ser!)! PD: pel que fa a Trump, qui avui, ara i ací pot badar boca?, renoi, serà que no té raó quan diu ' els periodistes són els més deshonestos de la terra ' ( malgrat honroses excepcions) .. vegi's ' premsa espanyola '!
anna
Més que un troll és un trull
....
...ondia, narciso...que vida mas amargada llevas...siempre maldiciendo a los españoles...seguro que debes de tener algun pariente lejano, amigo, conocido o saludado que no sea indepe. Sino es asi, permiteme un consejo: Sal a la calle. El mundo es mucho mas plural de lo que tu crees. Fijate que hay un 40% de catalanes que se sienten españoles!!!!
Narcís ( et responc per educació .. catalana!) ( primera i darrere vegada! .. no em plau comunica’m amb delinqüents!)
El món serà plural .. ' ampla és Castella '/ espanya, no pas ( només cal veure com m'anomenes!)! PD: més cosmopolita, pluricultural, multilingüista i interracista que Catalunya, qui/ on? Nota: l'anticatalà n'és país veí / ton espanya que no pas de nostres rendiments ' catalans ', que no pas de nostre ' territori català '! Anotació al marge: em sembles que coneixes poc ' país violador del nostre ' .. i a hores d'ara no n'és normal com no sigui per interessos bastards!
Agava
Bimba va ser una dóna maca i especial amb molta talent. Que descanci en pau, nena. Mis condoléncias a la familia.

envia el comentari