La revolta dels superillencs

"No estaria gens malament aplicar, efectivament, una mica de 'nova política' i consultar als veïns, en comptes d'imposar una posició ideològica"

El nyap de la superilla del barri barceloní del Poblenou -implementada per l'Ajuntament com a prova pilot- està servint bastant per posar en evidència l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i la seva manera de fer "nova política". Les queixes veïnals no s'han aturat des que la superilla va començar a implementar-se el passat mes de setembre, fins el punt que la Plataforma d'Afectats per la Superilla del Poblenou (PASP9) ha convocat concentracions per tallar carrers el proper 16 de gener. 

 

També hi ha veïns que hi estan a favor -com els agrupats en el Col·lectiu Superilla Poblenou-, però quan una iniciativa política genera tanta oposició i, fins i tot, divisió entre veïns d'un mateix barri, potser caldria aturar-se i escoltar. Escoltar és precisament el que no està fent l'Ajuntament de Barcelona, que insisteix a mantenir la superilla tal i com l'havia previst, malgrat les múltiples queixes de la gent que hi viu. Ada Colau ha decidit tirar endavant el projecte, com si la raó estigués, indiscutiblement, del seu costat. De fet, molts veïns es queixen que les coses ni tan sols s'han fet com estaven previstes. 

 

Que no badi Colau. El districte de Sant Martí -on hi ha el barri del Poblenou- és un territori on clarament ha dominat fins ara. En les municipals del 2015, Barcelona En Comú va guanyar amb un 29,37% dels vots, seguida de CiU amb un 16,84%, però el darrer baròmetre municipal d'hivern del Consistori de la capital catalana revelava un estancament o fins i tot una reculada en les expectatives electorals de la formació de Colau, ja que estava 2,8 punts per sota de l'anterior baròmetre municipal, corresponent al mes de juny passat, quan encara no s'havia implementat la superilla.

 

Però, en aquest cas, no estaria gens malament aplicar, efectivament, una mica de "nova política" i consultar als veïns, en comptes d'imposar una posició ideològica que està demostrat que no satisfà a una majoria de les persones que hi conviuen, dia a dia, amb aquesta superidea.
Comentaris
Maria.
Jo proposo un referèndum. Cal que ens anem acostomant com a Suïssa i fem servir les eïnes que la democràcia ens ofereix i deixem pràctiques que no resolveixen els problemes de la gent. Anem escalfant motors i feu un referèndum.
avia
el de lal tranvia per la diagonal es va fer i la Sra. Alcaldessa no nomes no en fa cas sino que de totes totes vol possar el tranvia en contra dels veins i d'algunes veus tecniques. Ah i sense fer un nou referendum amb nous estuis que es poguin contrastar i discutir. Aixi va....
Els grans venedors de fum.
la qüestió principal és la gran divergència que colau &cia mostren continuamentent, Em refereixo a que el seu discurs d'esquerres, de nova politica, sempre diuen que és desde les bases, que és participatiu, etc, però els fets demostren una i altre que les seves accións, la seva veritable forma de fer és com l'antiga política. Si amb la gestió municipal actuen així, cóm actuaran en una hipotètica gestió de govern de la Generalitat?
Com Maria i l'àvia
Tant parlar de sobr¡eranies multiples i no ho apliquen quan poden. Els referendums no son "perillosos". Permeten conèixer que pensen els ciutadans. Convindria nar-nos semblant a Süissa.
Miquel Pol
El que està clar és que el Col·lectiu Superilla Poblenou ha rebut finançament i/o asssistència municipal i amb diners públics per a fer la seva pàgina web. I això és intolerable.
Pitxolí
Demano disculpes a Nerea Rodríguez per utilitzar aquest espai per a denunciar que ha desaparegut l'article d'Oriol Jara, d'aquesta mateixa secció d' «elMón». Em sembla que «elMón» potser no és tan «lliure« i «obert» com diu ser.
MWP
Podrieu posar enllaços a les notícies sobre la superilla? Tant costaria en un editorial, per donar peu a qui llegeix a documentar-se una mica?
no
Pitxolí: l'article encara és al web del Món. Jo l'he trobat. Senzillament, com tots, deixa d'aparèixer a primera plana quan n'entren de nous. Clica a "opinió" a dalt de tot i el trobaràs. Has acusat sense fonament.
Xavier
De nova política res de res, el seu tarannà és el dels pitjors polítics , els que es creuen que perquè han guanyat unes eleccions son amos i senyors del patrimoni municipal i de les vides dels seus ciutadans , i no és això Sra. Colau i deixebles, teniu el poder municipal per gestionar els interessos dels ciutadans , però sempre atenen el desitj democràtic dels veïns, no sou ningú per imposar la forma de viure dels veïns.
i una me...
encara hi ha algu que creu que colau es la "nova politica"? colau&comuns son dictatura ...ella hace todo por...los cojones y le da igual opinion de la gente...todo es aci porque le sale del monyo
Manel
Tot coses inútils. Algunes coses útils a fer: augmentar la freqüencia dels 24 atès que van atapeïts de turistes al Parc Güell. Posar un bus substitutori del 39 pel barri de Gràcia. Ja veieu que coses útils a fer n'hi ha un munt.

envia el comentari