La BBC veu els dos trens

"A Londres tenen clares coses sobre el procés sobiranista que a Madrid encara no han entès"

A Londres tenen clares coses sobre el procés sobiranista que a Madrid encara no han entès. O que no han volgut entendre. La BBC acaba de publicar un reportatge sota el títol "Intentarà Catalunya separar-se d'Espanya aquest any?". En el text, el corresponsal de la cadena britànica a Madrid, James Badcock, recorda, entre d'altres coses, que 787 dels 947 municipis han declarat el seu suport “a la dissolució de l’Estat espanyol”, així com menciona el nivell al que ha arribat la judicialització de la política per part de Madrid -tant que Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau seran jutjats el mes vinent per haver posat les urnes el 9 de novembre del 2014.

 

Aquest periodista de la BBC té clar que "la tensió continua creixent", i que, per tant, "alguna cosa haurà de passar" enguany. En canvi, no hi ha pràcticament cap mitjà de comunicació espanyol on s'escriguin coses semblants, ni que prengui realment en consideració el procés sobiranista i la voluntat ferma del Govern català de celebrar un referèndum sobre la independència aquest mateix any, fins i tot encara que no sigui pactat amb l'Estat. James Badcock és algú que, tot i escriure des de Madrid, ha captat a la perfecció la rellevància i excepcionalitat del moment polític que viu Catalunya -i també Espanya- , així com l'imminent xoc de trens. 

 

En canvi, des dels mitjans de Madrid es menysprea i es treu importància al procés amb aquella superioritat de qui s'ho creu tot guanyat. Mentrestant, els mitjans catalans -de totes les línies editorials possibles- i molts internacionals constaten que sí, que alguna cosa ha de passar enguany. A Madrid no veuen el xoc de trens, només el vagó on estan -còmodament- instal·lats des de fa tres segles.

 

 
Comentaris
La història la escriuen els pobles valents i resolts!
Els paisos amb tradició supremacista sempre neguen i prohibeixen a les seves constitucions la independència dels dominats o depenents. Això, però, mai a la història ha impedit la independència de cap poble que s'hi hagi posat amb decisió, persistentment i majoritària a batallar pel seu dret inalienable d'autodeterminació i d'independència. El s. XX ha estat un dels segles amb més processos d'independència i de proclamació de nous estats, a partir d'estats amb constitucions que ho prohibien!
Narcís ( quina excusa té país veí per teni'ns-e dessota .. quan som catalans i no som majoritàriament comunistes ni ateus ni volem envaí'ls-e així que no sigui la fatxenderia i seguir fument-nos nostres rendiments?)
No s'enganyi l'autora : no hi ha xoc de trens i sí envestida de prepotents (així covards ) sanguinaris .. per posseir armes ensems amb l'absència de fe en Déu! PD: sabrà país veí de DDHH i democràcia ben entesa de cap mena .. si sempre ha estat absolutista/ dictador/ autoritari/ tirà,/sàtrapa/ cabdill ( què li deu Catalunya a ' nostre violador ' que no sigui anihilació, espoli i vessament de sang?)!
hospitals col-lapsats
Menys APM i macrocasinos, i més escoles i hospitals.
JordiP
La BBC explicava molt bé les circumstàncies de la Guerra Civil, però Eduard VII, Churchill, Halifax, Chamberlain i companyia van preferir l'"apaisement" a la presa de posició (No intervenció = intervenció dels altres). Com Blum, Daladier i Cia. Molta dinamita però molt poca metxa. Bes que no facin ara el mateix. El capità Aranya, que ens va embarcar i ell es va quedar a terra.
XX
Per què han de negociar si ells tenen l'exèrcit? Aquesta és la mentalitat espanyola, i els passarà factura. A nosaltres potser també, però seguir així és molt pitjor.
Pepo
Els mitjans espanyols estan delerosos de publicar El CHOQUE, pero Moncloa demana discreció per tal d'enganxar-nos amb els pixats al ventre. No siguem naïfs. Preparem-nos per EL CHOQUE que serà sonat i dur. Val la pena poder respondre amb la contundència que calgui.
Quan facin una de grossa...
Catalans de comarques: Aneu preparant el cotxe privat, inviteu als companys, agafeu les moxtilles i tots a BCN a defensar les nostres institucions. Per dignitat: Ja n'hi ha prou !!!

envia el comentari