Aquest diumenge les entitats sobiranistes han convocat una nova concentració. En aquesta ocasió contra la judicialització de la política i en defensa de les institucions. El lema és clar: “Per la democràcia”. Tres paraules per donar suport a Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau, Francesc Homs, Carme Forcadell, Montse Venturós, Joan Coma, i tants d’altres càrrecs electes més o menys desconeguts que se la juguen dia rere dia per complir el mandat de les urnes.

 

Així, a les 12 hores de diumenge tindrà lloc a les Fonts de Montjuïc un acte de dignitat. No només pel fet de tornar a dir ‘prou’ i de mobilitzar-se pacíficament, sinó perquè, de nou, es tracta de la defensa de tots i cadascun dels catalans que van escollir aquells representants que ara l’Estat ha decidit perseguir. I hi haurà un moment que, després de tants atacs, la resposta de la ciutadania serà tan contundent que hi haurà un abans i un després.

 

Només cal que l’Estat faci algun pas més. Que efectivament inhabiliti l’expresident Mas o la presidenta Forcadell. I quan això passi, llavors sí que no hi haurà aturador possible, ni amenaces ni intimidacions que paralitzin un poble determinat a ser lliure. De fet, el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha proposat avui en declaracions al Món que tots els ajuntaments catalans despengin la bandera espanyola alhora en una data del 2017 prèvia a la celebració del referèndum. Si la proposta prospera i nombrosos ajuntaments catalans agafen el guant, serà una nova mostra que això ja no hi ha qui ho aturi i que la por s’ha anat fent cada vegada més minúscula fins acabar desapareixent.

 

Per això cal ser-hi aquest diumenge, perquè la mobilització constant i persistent s’acabarà transfromant inevitablement en necessària i determinant. Probablement durant dies seguits, sota la mirada ofesa i rabiosa d’un Estat que ja no tindrà opcions de guanyar cap partida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa