S'estan dialogant a sobre

"Quan més apretin des de Madrid, més forta i contundent serà la resposta de Catalunya"

Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, a judici per posar les urnes el 9 de novembre del 2014. El Tribunal Suprem, obrint judici oral contra Francesc Homs pel mateix motiu. El govern espanyol intentant boicotejar l'acte al Parlament Europeu en què Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva han de parlar del referèndum. Realment, tot plegat fa molta olor a diàleg. A Operació Diàleg. Meditada, racionalitzada i portada a la pràctica. Però diàleg dels de veritat, d'aquells en què s'escolta i es respecta l'opinió de l'altre, en què se'l deixa parlar, i s'intenta arribar a acords, amb la consciència que això és el millor per a tothom. Potser som nosaltres que no entenem la seva manera de dialogar, però resulta bastant increïble que l'Estat intenti fer creure que l'Operació Diàleg està en marxa enviant quatre polítics a judici

 

Mentrestant, des de Catalunya l'aposta és clara: mobilitzacions massives al carrer per deixar clara l'oposició total i absoluta a aquesta manera de fer de l'Estat que xoca frontalment amb el tarannà que portem anys demostrant els catalans. I ara, des de Catalunya, es tornarà a respondre, i la resposta serà de nou democràtica, civilitzada i pacífica. Per això les entitats sobiranistes fan una crida a una gran mobilització el proper 6 de febrer, dia en què començarà el judici contra Mas, Ortega i Rigau pel 9N. És en aquests moments que el poble hi ha de ser, com ho ha fet fins ara sense fallar a cap de les cites dels darrers 11 de setembre. Sense importar de quin partit són els polítics jutjats, sinó tenint en compte que efectivament se la van jugar i van ser fidels a allò que demana una majoria de catalans: poder votar sobre el futur polític de Catalunya. 

 

Cal, doncs, una resposta contundent. I potser fins i tot estaria bé anar una mica més enllà i organitzar una mobilització tan potent que impedeixi que l'expresident i les exconselleres puguin accedir al jutjat. Perquè quan més apretin des de Madrid, més forta i contundent serà la resposta de Catalunya. 

 
Comentaris
MFX
Dono les gràcies al President Mas i les Conselleres per la seva generositat. No es trobaran sols el dia 6 ni cap altre dia que calgui. Realment, ens mereixem poder engegar a la merda Espanya com més aviat millor.
terrassenc
El poble es mou per les coses realment importants com en els anys 2010, 2012, 2013, 2014. Quan sortim en massa serà per acabar la dominació espanyola i celebrar la República Catalana. Abans, els convergents farien bé de no voler matar mosques a canonades. Facin la seva feina! Els independentistes estarem al costat de TOTS els injustament encausats, però cada cosa al seu lloc.
Delac
Tienes toda la razón, Nerea Rodríguez, habría que impedir que el expresident i les exconselleres accedan al juzgado. Creo que repetir el mismo esquema de acompañar a los imputados y esperarles fuera ya no toca. Ahora es mucho más grave, ahora los van a juzgar como a delincuentes, y eso no se puede consentir.
nitu
Chapeau per l'article. És exactament el que m'agradaria haver escrit a mi si tingués aquest do. Gràcies Nerea, i espero que els ciutadans sapiguem estar a l'alçada d'aquests polítics jutjats. Està tan ben escrit que no crec que al Sánchez Albiol se li doni per fer algun acudit dels seus sobre indis i "rostros palidos''.
a veure
L'únic càstig a que s'atreviran pel 9N serà inhabilitar.Però si ja volem marxar d'Espanya!
josep barceló
NEREA i DELAC, teniu tota la raó. A aquestes alçades el que toca és IMPEDIR PACÍFICAMENT que Mas, Ortega i Rigau accedeixin als Jutjats . PACÍFICAMENT com ens ensenyà Gandhi.
Enric
¿Cómo?, ¿que está Usted incitando a la sublevación para impedir el ejercicio de la justicia?.... Ai Nerea carinyo, que ja em veig anant aviat a una altra mani per defensar-te a tú :).... que aquesta gent són molt "cafres". Però sí, jo també suscric tot el que dius. Ara, que amb manis només no arribarem enlloc, eh... això tothom ho sap, oi?
un ciutada
res altra nazi xarnega resentida a sou de la burguesia lladre del 3 per cent, com els sanchis, gabancha el rufian el moro, i uns quants mes mercenaris a sou de la burguesia amb lo que paguen jo tambe estic disposat a tirar bilis contra espanya, si pagan be es clar, ara be el problema es la masa borreguil xarnega adoctrinada que no cobra, pero tampoc pensa i es com sempre han fet els feixismes recordeu els nazis els que donan por, no cobren res de la burguesia lladre pero son uns fanatics.
Boy Garantín
Cal impedir que siguin jutjats no deixant-los entrar, la resta és anar a fer el paripè. Cal dir prou i fort
Narcís ( l'autora i el comentarista Josep Barceló tenen tota la raó .. el mal no pot sortir per més temps amb la seva .. ja duen massa centúries violant nostra casa!)
Ras i curt: 1. n'és obvi que el mot ' justícia ' l'han desnaturalitzat del tot: de quan ençà perquè un poble demani votar pro sa llibertat milionàriament i constant / d'anys, damunt, exercit per voluntaris a doll .. sos representants poden ser a cap judici? 2. aquest país veí .. mai serà demòcrata, mai serà de " llei " i, allò pitjor, mai serà digne que sí ' delinqüent ' amagat en allò ( fals/ criminal ) institucional! PD: al cap i a la fi ens jutgen a milions de catalans!
Carles321
No hi ha cap moderador en aquest diari? Com es permet publicar un comentari èticament repugnant com el de "un ciutadà"?
Per
Per a carles321: l'altee dia el mateix feixista dement va posar tres pists humiliants contra l'Astrid Bierge. Finalment van retirar els dos més ofensius. Suposo que cal queixar-se directament a redacció. Corren molts trolls per aquí: el troll unionista multi-pseudònim i mononeuronal, els ultradretans supremacistes Ramon, DUI, ciutadana emprenyada i Fatboy...
Narcís ( llibertat d'expressió sempre .. malgrat els malvats que se n'aprofiten d'ella com el mal se n'aprofita del bé!)
Carles321: n'és bo deixà'ls-hi dir .. així sabem quin peu calcen, així delaten millor que res allò que n'és un espanyol, allò que n'és espanya ( encara que massa ho sabem!)! PD: facin .. facin .. quant més facin .. aclaparadora majoria que n'és de bé, més desitjarà sortir com un llamp d'aquestes ' paparres ', damunt, ridículament fatxenderes!
grocginesta
(4)Por ejemplo la sumisión impotente de buena parte de su ciudadanía "progresista" en aceptar como inevitable la preeminencia del PP , i del relato político del PP, en la cotidianeidad de la vida española. Por ejemplo , los datos estadísticos que aseguran que un 25% de los españoles prefieren un estado recentralizado. (Aduciendo que la gestión sería mejor, cuando el problema no es la existencia de administraciones más próximas al ciudadano, sino la duplicidad de ellas, y los gastos superfluos y
grocginesta
(5) Por ejemplo , la envidia y la falta de agraecimiento. Si la Generalitat aprueba la ley de pobreza energética para favorecer los catalanes con menos recursos, en lugar de agradecer al que enseña el camino y imitarle, se le recusa por "romper la unidad de los españoles". Luego se hace una ley similar desde Madrid, y se jacta de la conciencia social que se tiene. Este ejemplo de la legislación energética sirve para los impuestos sobre los bancos, para la legislación en favor de LGTB, y todos lo
grocginesta
(penúltim) y todos los casos en que desde 1848 con el primer ferrocarril catalán, Barcelona-Mataró, Catalunya ha sido pionera en la modernidad (pasando por JJOO, el WMC, el turismo, las universidades, etc.) y la admiración del resto de España se ha transformado inmediatamente en envidia y queja "por los privilegios catalanes".
grocginesta
(últim) Lástima que en los últimos años, una cantidad significativa de soberanistas hayan pasado de pensar que es mejor la independencia catalana para "tener la completa autonomía política y ecónomia de nuestros recursos" a estar convencidos de que es mejor "escapar de una vez de la administración del estado español."

envia el comentari