Per fer una truita cal trencar els ous

"La judicialització i la criminalització de les urnes són mesures d’un Estat sense fonaments democràtics"

Aquestes paraules textuals, les del títol, dites metafòricament per Joan Coma, regidor de Vic, per expressar la idea que si Catalunya vol la llibertat tard o d’hora haurà de saltar el mur que l’empresona, són constitutives de delicte a l’Estat espanyol. Qui les pronunciï s’exposa a penes de vuit anys de presó. Ens ho diu l’Audiència Nacional espanyola, que és un organisme d’arrels franquistes i impropi d’un Estat de dret, ens ho diu també un dels seus jutges, Ismael Moreno, antic inspector de la policia franquista, i ens ho diu igualment un codi penal que, en virtut dels seus articles 472 a 484 i 544 a 549, situa la frase esmentada en el marc dels delictes de Rebel·lió i Sedició, delictes que, al seu torn, d’acord amb l’ordenament franquista del 1973, estan tipificats com a “delictes contra la forma de govern”. És a dir, els mateixos principis de Franco o del règim d’Erdogan a Turquia.

 

Joan Coma, en declaracions a Catalunya Ràdio, va dir haver-se quedat astorat per l’escena esperpèntica que va viure a l’Audiència durant l’interrogatori, en ser instat a explicar com fa les truites i quin grau de força hi empra. El van detenir, el van emmanillar i el van dur a Madrid perquè respongués això. Sembla un despropòsit, per descomptat, però és molt més greu. És una violació de la llibertat d’expressió, és un acte de violència d’un Estat que segresta un ciutadà, l’acusa de delictes al·lucinants, l’amenaça amb vuit anys de presó, el despulla de drets civils bàsics i limita la seva llibertat privant-lo de passaport. Aquesta violència contra els qui no professen la religió nacionalista espanyola, però, és una praxi habitual de l’Estat. Recordem el cas d’Èric Bertran, que a l’edat de catorze anys, l’any 2004, sota el govern de Zapatero, va ser acusat de terrorisme per demanar a Supermercats Dia que etiquetessin els seus productes en català, i va ser amenaçat per la jutgessa de l’Audiència amb aquesta frase dita a crits i repetida diverses vegades davant la negativa del nen a respondre afirmativament: “¡Di que eres español o te encierro!”.

 

Val a dir que no és fàcil entrar en el cervell plistocènic d’aquesta gent per entendre quins són els seus paràmetres mentals. Cal veure-hi també els referents masclistes que regeixen la seva concepció del món per comprendre l’associació d’idees que fan entre el mot “huevos” i el terme “cojones”. És a dir, en la línia d’aquelles inoblidables paraules del 2011: “El Plan Hidrológico sale por cojones, va a ser un paseo militar; el presidente ha dicho en el Consejo de Ministros que esto salía por huevos”. No és estrany que una mentalitat i una actitud davant la vida com aquestes ordenessin que Joan Coma, com si fos un perillosíssim terrorista sanguinari, sortís de l’Audiència envoltat de vint-i-cinc policies (25!). Ni el feixista Comitè d’Activitats Antiamericanes, de Joseph McCarthy i Parnell Thomas, va gosar arribar a aquest extrem amb els acusats que citava a declarar.

 

Tot a la vida té una part positiva, però. I la part positiva de tot plegat no és únicament que han d’estar molt mancats de fons d’armari per veure`s obligats a recórrer a un vell franquista com Josep Anglada, en clau de denunciant, a fi de poder iniciar el procés contra Joan Coma; també demostren estar força mancats d’intel·ligència en fer un ridícul tan espantós davant del món i mostrar-se com un Estat que vol competir amb Turquia per la violació de determinats drets humans. La judicialització de la discrepància a l’Estat espanyol, la criminalització de les urnes, l’assetjament a la llibertat d’expressió i l’establiment de tribunals polítics per a perseguir persones desafectes al Règim, són mesures d’un Estat sense fonaments democràtics i tan a la vora del paroxisme –sobretot en veure el to serè i impertèrrit amb què se’l mira l’independentisme–, que acabarà com les cintes magnetofòniques de la sèrie televisiva Missió impossible. És a dir, autodestruint-se.
Comentaris
Pere
Clar i català!! Quina cultura demacràtica que tenen!!!
Josep Xavier
Molt bé, està clar que l'estat espanyol i olts dels que les donen suport de demòcrates no en tenen res, i ara que femem?
Quico
Quina merda l'estat espanyol, quina vergonya tan enorme pertànyer a això que en diuen espanya. Són encara a les casernes de la història. Jo no m'hi sento gens espanyol, puafff, quin fàstic !!!!
No es franquista todo lo que reluce
La cosa empieza en el CP 1848 . El CP de 1932 (Republicano), continua la línea iniciada por el de 1870 (Republicano, regula, con la misma ubicación los «delitos contra la forma de Gobierno» (arts. 167 a 173). El texto refundido de 1944 sigue los pasos anteriores y sufre numerosas modificaciones. En 1963 se genera un texto revisado y en 1973 un texto refundido. En otras palabras, los franquistas no se molestaron en modificar los «delitos contra la forma de Gobierno» republicanos de 1870.
Per fer la truita a més de trencar els ous cal batre'ls
Segons The Economist (Intelligence Unit) que elabora un "índex de democràcia" des de 2006, Espanya ocupa el lloc 17 entre 167 estats al món (no està Kosovo). L'informe considera els 20 primers països del rànquing com "full democracies". Malauradament Catalunya llasta Espanya per aconseguir millors llocs Sr. Alexandre.
Anton Monner
Aquesta és l'Espanya, cap de les Espanyes. Son el que son i no son res més que uns autocràtics seguidors d'un Imperi mengat per la seva propia brutícia. També els arribarà l'escombra. No ho dubteu!
A què esperem?
Segons The New York Times, si Catalunya fos un estat independent, estaria entre els 5 primers estats més democràtics del món i Espanya baixaria al lloc 38.
Narcís ( vam ser entrats a mata-degolla fins encara avui, ara i ací .. què sabran ells d'honor i, no diguem-ne res, de democràcia!)
L" atado y bien atado ' n'és ben viu, ço és, estat pirata, pidolaire i fatxender .. així doncs necessita el ' modus vivendi ' de trepitjar que no pas de conviure defensant la veritat, el bé i el dret! PD: pregunten si et sents més espanyol que català .. per ventura a espanya existeix el català? per ventura a espanya li devem alguna cosa que no sigui anihilació àdhuc vessament de sang i plagi, usurpació i espoli? . . . . . el més lògic seria els espanyols diguessin " sentir-se catalans " !
Joan
... i saber fer la truita. I els catalans, ni una cosa ni l'altra. I el pitjor de tot és que ni en saben ni en volen saber, confortats com estan en el victimisme i la superioritat moral.
Joan
Tot aixo s'acabaria amb una bona dictadura franquista. Arriba España!
Per fer la truita a més de trencar els ous cal batre'ls
Per millorar la democràcia a Espanya, per tant, no queda més remei que il.legalitzar els partits independentistes i empresonar aquells que no pensin correctament. També s'haurien de crear sistemes per a estendre el pensament correcte en la unitat d'Espanya. D'aquesta manera pujarem en el rànquing de llibertat i democràcia mundial.
m'agrada la truita catalana
Amb ceba... O a la francesa.
Dani
Que pena me dan los independentistas, son unas pobres gentes que no hacen otra cosa ni tienen otra preocupación que la inpendecha, los demás tenemos que madrugar, llevar los niñ@s al cole, y sobretodo trabajar, que es ganarse los dineros con el esfuerzo de tus manos y no viviendo de subvenciones, pero que sabra un independentista de trabajar si lo único que hace en la vida es ir a manifestaciones del abecedario ¿van por la Z ya? y a la de los huevos.
Enric
... no us esparvareu tant, aquesta mentalitat casposa i autoritarista serà la que ens ajudarà a arribar més aviat al nostre objectiu. Tinc unes ganes que es produeixi el xoc de legitimitats d'una punyetera vegada!... llavors es veuran les cartes de tothom, sabrem quins suports externs tenim i podrem avançar d'una vegada per totes.
paranoies
Fem servir metàfores i les interpreten malament. Ben segur que això de trencar ous els va portar a interpretar "que les romperiamos los huevos". Que el pal de paller " que les moleremos a palos" i lo dels setze jutges "que queremos que nos echen los jueces encima" etc. La paranoia dóna per molt, Gairebé tota la nostra argumentació indepe l'hem formulada en català ple de sobreentesos i com que són monolingües imperials, no entenen res o tot són malentesos. Quan l'ase no vol veure, malament rai.
SpainIsPain
Espanya és un estat fallit en tots els sentits. Fotem el camp tant ràpid com ens sigui possible
Matilde G de Ayala
Aixó de "pensar correctament" es pur estalinisme. O sigui, régimes com el feixisme i l`estalinisme son básicament el mateix. Joan i el que bat les truites ho saben molt be.
Jordi
Això de la CUP és la revolució des del sofà. Estan a favor dels okupes però que a ningú se li acudeixi okupar els seus xalets (oi, Benet Salellas?). Són desobedients fins el moment que un jutge els toca el crostó més del compte (aleshores canten que dona gust). Cremen fotos del rei quan un autèntic revolucionari cremaria el rei en persona. Surten davant l'ajuntament a estripar resolucions judicials però resulta que el que estripen és una fotocòpia. Que fàcil i divertit que és jugar a ser Lenin.
Georgina
Quan algú diu el que diu el Jordi, la meva mare sempre diu que se li veu el llautó. És algú que com que no té arguments per defensar el que de debò defensa, que és "¡Cataluña es España, coño!", es dedica a malparlar dels que el deixen en pilotes. Els Reis Mags li haurien de portar una piloteta amb la bandera espanyola perquè jugui,.
Maria
També cal trencar ous per fer un suflé. En això l'Artur Mas n'és un autèntic expert.
Jordi
Georgina, vols que et recordi qui van ser els que més van malparlar de la CUP durant el procés de negociació per a la investidura d'Artur Mas, amb insults masclistes inclosos? Vols que et recordi qui va titllar a Anna Gabriel de "puta traïdora, amargada i malfollada"? Sí, amiga meva, els indepes "de tota la vida" de CiU.
Georgina
No segueixis, Jordi, que ja sabem quin peu calces per més que t'enganyis. Tu no has sigut mai "indepe" de res, absolutament de res, perquè ets un "depe" vocacional.
Espanya: Estat fallit
...I aviat fotut
Jordi
Segons la Georgina, és pitjor criticar el postureig pseudorevolucionari de la CUP que els insults masclistes que va rebre Anna Gabriel per part del sector independentista de CiU. Està feta tota una feminista, aquesta Georgina.
Georgina
Fa pena aquest Jordi, no sap què dir. Un "depe" vocacional. La seva "revolució" la va fer el 18 de juliol de 1936 i allà s'ha quedat.
elburrocatalan
Yo os diré una metáfora que tampoco entienden los fiscales; " Les hemos destrozado el sistema sanitario" Que querrá decir destrozado? y sanitario? Vámonos ya por favor, haciendo tortillas o comiendo pan con aceite, pero vámonos.

envia el comentari