Just abans de l'explosió

"La mobilització constant i persistent s’acabarà transfromant inevitablement en necessària i determinant"

Aquest diumenge les entitats sobiranistes han convocat una nova concentració. En aquesta ocasió contra la judicialització de la política i en defensa de les institucions. El lema és clar: “Per la democràcia”. Tres paraules per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs, Carme Forcadell, Montse Venturós, Joan Coma, i tants d’altres càrrecs electes més o menys desconeguts que se la juguen dia rere dia per complir el mandat de les urnes.

 

Així, a les 12 hores de diumenge tindrà lloc a les Fonts de Montjuïc un acte de dignitat. No només pel fet de tornar a dir ‘prou’ i de mobilitzar-se pacíficament, sinó perquè, de nou, es tracta de la defensa de tots i cadascun dels catalans que van escollir aquells representants que ara l’Estat ha decidit perseguir. I hi haurà un moment que, després de tants atacs, la resposta de la ciutadania serà tan contundent que hi haurà un abans i un després.

 

Només cal que l’Estat faci algun pas més. Que efectivament inhabiliti l’expresident Mas o la presidenta Forcadell. I quan això passi, llavors sí que no hi haurà aturador possible, ni amenaces ni intimidacions que paralitzin un poble determinat a ser lliure. De fet, el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha proposat avui en declaracions al Món que tots els ajuntaments catalans despengin la bandera espanyola alhora en una data del 2017 prèvia a la celebració del referèndum. Si la proposta prospera i nombrosos ajuntaments catalans agafen el guant, serà una nova mostra que això ja no hi ha qui ho aturi i que la por s’ha anat fent cada vegada més minúscula fins acabar desapareixent.

 

Per això cal ser-hi aquest diumenge, perquè la mobilització constant i persistent s’acabarà transfromant inevitablement en necessària i determinant. Probablement durant dies seguits, sota la mirada ofesa i rabiosa d’un Estat que ja no tindrà opcions de guanyar cap partida.
Comentaris
DUI
És millor fer-ho al revés: primer una DUI, i després ens mobilitzem per a defensar la República amb els mitjans que calgui. És molt millor defensar que protestar, perquè qui protesta encara reconeix, ni que sigui lleument, les regles de l'opressor.
Isabel C.
A mi no m'atura la por a les represàlies de l'Estat espanyol. Però sí m'atura i molt el model de país que l'extrema esquerra que té la majoria de Govern agafada per l'entrecuix ens està forçant a dissenyar. La mena de país que la Colau ens està anticipant a Barcelona. Jo no em quedaria a un país així. No el reconeixeria com el meu país. Si la cosa ha d'anar en aquesta direcció, la independència o la dependència m'acabarà resultant indiferent, perquè el problema més gros serà fugir corrent.
Isabel C.
Jo vull un Estat independent, sí, però un Estat que sigui una democràcia liberal homologable a les democràcies occidentals. Un lloc on la gent si s'esforça pugui progressar. On no tot s'hagi de ser públic i amb diners públics, on hi hagi llibertat de mercat, lliure competència, un model de país on no es busqui que siguin molts els que depenen de les ajudes públiques, sinó que siguin cada menys perquè passi que cada cop són més els que compten amb més renda disponible per generar riquesa.
Jordi
Bon exercici, Isabel C! Te molt millor acollida la proposta positiva. Parlem de la Republica que volem, de l'educacio, de la sanitat, de la justicia, ... Es el debat que trobo a faltar i que es el que pot moure ela indecisos. Si algun periodista ho llegeix, si us plau doneu visibilitat al debat si hi es o comenceu-lo si no hi es.
Als tremendistes
Quant tinguem una democracia propia només serà questió d'un circle electoral per canviar el que no agrada. La gent ja deixaràn clar als politics el que volen. No cal planificar ho tot perfectament la primera vegada. Es una posició curta de mirada.
escolta
Escolta Isabel, la república catalana serà el que la gent vulgui , no el que TU vulguis. Valenta independentista... Com els cupaires, si el país no és com jo el vull, no el vull... Bfffff...
Ara i aqui
Ara no podem triar com volem el pais, no ens podem tirar els plats pel cap, ara ens cal unitat per aconseguir ser lliures, despres ja vindra quant de manera democratica votarem els politics que volguem.
ramonpoch
*10 / Només cal que l’Estat faci algun pas més. Que efectivament inhabiliti l’expresident Mas o la presidenta Forcadell. I quan això passi, llavors

envia el comentari