L’embaràs d’Ada Colau, un fet polític

"La maternitat ha estat, com tantes altres coses que són només femenines, violentada, negada i convertida en instrument molts cops"

Entre els anys 841 i 843 Duoda, comtessa de Barcelona, va escriure per al seu fill el “Liber Manualis” que començava amb tinc molt d’interès, fill Guillem, en adreçar-te paraules de salvació, per això el meu cor apassionat i vigilant desitja ardorosament que en aquest petit llibre, per la gràcia de Déu, tinguis constància del teu naixement, segons el meu desig, tal i com explico tot seguit.

 

 

Bernat de Septimània, marit de Duoda, l’havia separat d’ella, s’havia endut Guillem per a entregar-lo a Carles el Calb i mirar d’obtenir així el seu perdó i favor polític. Va fer el mateix amb el segon fill de Duoda, que tenia només mig any d’edat quan el va portar amb ell, lluny de la seva mare.

 

 

La maternitat de Duoda va patir la violència de la política del poder, i la de la històrica necessitat masculina de controlar el cos de les dones, sí. Però la política d’aquella dona va omplir pàgines i pàgines de veritat i d’amor perquè el seu fill sabés la seva pròpia història, perquè sabés ser feliç, protegir-se i perquè sabés que ella l’estimava. Duoda va escriure en paraules la seva maternitat.

 

 

La maternitat ha estat, com tantes altres coses que són només femenines, violentada, negada i convertida en instrument molts cops i en molts moments de la història. Les lleis, els mandats socials i els abusos se n’han fet càrrec, d’aconseguir-ho. Sobre la maternitat lliure d’Ada Colau comencen a caure les opinions de molts homes i algunes dones que no han entès encara allò que els feminismes, ja als anys setanta del segle passat, ens van regalar: “allò personal és polític”.

 

 

Si no és política la vida humana, llavors, què és la política?

 

 

No sembla gens clar que els “opinaires” aconsegueixin el seu objectiu, però assistirem a un espectacle en els propers mesos. La maternitat d’Ada Colau serà un pretext per tots, i per algunes, cada cop que calgui desqualificar la seva acció com a alcaldessa. Es perdrà, però, una gran oportunitat que ella mateixa ha estrenat: la d’entendre que sí, que la maternitat és un fet polític i que tenim sort, que alguna institució s’hagi omplert de vida humana de la de veritat.

 

 

Duoda, conscient del moment històric que vivia, va escriure al seu fill, també: avui molts tenen ganes d’enfrontaments. Tinc por que a tu i als teus companys d’armes, fill, us passi això, perquè l’apòstol diu que els dies són dolents i que sorgiran els falsos profetes, i s’instauraran temps perillosos.
Comentaris
Jordi González
De fet polític, res. La maternitat de l'alcaldessa correspon a la seva vida privada.
josep barceló
No emboliquem la troca!. A mi de la Sra. Colau m'importa un rave si està prenyada o no, és cosa exclusivament seva... el que em preocupa d'aquesta dona és que està desmanegant Barcelona.
Más de lo mismo
Si és un fet tant natural - perquè li donem tanta importància?!? Per altra banda, és la professió d'alcadessa de cap i casal de Catalunya, amb tot l'estrés negatiu que comporta, realment ambient idoni per al desenvolupament d'una criatura? En tot cas, aquest fet no és cap novetat en aquest estat: el tàndem social decoratiu ZP - Chacon, com a embarassada minnistra de defensa ja ho varen utilitzar fa temps...
Avia
Escric com a dona i mare. Calia fer-ne un instrument politic en el moment en que tenia mes problemes politics, no podia comunicar-ho ara un moment de mes calma.....Pregunto
Guifré el pilos
Mira que ens agrada embolicar la troca amb escrits pseudo intel·lectuals amanits amb frases històriques que en resum no diuen res. Que la Sra. Colau tingui els fills que vulgui (es una qüestió molt, molt personal), pero que deixi de fer bestieses amb Barcelona
papitos
Tot és més simple, Colau ja està acomodada en la política hi preveu uns bons ingressos economics i una llarga vida política per ampliar la família i fer areglos dermoestetics pq tenint en compte el seu estil d'actuar ningú no la treurà de la menjadora, sempre s'adaptarà en algun lloc per continuar-hi vivint de la troca.
Carlota
Ada Colau, dona, mare, alcaldessa i embaraçada. No es pot ser més potent i tenir més força!!! Gran article!!!

envia el comentari