La paranoia feminista. El cas Quintà

"El feminisme modern vol fer créixer bledes. Les molt reines no demanen igualtat, demanen privilegis que les protegeixin de la seva pròpia fragilitat"

El feminisme modern va cridar amb la seva habitual histèria davant les primeres informacions que van aparèixer sobre l’assassinat de Victòria Bertran a mans del seu marit, Alfons Quintà. Van estirar-se els cabells perquè els mitjans no titllaven Quintà d’assassí, insinuant que, d’alguna manera, estaven tenint-hi una deferència. Les feministes, tan curtes de mira, no van entendre que els periodistes han d’esperar algun tipus de confirmació oficial abans de dir que una persona ha comès un assassinat, ja que, sentint-ho molt per elles, l’home no és culpable per defecte.

 

Un cop confirmat que l’animal era Quintà, el feminisme va trobar una nou camí per alliberar la seva psicosi paranoica. Ara, les xarxes supuraven ràbia perquè els mitjans no deien el nom d’ella i li paraven molta més atenció a ell. S’ha d’estar sota els efectes del deliri per pensar que els mitjans estaven sent masclistes quan, en realitat, no coneixien el nom de la dona. A més, sovint els familiars de les víctimes demanen discreció. A més, Quintà era una persona pública i Bertran no, i per tant els mitjans tenien molta més informació d’ell que no pas d’ella. Si Bertran hagués estat la persona coneguda, no patiu que haurien parlat més d’ella que d’ell, idiotes.

 

Aquest cas demostra fins a quin punt el feminisme modern pateix d’una mania persecutòria autodestructiva. Inventant ofenses i discriminacions, redueixen les dones a éssers de cristall que mereixen ser protegides de tot. Talment com si fossin princeses o infants. Aquestes són les dones que han de liderar empreses i governar països? Aquestes dones que es passen el dia fent el ploramiques i reclamant escortes legals i socials són les que han de baixar a l’arena del món real per competir amb els homes? No, no s’ho mereixen.

 

Paradoxalment, el feminisme és una màquina de crear dones fràgils. Dones capaces de deixar-se maltractar i matar. Que ningú m’entengui malament: el culpable d’un assassinat és l’assassí. Ara bé, en un món de dones fortes no hi hauria lloc per al masclisme ni per a la violència de gènere. A les dones fortes ens peguen un cop. A la primera hòstia, fora.

 

El feminisme modern vol fer créixer bledes. Les molt reines no demanen igualtat, demanen privilegis que les protegeixin de la seva pròpia fragilitat. Una fragilitat que donen per descomptada, com si vingués amb el paquet de la cigonya, juntament amb els pits i la vagina. És ofensiu. L’única discriminació positiva que em sembla justificable és la protecció davant la maternitat, en tant que nosaltres som les úniques que podem parir i no és just que això ens resti oportunitats professionals. Per a tota la resta, igualtat absoluta: ni quotes ni peixets. Sóc una dona, no una nena ni una discapacitada mental. I si vull prou i en sé prou, feministes d’occident, puc arribar on a mi em doni la reial gana.
Comentaris
Arjau
Amb el fonamentalisme feminista actual, al final ningú no es voldrà casar ni tenir una parella estable. Jo crec que els qui financen aquest moviment fonamentalista (i el lobby gai) busquen ni més ni menys que això: la desaparició de la família.
un home
Òstia!.per fi podem llegir una dona que opina com una dona.
un home normal
Mai havia llegit una dona dient les coses tant clares sobre el feminisme actual. Felicitats per l'article!
Narcís ( si signo com home l’hauré vessada .. potser millor dir sóc travesti o hermafrodita o transexual o homosexual o plurisexual o . . . . . qualsevulla cosa que no pas ‘ ésser humà ‘ de gènere masculí!)
La pregunta sobre aquestes ' feministes ' seria: ( ningú pot dubtar que majoria aclaparadora d'homes procuren defensar/ protegir i/o fe'ls-e la vida més fàcil que no treballs penosos i/ o àdhuc procurar posar-s'hi a la seva pell .. ) majoria aclaparadora de dones, si més no, aquestes, saben allò que és posar-se a la pell de l'home o treballs forçats o treballs durs ensems amb massa sovint arriscats i no diguem-ne res de condicions? PD: l'home té mateixos inconvenients sinó més ' per arribar'!
Ramon
Ara toca dir que prou parlar d'ell i més d'ella. Quina xorrada. La persona coneguda era ell. Lògic és, per tant, que la notícia s'hi centri més. Que potser no duia xofer, Carrero Blanco? Xofer i guardaespatlles! Entreu a la pàgina de Louis Althuser de la wikipedia i fixeu-vos en la importància que hi donen al fet que estrangulés la seva esposa. Necessitareu lupa.
santjosep
comença a ser hora que distingim entre feministes / masculinistes i femellistes / masclistes...
elcapembull
Felicitats per l'article. Suposo que li plouran moltes crítiques. Ha estat molt valenta. És evident que s'està utilitzant la mort de dones per les seves parelles o ex-parelles per criminalitzar a tots els homes i que, per aconseguir-ho, s'està ocultant la mort d'homes en mans de les seves parelles o ex-parelles femenines.
Pyonyang
Millor que apreneu karate, així quan trobeu algú com en Quintà el podreu immobilitzar.
Janot
Article impressionant, escrit per una dona intel·ligent. Estigues a punt Àstrid per als insults i desqualificacions que la tropa intransigent del catecisme progressista et dedicaran.
La societat del benestar
a creat molta estupidesa i n'hi ha alguns/es que tenen molt temps per desbarrar, si no no s'enten.
pallargues
Article reaccionari. D'acord que hi ha molta blederia, molta pose i, sobretot, una tàctica pessima. Però sí els mitjans són masclistes i estem a dècades de diferència en el tema respecte a països amb democràcies més avançades i això és científic. No creue en les quotes és negar l'existència de masclisme. I una dona que el nega és una persona insolidària perquè creu que com a ella li ha anat bé ja no cal fer-hi res més.
Benoit Brisefer
Pobre Quintà! (i pobre Victòria Bertran!). Ja es veia a venir que aquest home no acabaria gaire bé. A veure si finalment va confondre la seva dona amb una altre infiltrada comunista...Malgrat tot ens queden els seus articles, alguns d'ells molt lúcids per cert; sobretot els que tracten sobre els negocis a la sanitat catalana a l'època Mas-Boí Ruiz.
pallargues
Les quotes no suposen preferir a dones bledes o febles o incompetents, perquè hi ha moltes dones competents i ben preparades i formades i més que els homes, estadísticament, però el sostre de vidre impedeix que arribin a la presa de decisions. Les quotes doncs, forcen a que no hi hagi sobre-representació masculina, que és el que encara hi ha arreu dels àmbits polític i econòmic en càrrecs de responsabilitat.
pallargues
No es tracta de competir amb els homes. Precisament, es tracta que tothom tingui igualtat d'oportunitats, que ja sabem que és una utopia en un món classista, masclista i homòfob farcit de desigualtats socials. D'això se n'han fet milers de tesis doctorals. Sembla que l'autora ignora un àmbit de la recerca molt prolífic. Pensar que no hi ha baix de gènere és no veure el que hi ha davant dels nassos. Tanta miopia confirma l'existència de masclisme, que el practiquen tant les dones com els homes.
pallargues
El que diu l'autora és molt perillós: si ets bleda i fràgil o te'n fas passar, aleshores, el masclisme està justificat. Però si ets valenta ja no patiràs masclisme. Ein?! O sigui, les dones assassinades per homes amb vincles són totes unes bledes que no han estat prou valentes per plantar-los-hi cara. I els homes que maten, que són? homes valents?
pallargues
Per altra banda, això que la majoria dels homes rebutgen la violència de gènere... psssè en una enquesta sí, però a la vida quotidiana, els homes ignoren profundament la vida de les dones. I no els hi interessa tres cogombres, perquè no els hi fa cap falta tècnicament. Quan s'ha vist algú que renuncia als seus privilegis? A part de Ghandi, pocs més.
pallargues
L'estratègia que utilitzen dones com l'autora, és la de sentir-se més identificades en els homes, els dels privilegis, que no amb les discriminades. Sempre ha passat. També hi ha molt treballador que vota la dreta, creient que així igual se li empega alguna cosa.
CaterinaCh
Només una pregunta a l'articulista, des de l'ignorància. Aquestes "feministes " de les que parla, són realment feministes? Vull dir del moviment feminista? o només "oportunistes"? Perquè el moviment feminista entès com tot un corpus al darrere és una altra cosa. Tinc al sensació que el que l'articulista anomena "feministes" són dones i prou i no hi ha pas al darrere un corpus teòric sinó molta demagògia. i estic d'acord q fa més al joc al masclisme o, a l'androcentrisme imperant que al feminisme
Jordi
Totalment en desacord. La majoria de les assassinades eren les prou fortes per dir prou. I res excusa al periodisme de fer bé la seva feina, ara resulta que no calia saber el nom d'una víctima amb un forat d'escopeta al pit!
Nuria de Mèxic
L`article es polèmic, vale. I en moltes coses tre raó, una raó limitada. A Mèxic les dones son fortes doncs sostenen les families en tots els aspectes, pero dèbils, doncs accepten humiliacions i maltractes. Vull dir, suposo que s`enten, que l`autora parla d´una societat benestant on les dones tenen moltes oportunitats, pero no podem generalitzar. Les coses son mes complexes, i generalment contradictòries. Pero está be criticar a les feministes.
Nuria de Mèxic
Jo critico a les feministes també, pero principalment perque han devaluat, menospreciat i fet mofa del treball de la dona a casa, com si no fos una feina, ben important, per cert. El feminisme "clàssic", per sort, gairabe ha desaparegut. Ara el feminisme enten que els homes també son fràgils i limitats i poden ser tant victimes dels prejudicis o de les injusticies com les dones. Nomes homes i dones junts resolent els nostres problemes i necessitats cambiarem el mon.
Pere Gallerí
Apart de que el trobo una mica agressiu, el fons té tota la raó, i té molt valor que ho escrigui una dona. No fa gaire llegia una crítica de llibres de la Zoë Heller, una escriptora americana, en que denunciava el victimisme que de vegades presenta el feminisme.
Avia
Moltes gracies per l'article, les dones hem de saber protegir-nos sino alguna cosa falla, aquesta es una part de la violencia "masclista" perque viuen les dones amb segons quins homes????? Pense m'hi es important i es part del problema ,les dones no som "pobretes" som dones
Totalment d'acord amb l'article
El feminisme d'avui en dia està equivocat.
Narcís ( vés-te'n a cavar rases i palejar formigó .. puja't a l'andami penca i estigues-te hores .. a l’escorxador carregant els davants i desossant-los .. a pujar muntanyes plantant arbres a corre-cuita .. a . . . i a la intempèrie o per dessota de 0 graus o al voltant de 40!)
pallargues: 1. tu també vivint de fundacions .. associacions .. plataformes .. ong's .. i organitzacions vàries subvencionades així quant més crims, més avantatges? 2. només Déu sap què passa dins matrimoni massa sovint per interès o vida assegurada sinó lucre ( no cal dir per part de qui!)! 3. el ' mal ' hi és arreu .. millor seria veure les causes que fa d'un hom passar un ' curtcircuit ' on ho " engega tot a rodar "! PD: ja n'hi ha prou de negoci amb les desgràcies d'altri!
Susi Pi
Déu n'hi do el que ha suscitat aquest article. En qualsevol cas, benvinguda la crítica. El feminisme oficial ha d'estar subjecte a crítica, com qualsevol altre ideologia. I que cadascú i digui la seva. I un breu apunt: la política de quotes està bé al principi per sensibilitzar la societat, però no és convenient considerar la condició de dona com un "mèrit" per accedir a una determinada posició laboral, professional o política. Una dona "florero" no fa cap bé a la causa feminista.
Fred Astaire
Dones fortes, sí !!! Ploramiques feministes, no!!!
fart
No he votat mai partits de dretes perquè no sóc una persona de dretes, però a partir d'ara no penso votar més per partits d'esquerres que facin de la ideologia de gènere (feminisme radical, homosexualisme, etc) una bandera.
Vicens
Molt bon article! (sense cap dubte) Dones, homes, homes i dones. Molt diferents per naturalesa, però persones, en igualtat!" ... el que más molesta del dia a dia és; tener que discutir las cosas, con personas con la mente carcomida por el gusano de la ignoráncia " dixit: Miguel de Unamuno. Amb...Inteligéncia! Intel·ligència! ... tot aniria molt millor per a tothom. Amén.
Neus
I continuo: gràcies també per deixar clar que, a part de no haver-te trobat mai en cap situació de maltracte, també gaudeixes del privilegi de no patir cap malaltia mental. Està bé que ens recordis a qui sí que en patim (depressió, a arrel del maltracte. Un chollo) estem a un nivell inferior. Calia que algú ens ho vingués a recordar, perquè la societat en general no ho fa CADA PUTO DIA.
Neus
I per acabar, gràcies per exposar tan nítidament com el masclisme no ve sempre dels homes, com una dona pot ser igual d'opressora, i de fins a quin punt necessitem un moviment que ens englobi a totes, fins i tot les que no som tan privilegiades com tu. Et convido amistosament a llegir i informar-te del que escrius abans de fer-ho. Per la propera.
Miquel Soler
Bon article. Unes observacions molt encertades.
Ester
Estic d'acord amb els dos aspectes que critica de la reacció de les feministes. Ara, el to xulesc sobra amb un tema tan greu i complex. Halle Berry, Tina Turner, Madonna, Rihanna, Sílvia Pinal, Pamela Anderson, entre d'altres, no semblen gaire fleumes. No és només el feminisme, si no la psicologia actual la que tracta aquest tema com una manipulació que anula l'autoestima, com l'anula el mobbing. Caldria que s'anés amb més cura a l'hora de tractar un tema tan delicat.
jprats
Astrid: El meu reconeixement. Per fi un escrit feminista que mostra una posicio correcta. Sempre estaré en contra d'aquell "Feminisme" que només busca o be semblar-se al Homes o be que nomes sap fer victimisme. Si jo fos dona estaria encara mes d'acord amb vostè .
Irene
El que ha de tenir l'ésser humà en general, es AUTOESTIMA I RESPECTE PER SI MATEIX I PER L'ENTORN, animals i natura inclosa. No deu costar tant augmentar la consciència, les persones agresives el que senten es POR, o se senten poca cosa i ho tradueixen en agresivitat( tots en general, homes i dones. Si t'estimes lo suficient i et respectes, es difícil que operis sota la por, com a conseqüencia inmediata es que no vas agredint als altres, no tens por. VCSI //*//
mariadelmar
si dones fortes vol dir anar insultant a tort i a dret, preferesc la fragilitat.
Eduard
Per fi! Em passo el dia lluitant pel tracte entre iguals contra aquesta tendència actual de feminisme carrincló i anti persones. Gràcies.
Brotad
La ràbia que tens a les feministes realment escarrufa, no sé d'on la treus. El patriarcat és un sistema molt complexe, molt arrelat i es manifesta socialment de moltes formes, també es veu en situacions econòmiques i polítiques. Qui governa? Els homes. Qui cobra menys per la mateixa feina? Les dones. A través de les quotes hi ha hagut major integració de la dona en el mercat laboral, assumida la igualtat, retirades les quotes. Uneix-te a nosaltres, tant tu com els homes, també us necessitem.
Metgessa
Sou prou conscient del mal que feu a les dones que no poden decidir ni el nom del seu propi fill? Les que han estat educades per tenir cura de la familia per damunt de tot. M'he decebut molt, senyora. Fins mai.
Pere de Kaltruku
Per fi, una dona que no admet el feminisme de "pa amb xocolata". Aixó ho tindries que explicar a aquestes que anuncien qualsevol producte amb "Bikini" encara que sigui un coche
I.S.Altet
La frase final, "I si vull prou i en sé prou, feministes d’occident, puc arribar on a mi em doni la reial gana.". Contestaré des d'una edat ja avançada. No funciona així. No arribem fins on ens dóna la gana ni de lluny. Mai he format part dels moviments feministes, ni dels 70 ni dels d'ara, que tenen molt a criticar, cert. Però he volgut fer el meu camí en igualtat de condicions i no hi ha manera.No et deixen. Ja s'ho trobarà i algun dia ho entendrà. La "fanfarroneria" sobra. La sobèrbia també
Kim
Que la gent està farta del feminisme actual ho demostra que els comentaris pitjor valorats són els de qui defensa la paritat i el missatge feminista dominant. La gent n'està farta, potser que el feminisme es replantegi el seu discurs fent-ne autocrítica en comptes de renyar.
mirsa
Les dones "dòcils" les crea el masclisme, no el feminisme. Els que ens tracten de menors d'edat eternes sense criteri són els que no ens deixen abortar quan ho creiem oportú, pressuposant que es una decisió que es prèn frívolament...
Marcelramon
Mariadelmar,..m'has tret les paraules de la boca, just volia dir lo mateix,...moltes feministes es pensen que ser fortes i valentes, es insultar i menysprear a tot home que no els hi faci la pilota,..no accepten ni critica, ni homes o dones critiques amb el feminisme,..com si aquest fos diví i no la cagues mai,...sortim de la aberració masclista per caure potser en una aberració més gran,..que res fa per l'armonía de generes....ans tot lo contrari, més llenya al foc....

envia el comentari