La hipocresia del Gran Recapte d’Aliments

 

Després de recollir més de 4 tones de menjar i d’implicar a més de 25.000 voluntàries es podria dir que el Gran Recapte d’Aliments va ser un èxit. Però un èxit per a qui?

 

Queda clar que tot aquell voluntari que hi ha participat ho ha fet amb la voluntat que les persones més empobrides puguin tenir accés a una necessitat bàsica com és el menjar. No és la nostra intenció negar la solidaritat d’aquelles persones que hi han participat, però què s’amaga darrere del Gran Recapte?

 

Primer de tot, és l’Estat i les seves institucions les que s’haurien de responsabilitzar que totes les nostres necessitats estiguin cobertes. Amb campanyes com aquestes, el que fan és desentendre’s de les seves obligacions i traspassar la responsabilitat a les persones del carrer, a través de fundacions i entitats privades que es mouen per uns interessos concrets.

 

En el cas que ens afecta, en el Patronat de la Fundació Espanyola del Banc dels Aliments, l’entitat que organitza el Gran Recapte de manera tant “altruista”, hi trobem membres de les grans empreses alimentàries.

 

El seu president, Eduard Arruga Valeri és exmembre de CiU, directiu de Nestlé i membre de la Confederació de Indústries Agroalimentàries de la Unió Europea. Un dels vocals, Josep Maria Bonmatí Pérez, és director general de l’AECOC (Associació espanyola de grans fabricants i distribuïdors) associació de la que formen part els presidents de Mercadona o Carrefour, entre d’altres. Un altre vocal, Alfons Carner Suñol és ex-directiu d’Ebro Foods, segon fabricant mundial de pasta. I per acabar, Lluís Carulla Font, membre del grup Agroliment, propietaris de Gallina Blanca, Avecrem i El Pavo, entre d’altres.

 

A més, el Gran Recapte s’impulsa conjuntament amb L’Obra Social La Caixa, el president de la qual és Isidre Fainé, president també de Gas Natural Fenosa, i vicepresident de Telefónica i Abertis.

 

És evident, doncs, que amb les persones que gestionen la Fundació, la lògica empresarial s’ha apoderat del funcionament de l’entitat i de la campanya. Se celebra l’assoliment dels objectius com l’augment de les tones recollides o del nombre de voluntaris participants, quan l’objectiu real d’aquest tipus d’entitats hauria de ser l’eradicació de la pobresa, i per falta de necessitat, la desaparició de la pròpia organització.

 

Així doncs, moltes d’aquestes grans empreses alimentàries i supermercats aprofiten la situació per blanquejar la seva imatge un cop a l’any, mentre que la resta de l’any són els primers en trepitjar els drets laborals dels treballadors i els principals responsables del malbaratament del menjar. Participant d’aquestes iniciatives aconsegueixen vendre un producte que no tenen previst posar al mercat, augmenten els beneficis i desgraven el 35% en l’impost de societats. A més, s’aprofiten de la bona fe de la gent, obtenint mà d’obra de franc per la venda dels seus productes i publicitat gratuïta pels seus establiments.

 

D’altra banda, aquests mecanismes de caritat no afavoreixen el consum de productes frescos ni de proximitat, ni de producció ecològica, ni la venda de productes a granel.

 

Des de la CUP Rubí creiem que l’accés als serveis bàsics no pot dependre de la caritat, i aquesta campanya el que fa és normalitzar-la. Augmenta les diferències entre els rics i els pobres i fa més gran l’escletxa entre classes socials.

 

Les grans diferències que crea el capitalisme generen realitats socials molt dures per un sector cada cop més gran de la població. És per això que entenem a tota la gent que participa d’aquestes iniciatives, però només són pedaços que impedeixen atacar d’arrel la situació. Participar-ne no ha d’impedir-nos obrir els ulls i ser conscients de la realitat i la hipocresia que ens envolta.

 

Algunes alternatives que es poden plantejar passarien per la venda d’aquests productes a preu de cost. D’aquesta manera s’evitarien part dels beneficis milionaris de les grans empreses alimentàries i es veuria realment quina consciència solidària tenen.

 

Anant més enllà, una altra opció seria que aquestes grans empreses alimentàries i bancs dediquessin una gran part dels seus beneficis anuals a eradicar la pobresa, i no traspassar aquesta responsabilitat a la gent del carrer mentre elles blanquegen la seva imatge i aconsegueixen beneficis fiscals.

 

D’altra banda, la inserció d’una renda bàsica garantida ajudaria a tenir totes les necessitats bàsiques cobertes i eliminaria algunes polítiques assistencialistes.

 

Ens hem preguntat mai què passaria si les mateixes 25.000 persones participessin activament en l’eradicació de la pobresa? En la creació d’una xarxa alternativa als grans distribuïdors per potenciar els productes de temporada i de proximitat? Si 25.000 persones s’activessin per aturar un desnonament o per denunciar un acomiadament?

 

Aquestes i moltes altres accions podrien evitar que d’aquí un any estiguem felicitant-nos de les tones de menjar i la quantitat de voluntàries aconseguides i puguem començar a celebrar la reducció de persones per sota del llindar de la pobresa.

 
Comentaris
Lluis
Cagun la puta que els va parir
Rosa
I jo demano qui es la cup Rubí?
Li
Ara es culpa dels 25000 voluntaris que durant tot l'any ja treballen amb les seves entitats, siguin quines siguin, perque no fan suficient? Venga, apaga y vamonos. Culpa als politics i ela rics, pero no als pobres que ja fan suficient.
Josep
CUP ni peregrina idea del que mou el Banc dels aliments durant tot l'any. La quantutat ingent d'aliment que arriba gratuita o apreu de cost. Continueu reunits discutint el futur assamblari del mon. Aneu a parir!
Merc
Tot aixó fa q perdem la voluntat de ajudar, i al final no saps ben be a qui ajudes
Alex
Trobo que es una mica demagog dir que la campanya es hipòcrita només perque les persones que la duen a terme son empresaris i tinguin molts diners i empreses. No aporta cap dada real de que la campanya no funcioni i no arribi als qui no tenen menjar o, que tot estigui pensat per a aconseguir un benefici propi. No dic que no sigui així, però falta informació.
JOSEPH
Mentre el mon polític capitalista i financer, no entengui, o més ben dit accepti que tothom te dret a poder viure i subsistir amb uns mínims dignes, sigui com sigui la seva situació i cerquin les no tant difícils solucions conjuntes; tota la resta, es munt de hipocresies enrevessades que demostren que els interessa la pobresa i la miseria! La gran imperfecció del ser humà!
Mimi
Doncs jo ho he llegit i no sé si pixen una mica fòra de test aquests de Rubí...Si no ajuden són uns cabrons i si faciliten que s'ajudi, ho fan per una neteja d'imatge o per tenir mà d'obra barata?? La gent podem comprar el deixar el producte al sortir del supermercat o no, oi? A mi el Sr.Mercadona no m'ha obligat mai a comprar res... Aquestes grans empreses són Empreses Privades AMB ÀNIM DE LUCRE, evidentment el seu objectiu principal és lucrar-se, dir que ho fan a base de "maltractar" a treball
Pako
Loa productos comprados para estas campañas... tendrían que ser a precio de coste y sin I.V.A. Pues yo entiendo que los beneficiados son los comercios y el gobierno...los pobres que les dan los alimentos...para cuantos días tienen?...el resto del año que!!!
Belda
Qui es CUP Rubi? Tu sí que fas demagogia... al menús ella fan alguna cosa
Josep
Adamés es posen a la sortida dels grans supermercats, i els clients, compren més del compte, per donar-los al Gran Recapte, que qui treu el benefici es el supermercat, que d'aquesta manera ha venut més productes. I amb la Marató de TV3, passa el mateix, coses que hauria de cobrir Sanitat, que per això s'emporta part dels nostres impostos.
Josep
Al meu municipi no hi ha cap membre de la CUP q participi com a voluntari ni del Gran Recapte ni del banc d'aliments. Vestits de Desigual i sense cap intencio d'exercir allo q prediquen. Prou demagógia i participeu mes a resoldre els problemes reals
Sonia
Bé, m'agradat la informació, reflexionaré, peró cert que aquest any m'ha semblat tot un muntatge de puta mare amb Marató inclosa.
Pep ventura
Aquests de la cup us queixeu sempre. Sou els anti -tot
Mario
Los beneficiaros en primera instancia son los que menos tienen, a costa de que ese fin de semana quien mas gané sea el comercio de gran superficie. Que tiene cifras seguramente mas abultadas de beneficio. La pobreza interesa, es una herramienta más del sistema para meter miedo a la población, junto con el paro, el terrorismo.... No somos mas que piezas intercambiables de un sistema de usar y tirar.
M.A
He estat voluntari i no m'he plantejat tantes històries.
Imma
Jo vaig ser voluntària i penso que no es la nostra feina, no col·laboraren mai més, no treballaré més gratis, que a sobre es riuen de nosaltres.
Jeroni van Wijk
Vosaltres parleu de 25.000 volumyaris del Banc dels Aliments. Segur que la CUP te molt mes membres i simpatisamts. No he vist mai que la CUP fa alguma cosa per reduir la pobressa. La CUP no te cap responsabititat com partit "anticapitalistat". Com partit en el Parlement, la CUP es responsable per aquesta situacio de pobressa. La CUP, bones paraules, poca feina . La CUP no te prou suport electoral, es logic, es un partit de petits savis. La CUP preten ser "anticapitalistes" nomes amb paraules.
Lluis
Dir que un emprasari no faci accions humanitaries, encara que sigui un cop any, es com dirli als pobres que están esperant aquest menjar que no l'acceptin. Sius plau mireu una mica mes enlla i en comptes de presentar aquetes "noticies" que ja coneixem presenteu accions reals i factibles.
eloi
El discurs simplista de la Cup, la gent amb diners és dolenta, la gent pobre són indefensos i ells els salvadors del poble... Si tinguessin coherència amb la seva vida quotidiana amb el seu discurs, començarien anar bé. Esclaus del discurs mentre la gent es fot de gana...
ramon
i a fa any que u se
Saul
Mira, feu vos ho mirar, perque teniu, el punt de mirar tant torçat que no veiu res, sempre aneu en contra de qui pugui haver generat riquesa, com si fos un delicte, primer aquesta gent després dona la mateixa cuantitat recaptada, i sense publicitat, i no per això crec que siguin angelets, pero segur que aporten mes als seus treballadors i a famílies necessitades que tu i si es fes aquesta cooperativa de 25000 treballadors, a la que Funciones l'acusaries de capitalisme i fer negoci amb els pobre
montse
En un mon perfecte CAP entitat o accio del tercer sector tindria sentit. Pero entretant lluitem per un mon sense pobresa, penso q es una mica millor amb el banc dels aliments, la marato de tv3, proactiva proarms... Que siguin necessaries es injust. Que, essent-ho, en traiem el merit, tambe.
Francesc
Sou patètica, CUP. Feu quelcom més que criticar.Feu un banc d' aliments de productes de proximitat Treballen que no foteu res.
M. Rosa
Si tot depèn dels polítics, no és faria mai res. Les d'iniciatives privades són les que mouen la societat, però és injust que els establiments col.laboradors, no ofereixin els aliments a preu de cost i la seva aportació sigui una promoció gratuïta i un guany a costa dels que ajuden d'una o altre manera. Cal fer i impulsar una campanya cara el 2017, perquè això sigui realitat. Gràcies pe la informació
Asun
Me parece que las personas que publican esta noticia no tienen mucha idea de cómo funciona el banco de alimentos ,con lo del gran recapta no tendrían ni para empezar ,repto al que escribió este gran artículo a que se implique una temporada en el funcionamiento y después escriba un artículo objetivo de cómo se hacen las cosas realmente .
Carles
Una mica de comprensió lectora no ens aniría malement.
jaume
No se tiene que culpar A la cup ni a nadie hay que culpar a los que les han votado ellos son los culpables, y meterse con gente que se ponen de voluntarios es muy penoso
Manel
Suposo que en Salelles donarà les seves 11 propietats perquè almenys 11 famílies no estiguin al carrer. Més que res pel tema aquest de la denúncia de la hipocresia que sempre fa la CUP. Mentre la seva família acumula propietats hi ha gent que no en té accés.
Jordi
no entec res. als aliments van apara al las personàs necessitada si o no, si es si que mes dona i qui estigui al darrera ja ni a pro de fe mareja la par diu necessito provàs de aquesta noticies tenim am conta que els mercats també participa'n
JosepGCaro
No hi estic d'acord! Demagògia de la pitjor desmereixent l'esforç dels voluntaris per una causa justa. Al final de l'article apareix l'argumentació més sectària. "Què farien aquests 25.000 voluntaris en un desnonament..." Cal fer això i moltes més coses per canviar una societat injusta. Desmerèixer aquest esforç em sembla mesquí i vergonyós. Reflexioneu, apa! I A SOBRE, AVUI: El mateix dia, el govern espanyol anuncia que es gastarà 5000 M€ en rescatar autopistes de Madrid. El que us deia
Mercè
Quina pena em feu q nomes veieu la part negativa de tot en aquest cas q els q realment es beneficíen son en supers on es compren aliments, on voleu q es comprin en una sabateria ?????. I es clar q hi han moltes coses a fer però no critiquem absolutament tot i casascú q ajudi de la manera q li dongui la gana. Senyors de la Cup com tantes vegades pixen fora del test.
Gerard
Cal llegir més sobre la RSC i perquè l'utilitzen les empreses i tampoc podem negar que les ONG son conseqüència de l'injustícia en la que es basa el sistema economic.Compartix l'anàlisi.
Jordi V
La CUP de Rubí pixen fora de test. No en tenen ni idea com funciona realment. Em sembla que només volen justificar la seva ganduleria alhora de donar un cop de mà. Abans de parlar, haurien d'informar-se i sabrien que la meitat del que diuen és fals. Que vinguin a qualsevol CDA i potser aprenen 'algo'. Mentrestant moltes famílies continuaran menjant no gràcies a la CUP de Rubí
CSC
Carles, em sumo al teu comentari. Cap aprendre a llegir abans de comentar ...
Danny
Considero que aquesta campanya i aquestes entitats com el Banc dels Aliments són del tot bàsic i no perquè hi hagi gent o empreses que en treguin un rèdit han de desaparèixer. Què es podria fer molt més? Segur. Però això està bé. I sobre les empreses, sense voler-ne defendre a cap, considero que una empresa és per fer diners no per fer obres socials. Una altra cosa serà que l'empresari vulgui fer-ho. Però no és l'empresari qui ha de regalar res per molt ric que sigui.
Nuria
Jo crec que la millor opció és donar als que tens a prop. Tots tenim gent propera afectada, i quina millor manera es ajudar al teu veï amb menjar, Roba o el que li puguis fer de franc. No perdeu el temps en discussions absurdes i amb el que fan o deixen de fer els altres. Malgasteu energía. Penseu en el que podeu fer cadascú de vosaltres i endevant. Podem pasar el Nadal amb els avis que estan sols a les residencies, comprar menjar i joguines pels barris que estan mes empobrits....
LiA
Jo treballo a un comerç, no només DE MÀ D'OBRA PER VENDRE es totalment fals, els voluntaris tan sols recullen els que els donen i ho classifiquen, pero a mi no m'han col·laborat en absolutament cap tasca de reposició o venda. Però a part, no es diu que per exemple el mateix comerç els cedeix als voluntaris menjar, aigua, i que també dóna quasi 4000 euros (preu de cost) de menjar (del qual també hem pagat IVA etc...) i del que no es recupera. Hipocresia dels polítics, si.. però la resta, ni idea
Loli
Cada uno ayuda como puede, como quiere, como sabe... Lo importante es que ayuda. Si esa ayuda existe y llega a los necesitados, ¿qué más da si además se benefician los q la ofrecen o organizan? Si yo fuera una persona necesitada y sufriera cada día ante la incertidumbre de poder poner un plato de comida a mi hijo un día sí y otro también, creen q estaría viendo a mi hijo comerse ese plato y estar renegando porque alguien se ha lucrado con ese plato? O tal vez, estaría agradecida a quien ha
Enric
A ver di me entero..se esta criticando todo este trabajo realizado por los voluntarios? Se me esta criticando por haberme gastado 8€ en alimentos? A ver cup todo lo que se hace esta mal hecho?.vamos a dejar de politizarlo todo!
Antoni Blanchart
El que ha escrit l'article, es un perfecte cretí. Son ganes de trobar tres peus al gat, sen se mirar una mes enllá del nas. Si el resultat es bo per molta gent necesitada, quines ganes tenim de buscar.li la volta. Ja sabem que les grans empreses forman part del patronat, i tenen un benefici indirecta de les compres degudes al recapte. Però en cap moment es diu que, també aquestes empreses contribueixen donan molts productes. Aquesta manía panfletaria de voler anar contra tot !!
Loli
hecho posible que mi hijo cene esa noche? Y que probablemente me sentiría feliz al saber que quien lo ha propiciado también se ha beneficiado. Tal vez se podrían hacer las cosas mejor, pero al menos hay quien las hace. Si nos ponemos todos en el lugar de los que necesitan la ayuda, tal vez veamos que lo que importa es AYUDAR. Eso no quita que también se podría hacer de forma más altruísta por parte de las empresas... Valoro esas observaciones y ojalá lleguen a quien corresponda y tome nota.
Gerard
Que algú n ha vist mai un de la cup treballant !!!!!!!!!
Joan Ramon
Fa 5 anys que col.laboro com a coordinador del gran recapte i estic d'acord amb molts dels plantejaments d'aquest article, pero....si no ho fan les istitucions i no ho fem els voluntaris....qui nassos ho fará realment??!! T'asseguro que els cupaires no. En aquests 5 anys he tingut uns quasi 200 voluntaris que han col.laborat amb el seu temps i il.lusio en aquest recapte anual, i us asseguro que cap d'ells tenia un perfil CUP. Penso que s'omplen la boca d'accions i intervencions que ells mai fan
pilar
crec que iria millor recolectar els aliments que es llencen durant tot l'any en comptes dededicar un sol dia.
Ana
Estic totalment d'acord amb el comentari:Algunes alternatives que es poden plantejar passarien per la venda d’aquests productes a preu de cost. Els productes en aquestes recolectes no harien de reportar beneficis a les empreses, s'haurien de vendre a preu de cost. Els principals beneficiats son les propies empreses. De tota manera no hem de deixar d'ajudar encaraqbue no estem d'acord amb aquest sistema, si els sistema no ajuda, el poble ha de ferho
david
jo crec que som massa solidaris tots plegats
rosa
Totes aquestes grans companyies el dia del gran recapte donen voluntàriament aliments, i durant tot l'any hi ha convenis formats que es comprometen a donar al banc d'aliments menjar. No només és fam coses per el gran recapte, és treballa molt durant tot l'any. Estic d'acord que el govern hauria d'ésser qui es preocupés d'aquest problema, però si no ho fa algú ho ha de fer...
K
L'Alimentació és un dret, i si es fa passar per la solidaritat i bona voluntat de la gent, deixa de poder-se exigir i només es pot dir "gràcies" des de la resignació. No m'he llegit l'article, ni em cal perquè el comparteixo plenament des de fa anys. Ni recaptes, ni Maratons, ni.... Ai! Què heu fet Cup? Tocar la solidaritat no es pot fer, és la nostra vaca sagrada, el nostre Al·là, i tothom se us tirarà a sobre.
DAVID
Comparto la postura de la CUP. Mai he participat en aquests tipus de campanyes.
Joanna
Dons mira. A casa no sabiem qui hi havia tota aquesta gent darrere del banc dels aliments. Així que si ho fan per fer-se quedar bé un cop l'any, ho fan fatal. Ara ja ho sé gràcies a vosaltres. Que els feu propaganda gratuïta.
Ricard
En aquests moments que estem vivint, les CUP haurien de ser mes intel·ligents i no dir tantes tonteries. Son com la pedra a la sabata que no ens deixa caminar. Cal que treballin pel país i que callin. Visca el voluntariat i l'altruisme!!
Roger 34
La millor crítica seria dir el mateix i fer quelcom pels necessitats. La CUP peró només fa el primer. Tot el que dieu tindrà validesa al moment que també us arremangueu i us poseu a treballar
Joan
Aquest fil... segonpal/gran-recapte-banc dels-aliments
Pitllop
O sigui, segons els principis de la CUP aquesta campanya no hauria d'existir perquè respon a interessos d'empresaris i companyies alimentàries per tal d'incrementar les seves vendes, ergo la CUP creu que la gent que pateix una situació de pobresa no hauria d'arribar mai a poder comprar aliments amb els seus propis recursos, doncs aportaria els mateixos beneficis a aquestes empreses. No es pot opinar sobre subsistemes del sistema quan ets antisistema, només pots sortir-ne.
Sergi
Soc voluntaria del gran recapte i de varies actuacions més al llarg de l'any, moltes organizades per aquestes empreses que indiqueu. Quan volgueu organitzeu un gran recapte paral.lel a aquest, igual que ells podreu comptar amb mi sense cap dubte. Aixo si, feu-lo. Si fan per que fan, i si no fan per que no fan.
ignasi
No sóc sospitós de ser partidari de la cup... no m'agrada el seu projecte polític i no crec en la gran majoria del seu ideari... però aquí està xerrant molta gent sense tenir ni idea... i crec que no tots s'han llegit l'article. Heu llegit la part que diu que aquests empresaris treuen un benefici (venen estoc que no tenien pensat vendre), i que a sobre se'ls descompta un 35% de l'impost de societat (de la petita part que no desvien a paradisos fiscals)... No es tracta de ser solidari mentre t'
Jordi
Es evident que calen politiques d'igualtat, i que cal donar suport durant tot l'any, pero que critica el Banc hauria de predicar amb l'exemple. Son els primers que haurien fer arremangar-se i ajudar a recollir un litre d'oli o de llet que, segur que serà consumit per gent amb problemes. Deixeu-vos de paraules crítiques i construiu amb fets.
David
La CUP, al principi, em queien be. Ara cada cop els veig mes aprofitats per viure del comte dient que qualsevol opció (a favor o en contra del mateix tema) està malament. Mentrestant a viure sense pagar aprofitant la casa d'altres o a demanar subvencions i viure del "cuento". A veure quan prediqueu amb l'exemple !!!!! Que protesteu molt, però parasiteu més.
Antoni
Los de la cUP anticapitalistes, porque no diuen que els vagin a la recapte de aliments i después ocupen les vivendes de ls demás i a mes a mes, tenem molta demagogia jo participó en aqueste recogidas i os puc dir que funcionen i gracies a los que son a les organizacions
Nico
El que ha escrito esto, mucha idea de fiscal no tiene porque no se pueden desgravar por una venta... esto lo saben hasta los de parvulos, ademas el Arruga no es presidente de esa federacion... cuantas falsedades mas habra? Con lo poco que cuesta mirar en google... dios mio cuanta ignorancia o cuanta mala baba...
Silvia
Li no sap llegir. No s'ha assabentat del que realment va aquest article. Felicitats per l'article. Fa temps que penso el mateix.,
Hug de payen
Bona nit mireu , soc de Lleida i aquí és un escàndol que a la porta de cartas i d'altres llocs cantidad de bosses de menjar a la brossa si tanta gana tinguessin .....per que ho llencen? ??
AngelLopezG
Els beneficis de les empreses sembla que molesten. Pero no es te en compte el guany que generen en crear llocs de treball. El recapte te una missió la de parar el primer cop. Hem de lluitar per la justicia del sistema. Perque no monta un supermercat o gran empresa algu de l CUP per donar exemple de com tractar als treballadors...? Soc d'esquerres pero critico la manera que te l 'esquerra de tractar al poble con una massa ignorant manipulable. No cal que ens digueu sempre el que hem de fer.
Ivan
Cal llegir bé el que vol dir, no hi entro ni i surto, verdaderament hi ha persones o families que realment necesitin una ajuda, però també hi ha la picaresca, alguns van a recollir aliments amb mercedes i mobils d'ultima generaciò,no dubtem de la bona fe dels voluntaris sigui per ètica o religiò. La hipocresia esrà en els que donen feina a sous d'esclavatge.
Núria Codina
Alguna mirada la CUP sereu capaços d'analitzar-vod amb aquest nivell de crítica destructiva. No hi ha res que no sigui criticable. Tb alguns fan negoci d'uns productes a vegades no tant bons i cars amb la història de la proximitat. Però veritat que no tots i que té coses positives? Sabeu el mal que feu al país i a la gent? En el fons la majoriia us comporten com uns egolatres iresentits
Lola
Espero que la CUP, torni allà d'on no hauria d'haber sortit mai.
xx
a
Yayo Juan
Los de las CUP viven de panfleto en panfleto, no aportan nada positivo. Con vuestros abrazos y sonrisas hacia los que todos sabemos os delatan.
Francisco
Seguro que en muchos aspecto pueden tener razón, de la misma manera que si los abuelos no asumieron las tareas de sus hijos para ayudar en casa otro gallo cantaría.Pero son acciones no incompatible con otra forma de hacer las cosas.Si queréis saber ,señores de la CUP la aceptacion de vuestras propuesta decidle al que tiene la necesidad inmediata de darle de comer a sus hijos que vamos a cambiar el mundo y que eso de la caridad es denigrante.Mientras tanto que hagan ayunas.
voluntari
jo com voluntari de carites tot el any estem donant aliments sobre unas 340 persones que el passen molt malament potder es tendrian que adonar que tot el treball de preparar y donar no es facil hia moltes persones anonimas que donen tot lany no es solament amb aquest recate per favor els voluntaria fem pot ser una feina que no es veu pero crec que es eficas encara que fosca , pot voldria que no es fes demagogia amb aixo que es algo que donem tant el nostre esfors com el temps que idediquem
pedro
¿Desde cuándo desgrava lo que vendes? Las cadenas no se pueden desgravar por lo que venden en la GR. Le he enseñado el articulo a un fiscalista y por poco se ahoga del ataque de risa El tal Arruga no es Presidente de la Federación. El Presidente es un señor de Bilbao (esta en google) El tal Arruga es un ex directivo, jubilado hace años, de Nestlé. ¿Desde cuándo los directivos jubilados representan a sus ex empresas? (ídem en google) Y no he mirado nada más porque seguramente el resto de afirmac
Robert
Els pares que tenen la nevera buida i no li poden donar gaire als seus fills, o la persona que reb només l'ayuda de 400€ o el jubilat que te una pensió mínima i ademes esta sol, no entenen de hipocresia, i l'únic que volen es menjar dignament. Qui es el que fa l'aportació crec que no es prioritari. Es cert que es el govern qui àuria de trobar solucions i possar fi a moltes injustícies. Potser es la societat qui àuria de demanar que un tant per cent delnostre salari anés per aquestes persones.
Gemma
Jo soc voluntària i que , no tot es tan negre ni tan blanc poder una mica gris Pro perla es molt fàcil millor moure el cul i no espera res de res
Agustina
Creo que mientras comentamos quien se hace rico hay personas que esperan ka caridad de los demás porque no solucionamos esto y hacemos que las personas puedan tener unas necesidades básicas Cubiertas?
Carles
Què fàcil és dir bajanades... A quantes persones ha tret de la pobresa la CUP? Dir que la solució passaria per que els supermercats fiquessin els aliments a preu de cost i que tothom tingues un hort al costat de casa seva és molt realista,sí. Aneu a pastar fang colla de vividors!! Sou el càncer d'aquest país!
Montse
Cup???jajaja
Jaume
Que facil es derruir!!! Quina es la proposta de la CUP? Aquest es el problema. Propostes es necesiten propostes i pasar a l accio
Rufino
Cup de Rubi, en vez de escribir desde la poltrona os invito a un dia de la actividad real del Banc dels Aliments fuera de la gran recapta.¿que haceis vosotros por las necesidades de Rubi?, preguntar por ejemplo a Betel o la Asoc.Vecinos Las Torres (hay mes Entidades) que hace el Banc por ellas. ¿Conoceis la operación Kg de Carrefour, que se transforma en millares de kgs de donación?, ¿conoceis las acciones que otras grandes Empresas llevan a cabo durante todo el año?.¡¡mojaros de una p.vez¡¡
Isola
Això és com dir que alguns acusen a la resta del món de ser falsament solidaris, i llavors resulta que tenen ONZE propietats de les quals cap es destina ni als pobres, ni a usos socials, ni a res.
BELLATRIX
LA MAJORIA DE LES REFLEXIONS APUNTADES EXPRESSEN EL SENTIR DE PARTICIPANTS EN EL VOLUNTARIAT Q SHAN SENTIT FERITS PER QUE NO ES RECONEIX LA SEVA SOLIDARITAT PUNTUAL ..D'ALTRES QUE MAI S'HAN PLANTEJAT PERQUÈ I PER QUI ES CREEN LES CRISIS I A QUI BENEFICIEN, PER PERSONES QUE EN EL FONS NO VEUEN MÉS ENLLÀ DEL SEU PATI PARTICULAR...I NO S'ADONEN QUE ELS PRIMERS PERJUDICATS SÓN ELLS . COM DEIA EL GRAN IL.LUSTRAT JOVELLANOS AL S. XVII : "ELS POBLES TENEN ELS POLÍTICS QUE ES MEREIXEN"..
Marta
• És cert que s’enriqueixen gran empreses però també que hi ha molta més gent que pot accedir a la distribució d’aliment. Que fem? Permetem les dues coses o les eliminem les dues? • És cert que calen altres mesures adreçades a l’eradicació de la pobresa, però, Les podem fer més del Gran Recapte, no? • El BA admet aliments tot l’any No m’agrada fer recaure la “irresponsabilitat” que predica en els voluntaris. No està be. Aquest país te una gran força en el voluntariat. Fan coses grans.
Teo
Tot el meu suport a l'article. Pensar no fa mal. Cal actitud crítica i imaginació política. En aquest text no és crítica als voluntaris, sinò a una dinàmica ( recapte) que de per sí requereix una mirada crítica, per molt que incomodi les nostres formes de vida i el nostre conformisme. Hauríem de pensar de la mateixa manera al voltant de la maratóTv3. No es critica l'acte i els actors i en sí, sinò la dinàmica que la sustenta.
Ramon
Segurament l' articulista te una part de raó, però com se sol dir, " el moviment es demostra caminant", criticar es fàcil.
David
Si les empreses ajuden, és x interessos ocults; i si no ajudessin llavors els criticarien xq no fan res. Article ventatgista, demagòg i infantil, no em sorpren gens venint d’on vé
Cesca
No soc ni tan sols simpatitzant de la CUP. Però l'article ès clar. Prou caritat i demanem un pais just amb tofhom.
andi
Crec que més d´[email protected] per aqui pateix d´intolerància. Intolerància al pensament crìtic envers un tema tan sensible com ho és que es "fiquin" amb la solidaritat, quan el missatge de l´article parla de no normalitzar la caritat, de tenir en compte els beneficis diversos que en treuen les empreses en nom de la solidaritat. Sí, les empreses són entitats amb ánim de lucre, però alimentar-se és una necessitat básica i hauríen de tenir una responsabilitat molt més social, ética, vaja.
Marta
Este tipo de artículos hacen más mal que bien al voluntariado, a los intentos de ser solidario y a la gente que desgraciadamente los necesita. Mejor dedicaros a criticar lo que está mal. Me da pena que haya medios tan irresponsables e irrespetuosos con los voluntarios. Y si Obra Social LaCaixa o cualquier otra fundación relacionada con la iniciativa privada dedica parte de su dinero y esfuerzo, no seré tan hipócrita como para negárselo. Al revés, hay que agradecérselo!!!!!!
Jordi
Jo ja miro a quin pais anar fora d'aqui. No val la pena quedar-se. Qualsevol lloc es millor
Quim
Molt bé l'article. Cada any algun medi s'il·lumina i en fa un de semblant... i mentrestant? Mentre els governs i organismes oficials no fan res... què fem? Res? Com que no hauríem de fer recapte... deixem que la gent passi gana? Estic d'acord en que hauria de canviar la situació, però mentre no canviï, seguiré col·laborant. Salut i bons aliments!
Teresa
Aixo de que el comerç doni aigua i menjar als voluntaris no passa, al menys on visc jo. I el gran recapte es caritat, no solidaritat i aixo hauria de canviar. La caritat es vertical. Amb una societat justa recaptes i maratons no existirien.
Marc
No s'ha de lluitar contra les mancances del sistema només un grapat de dies a l'any, si de veritat som solidàries cada moment i cada acció han d'anar dirigides a un futur millor. I , com molt bé explica l'article, no es vol faltar al respecte a la gent que s'esforça de manera voluntària per recaptar aliments, sinó que és vol cridar a la reflexió i a l'autocrítica.
Nuria
S’hauria de crear una botiga com ha fet Stadsmisionen a Suècia: https://www.stadsmissionen.se/vad-vi-gor/matmissionen El menjar son donacions i la gent necessitada compre a preu molt reduït. Empreses grans com Axfors donen aliments q d’altre banda no podrien vendre (complint les normes d’alimentacio de Livsmedelsverket) i així redueixen el malgastament alimentari. Tb es pot comprar verdura i fruita fresca.
Marisa
de blanquejar la seva imatge, res de res ja que no molts de nosaltres no sabíem qui estava darrere. I darrers hi ha essers humans més o menys fills de puta que al menys fan alguna cosa. Aixecar castells a l'aire és molt fàcil i queixar-se de ho malament que ho fan els altres, també. Jo sóc de les esquerres i radical, pero no em faig veure com salvadora com fan els nens de la CUP de Rubí, que no tenen ni idea del que parlen pero ho importat es fer polsaguera amb el treball que altruistament ofe
Pam
Sempre he dit el mateix de les ONG's. Ull, que no les ataco, ni molt menys, però mentre hi hagi qui tregui les castanyes del foc als polítics, aquests no mouran un dit per solucionar cap problema social. Fem el favor de deixar de fer la seva feina. Ells cobren per això i és la seva obligaciò vetllar pel benestar de les persones i si no saben fer-ho no els voteu. Està tot tant podrit que un ja no confia en res ni ningú.
Raquel
No esgrimeixen la constitució. Doncs ho diu molt clar. I per moltes mes raons, per exemple: pq s'ha de pagar l'iva? Pq ho hads de comprar a preu de mercat( amb els marges de benefici inclós), etc etc etc
David
"l’Estat i les seves institucions les que s’haurien de responsabilitzar que totes les nostres necessitats estiguin cobertes." Aquesta frase es lamentable, comunistes de merda
Dirka
com es nota que qui ha escrit això no t'he ni idea. Jo vaig al banc d'aliments i si no fós pel gran recapte la cistella seria bàsica, amb el recapte t'arriba una varietat de productes que la fan colorida! sempre hi haurà gent que ho nececitarà, persones a l'espera de regularitzacions.
Didac
Volem un idees, si aquesta no es la millor opció, quines es proposen? Seguim criticant asseguts o ens moguem per aconseguir fites?
Pere
Aneu-vos-en a la merda. Per les mateixes raons que defenseu es moririen centenars de persones migrants al Mediterrani. No en teniu ni puta idea del que es mou
Joan
Si algú de la CUP entengués mínimament d'economía, de psicología i tinguèssin un pèl de sentit comú, deixarien de ser de la CUP. Aquests estòmags agraïts dient que l'Estat té responsabilitats com alimentar a la població...I per què no té obligació de vestir-nos per exemple? Per què no té obligació de dirigir els hotels que utilitzem, les companyies aèrees o les indústries? Perque a veure si ens fotem al cap d'una vegada que qui té obligacions son les persones, no l'Estat.
Sílvia
De tot es fa negoci, inclús de la bona voluntat i ignorància de la gent. És responsabilitat dels que governen que la gent tingui accés a una alimentació digne. Com és que els qui tenen més pes al govern no actuen? Serem còmplices del negoci del gran recapte?
LAURA B.
Primer de tot hauríeu de informar-vos de tot el que fa l'obra social de la Caixa el pressupost, activitats i els desnonaments que evita cada any, i aleshores parleu.
Xavi
Hi ha molt de pijoprogre de salò a la CUP. Sòc voluntari i veig on va parar el menjar.
Antoni
Aquets són els de la CUP, els del iPhone a la butxaca. Quina colla, no fa falta dir gran cosa més.
Pepet
Aixo de la Cup no hi ha mai res que els senti be,si es blanc perque es blanc,si es negre perque es negra,de tots hi ha algun que treballi? Aquets son una colla de pijitos de papa
Lidia
I que si hi ha grans empreses al radera, i que si les grans superfícies venen mes. El govern traspassa un problema, cert, però al final el poble amb la seva solidaritat el repara. Probablement tot es culpa dels polítics i una mala gestió, qui ha escrit aquest article també està fent política. Així que simplement rm centraré en el que es realment important, i es que arribin aliments a persones que ho necessiten.
Moncho
Quien es la CUP para despotricar del Banc dels Aliments, dejad ya el anticapitalismo y ante Todo. Nunca estais contentos si no os oponéis a todo, algo habrá que os guste además de chupar del bote, no?
Francesc
Teatru, puru teatru ...
pepet
l' unic que guanya amb el gran recapte es la gran distribucio perque no compren directament al pagesos agricultors etc el seus excedents
xavi
A les grans cadenes , els hi va mol ve les ventes extres , del que ens posen a les capsaleres . Arros , oli , pasta ... tot de la seva marca . I ames vuiden els stocs . Tot hi aixo seguire colaborant .
noli
Yo colaboro comprando alimentos , pero la verdad, es que me he planteado muchas veces lo comentado en el artículo, me parece que tendríamos que ayudar sin coacciones , porque una cosa tengo que comentar, colaboro una vez, no 20 y me desagrada mucho que vayas al mismo super dos veces en el mismo día y te agobien con la bolsa " quiere usted colaborar" pregunta del millón, y si no quieres? no tienes obligación de ello, cosa que te miran como diciendo " eres lo peor", mal muy mal.
Amadeu
Eduard Arruga Valeri va ser ( ara no ho és) president del Banc d'Aliments. Ho va ser-ho a títol personal i com a jubilat. Res té a veure Nestlé. Em sembla una notícia malintencionada i escrita amb odi.

envia el comentari