Txangurro al cove

"Els bascos s’ho juguen tot a una sola carta, la de la victòria de l’Estat a Catalunya"

El peix al cove. O la puta i la ramoneta. Va costar fer fora de la mentalitat d’alguns dirigents polítics catalans -i també de part de la societat- aquests conceptes que portaven unes quantes dècades instal·lats a casa nostra. Però no els vam liquidar. S’han traslladat a Euskadi. El PNB acaba de tancar un pacte amb el PSE per governar junts, i aquesta mateixa setmana el conseller basc d’Hisenda i Economia, Pedro Azpiazo, s’ha reunit amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

 

El govern espanyol ofereix a l’Executiu d’Íñigo Urkullu resoldre un problema de deute del seu govern, a més ha pactat un objectiu de dèficit més flexible i fins i tot s’ha mostrat obert a revisar la quota -la quantitat de diners que el País Basc paga a l’Estat espanyol-, que en teoria s’hauria de negociar en una llei quinquennal que no es revisa des de l’any 2007. Tot això és gratis? Costaria de creure. I què n’espera el govern de Mariano Rajoy? Ajuda per als pressupostos del 2017 i una certa renúncia a la qüestió nacional i de sobirania d’Euskadi.

 

Una oferta temptadora, sens dubte. Tant, que sedueix fins i tot una part de la societat basca. El darrer sondeig de l’Euskobarómetro mostra un descens del suport a la independència del País Basc, fins al punt que en aquesta ocasió el ‘No’ guanyaria al ‘Sí’ (39% enfront del 31%). I ja hi tornem a ser, ara amb el txangurro al cove. I Madrid acostumada a guanyar. Però aquesta aposta només té un problema: que els bascos s’ho juguen tot a una sola carta, la de la victòria de l’Estat a Catalunya. Perquè si efectivament Catalunya s’independitza, els primers en patir/pagar les conseqüències seran, amb tota seguretat, els bascos.
Comentaris
Evarist
Doncs que es vagin preparant, que ja marxem
és al contrari!
Els bascos fan peix al cove des del mateix dia que CiU, o sigui, des que van participar de la Transició. En cap cas Catalunya els ho ha traspassat, és que els bascos ho han fet sempre! A més, els 5 vots del PNB no són necessaris per a Rajoy... això era abans, ara les majories són diferents
Narcís ( país veí sempre ha estat el mal, n'és el mal i ens continuarà sent-ho! Conclusió: res hom pot parlar amb el dimoni .. ane'ms-en jaaaaa!)
I tinc entès de demanar 1.500.000.000 d'euros a l'estat ( no sé sota quin concepte) .. i Catalunya deficitària fora mida, endeutada ídem, aturada en ses lleis ' autonòmiques ' , anul·lada en ses iniciatives de fer caixa i oblidada en les obligacions " orgàniques " àdhuc europees que té amb nosaltres! PD: del que ens hi voldrien desapareguts de la faç de la terra no cal ni esmentar-ho .. així romandre's nostra casa i en l'endemig ensorrà'ns-e econòmicament!
canturri
Els bascos no son necessris per l'actual majoria pero: 1.- si els bascos no son oposicio la SUPOSADA OPOSICIO INICIAL no suma contra PP I CIUDADANOS 2.-sI ELS BASCOS NO REIVINDIQUEN EL SEU DRET D'AUTODETERMINACIÓ AJUDADRA A FER VEURE QUE ELS CATALANS PATIM UNA ANOMALIA.
avia
Perdoni pero els vascos ho han tingut tot des del primer dia que vol dir els diners, ara es quan veuen que ho poden perdre jo crec que sempre han fet el mateix paper d'anar a favor seu que vol dir anar en contra dels altres. No han cambiat
Estan ben vius...
..."El peix al cove. O la puta i la ramoneta", ical eliminar-los si volem la llibertat. Es creuen que amb un canvi de nom, logo i seu ja estan nets i perdonats, però segueixen sent les mateixes cares i amb la mateixa manera d'actuar.
sebastià
Els bascos, en relació de Catalunya, sempre han sigut l'Espanya-2. I aixó que ells van ser els de la lluita armada, temuda fins i tot per Rodrigues Ibarra que ho va reconèixer obertament. Però no estem lluitant contra gent democràtica (Espanya) ni contra gent neutral (Eukadi). Amb amics així, el millor que podem fer és desenmascarar-los i deixar-los amb el cul enlaire i no pas anant amb el lliri a la mà. I PERSEVERAR DAVANT QUALSEVOL ATAC que per cert, ara s'està endurint. (Segurament degut a qu
GERARD
Politicament els bascos mai ens ajudaran ans el contrari sempre ajudaran a Madrid.
Assumpció Cantalozella
Gran error!!!! Buscar el contrincant a Euskadi és equivocar-se de direcció
David
Els bascos són uns hipòcrites, i ben aviat, quan Catalunya doni el pas definitivament, ho comprovarem.
Barcelonès
El Procés català ha fet caure moltes caretes, concretament les de l'esquerra espanyola,la d'alguns suposats catalanistes del PSC,la dels suposats 'revolucionaris' de Podemos amb la seva sucursal de CSQEP davant i evidentment la dels "amics" bascos que malden perquè Madrid s'imposi i ells segueixin tenint el concert economic a costa del treball i els diners dels catalans.
Xut
Cada Terra fa sa guerra

envia el comentari