Madrid, última oportunitat

"La cimera pel referèndum és el darrer esforç per part dels catalans, l’última vegada que es dirigeixen a Madrid per demanar poder votar"

De tots els colors polítics, de diversos àmbits, d’entitats que no tenen res a veure entre sí, i un llarg etcètera de diferències que fan evident la solidesa del referèndum. A la cimera celebrada aquest divendres a la tarda al Parlament hi havia un total de 83 persones entre partits i entitats. Mil diferències que es conjuren per demanar una mateixa cosa: un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. La transversalitat és evident, com ho és la potent imatge d’unitat que s’ha enviat al govern espanyol i al món amb la celebració d’aquesta trobada.

 

La pilota torna a estar a la teulada de Madrid. I aquest és el darrer esforç per part dels catalans, l’última vegada que es dirigeixen a Madrid per demanar poder votar. Fins i tot la CUP, que té clar que no hi haurà cap acord amb l’Estat, va assistir a la cimera. Catalunya torna a adreçar-se a Madrid, després d’una llarga història d’interpel·lacions i peticions de diàleg constants, però serà l’última vegada que ho faci. Si no hi ha resposta, o si tota la resposta és una fictícia ‘Operació Diàleg’ que es concreta amb un despatx per la vicepresidenta espanyola a la capital catalana, el xoc és imminent.

 

Al govern espanyol cada vegada li serà més difícil justificar davant la comunitat internacional la seva negativa a tot. Catalunya, en canvi, està jugant impecablement les seves cartes. Tant que fins i tot els comuns s’hi han sumat, a aquesta petició de referèndum pactat. Després de la negativa espanyola hauran de decidir què fan, però el que és segur és que n’hi ha uns quants que ja ho tenen clar i que, a més, tenen majoria al Parlament. Aquesta fotografia del Parlament conté una voluntat democràtica; a l’altra banda només hi queda autoritarisme.
Comentaris
Fèlix
Ai Nerea! De veritat creus que per Mrs Ada i la "tropa comuna" aquesta és la darrera oportunitat. Però si el Coscu el duien a rastres! Santa innocència! I com que ja gent vota el que vota...
Espectador
No hi haurà cap acord per part de Espanya . per que aixó representa la seva autodisoluciò com estat .pero Espanya ho comença a tenir negre .
1410
Ben dit.
Jo
Suposo que estaràs pensant el mateix que jo, que el despatxet de Barcelona no és el del present "Diàleg" sinó el de la futura "Virreina".
Jordi Estelada
Com sempre, nosaltres volem fer-ho tot ben fet, democràtica i pacíficament, sense trencar ni un plat, volent integrar tothom, etc., i a l'altra banda tenim un estat que utilitza tots els mitjans al seu abast, que són molts (legals, il·legals o paralegals), per impedir que això vagi més enllà. Malgrat tot, podrem assolir la meta amb o sense els patètics comuns (si no fos per ells, això ja estaria fet!)
El referendum VINCULANT -pactat o no- és l'unica solució.
Si anem de debò, els unionistes faran campanya, i si no la fan, millor, guanyarem. Això no treurà legitimitat al resultat, perquè si el refe és VINCULANT anirà suficient gent a votar.
Leguleyos
Els "comuns" son "l'esquerra" més profundament conservadora d'Europa (o, potser, del mon). Continuistes genuflexos de l'estat monàrquic, aquests, si per fer la seva falsa "revolució" haguéssin d'assaltar el Palau d'Hivern, demanarien primer permís al Zar.
Ai Nerea
Estàs segura que els comuns s'han afegit a alguna cosa que no sigui seguir marejant la perdiu i no mullar-se? La seva cúpula són uns unionistes irredempts.
MFX
No tinc cap prova que els comuns s'hi hagin sumat. Només tinc la suposició que la por a perdre una part dels seus votants que s'han enfilat al tren del referèndum els fa estar a totes dues bandes, per si de cas. Són molt falsos i uns demagogs, més de ganduls.
Narcís ( sacrifiquem nostra identitat/ nacionalitat amb tot allò que implica .. i rebent .. rebent .. rebent .. i ja n'hi ha prou!)
Catalunya no pot mostrar més conversació .. més diàleg .. més raonament .. . . . . més veritat .. més bé .. més dret .. . . . . Catalunya no pot fer-hi més políticament i democràtica pro la pau! PD: qui s'aixopluga en la prepotència així covardia i en la força animal per seguir fent-nos mal i quant més millor n'és espanya ( atès que espanya són ells en homologació, monopolització i exclusivitat!)!
Anna Armendares
Es veritat, la majoria de comuns no volen la independència, pero ara mateix son ùtils per la foto. I nosaltres a lo nostra, sense oblidr el que volem: la independència. Ells que vagin fent discursos sobre una soberania que si no es pot exercis plenamet es de pa sucat amb oli. Però aixó es el seu problema. Nosaltres tenim ben clar com exercir la soberania.

envia el comentari