La detenció de Berga: no patinem

" El cas de la detenció de Montserrat Venturós assenyala de forma clara quina és la gran feblesa del sobiranisme i l’independentisme: la falta d’una estratègia compartida i assumida per tothom, així com la manca d’un lideratge i una direcció clares"

Dos mossos es van presentar divendres al matí a casa de l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, de la CUP. Ho van fer per ordre del jutge (quan algú es fa l’orni i no va a declarar davant del jutge, i Venturós ho va fer en quatre ocasions), és molt possible que la policia et vingui a buscar perquè ho facis. La detenció fou molt civilitzada i discreta. Perfectament professional.

 

L’alcaldessa va declarar davant el jutge a pesar que tenia dret a no fer-ho. En reconeixia així implícitament l’autoritat i la legitimitat. El motiu de l’enrenou, i de les citacions desateses, era haver posat la bandera independentista a l’Ajuntament, fet que va denunciar Societat Civil Catalana –entitat espanyolista dedicada a combatre el sobiranisme.

 

Alguns membres i seguidors de la CUP, en un acte reflex, van arremetre contra els Mossos i el govern de Junts pel Sí. Van patinar. Mentrestant, l’unionisme i l’espanyolisme, en veure aquest espectacle, van posar de seguida cava en fresc, tot confiant que esclatés la guerra i, finalment, la ruptura entre JxSí i la CUP.

 

En benefici de la CUP, val a dir que va tenir la vista –ho va fer Mireia Boia, presidenta del grup al Parlament– de separar ràpidament la detenció de la negociació sobre els pressupostos per al 2017.

 

Trobo claríssim que, si els Mossos o altres treballadors públics, en un moment donat, han de deixar d’atendre la legalitat espanyola, això no ho ha de decidir ni una alcaldessa ni la CUP.

 

És més: no trobo adequat que els Ajuntaments pengin estelades en els seus edificis. Entre d’altres raons, per una de ben senzilla: el sobiranisme lluita perquè ens deixin decidir quin país volem i, per tant, quina és la nostra bandera. No volem que ens imposin una cosa ni l’altra. Els ajuntaments –ajuntament vol dir col·lectiu, comunitat- no han d’imposar l’estelada als seus ciutadans, que tenen, naturalment i legítima, opinions diverses.

 

Per últim: el cas de la detenció de Montserrat Venturós assenyala de forma clara quina és la gran feblesa del sobiranisme i l’independentisme: la falta d’una estratègia compartida i assumida per tothom, així com la manca d’un lideratge i una direcció clares. Totes dues coses seran imprescindibles –repeteixo: imprescindibles- quan comencin de veritat les tensions i potser les bastonades, metafòriques o reals.
Comentaris
Fat Boy
Que vol dir que no han de penjar l'estelada?. Si es penja es perque hi ha una majoria que ho recolza, i si no, no. No veig que hi posi problemes a que fiquin l'estanquera que, en canvi, es el resultat de l'ordeno y mando que se haga pronto d'uns estrangers. Voste si que patina.
Robert Surroca Tallaferro
Penjar l'estelada a Berga va ser un acord immensament majoritari del ple de l'Ajuntament; en cap cas es pot parlar d'imposició.
vits52
Au va home. Uns amb guants de seda, altres amb detencions. Patinar?. Veig molts autonomistes.
Narcís ( no n'és qüestió de majories o no .. n'és qüestió de que no som país veí que tan bé s'hi veuen representats!)
Ras i curt: l'estelada no n'és cap d'imposició que sí representació de nostra nació .. avui, ací i ara, encara demanda de referèndum! PD: a hores d'ara ningú pot negar que l'estanquera no només no representa gens ni mica, ni poc ni gaire Catalunya .. que, a sobre, ens nega, blasma, insulta, injuria, anihila i espolia! Nota: deixa de ' fer el doble joc ' i mulla't sinó .. calla!
Es clar
En cambi la bandera espanyola que hi ha als ajuntaments sí que ens representa a tots i ha d'estar present per collons.
federalista
en fi indepres perdo indepes, ja ni els vostres us recolzan hahahah, lo que be a dir el marcal sintes, es que encara no sou ni prou majoritaris, i ademes dividits ho sento indepres perdo indepes, inda indapandenchia per al 2834, amb permis dels klingonians, al segle 28 ells seran els amos de la galaxia, com ara EEUU es l'amo de sol 3 o planeta terra, hahahaha.
No hi estic d'acord
Si anem esperant pacientment a que arribi el dia de desobeir, quan arribi aquest dia ja no quedarà cap polític independentista que no estigui arrestat o processat. El full de ruta és impecable, però siguem realistes: cap pla sobreviu el contacte amb l'enemic.

envia el comentari