El Born, Franco, Colau i la seva tropa

"La nova esquerra és increïblement ambiciosa en relació a la seva consistència intel·lectual i la vella, increïblement orgullosa"

La còlera que el govern barceloní d’Ada Colau ha desfermat al Born no té res a veure, com va pretendre el comissari de la mostra, amb el contingut de exposició sobre el franquisme. Com es pot jutjar i condemnar una cosa que encara no s’ha inaugurat?, exclamaria amb buscada indignació. Feta aquesta preparació, el comissari acusaria els que criticaven la col·locació de l’estàtua de Franco al Born de torquemades del segle XXI.

 

La jugada del Born –al qual el primer que va fer l’actual govern municipal va ser canviar-li el nom: ara és El Born Centre de Cultura i Memòria- no anava tampoc, en realitat, ni de Franco, ni d’història, ni de memòria col·lectiva. Anava de pugnar per l’hegemonia ideològica.

 

La dita nova esquerra (amb empelts de l’esquerra que no s’acaba de jubilar) desafiaria, violentaria, la naturalesa del Born, plantant-hi a l’entrada tres estàtues franquistes, entre elles el Franco sense cap. Si bé no exclusivament, el Born és un lloc de memòria, de la memòria d’un poble, el català, que el 1714 ho va perdre pràcticament tot, i per això calia actuar amb respecte i sensibilitat.

 

Plantar les estàtues a la porta del Born no tenia cap sentit. Ni ‘dialogaven’ entre sí (la paraula ‘dialogar’ el la paraula de què més abusen els comissaris d’exposicions mediocres) ni estaven justificades. Però calia posar-les-hi. Calia marcar paquet. I sobretot calia fer-ho ‘allà’, al Born, a pesar que existeixen infinitat de llocs on la seva instal·lació no hagués generat cap problema. Tot plegat formava part, com confessaria una senyora que es diu Nuria Alabao, de la xarxa Fundación de los Comunes, de la “guerra cultural” contra el nacionalisme (nacionalisme català, s’entén).

 

Al final, la cosa ha acabat com el rosari de l’Aurora. L’episodi (que no és el primer amb aquesta intencionalitat) em sembla lamentable, inclosa la destrossa de les estàtues. Penós de cap a cap. Suposo que no era la manera com Colau i la seva tropa volien que acabés. Però les escomeses, sovint siguin bretolades ridícules, per intentar imposar una determinat pensament continuaran. La nova esquerra és increïblement ambiciosa en relació a la seva consistència intel·lectual i la vella, increïblement orgullosa.

 

Uns i altres els passa és que, emboirats per tant de prejudici ideològic, no acaben de comprendre què és realment ni quin és l’atractiu del sobiranisme ni del nacionalisme català. Comprensió que resulta més difícil encara quan un, a banda de creure’s molt més llest del que realment és, sent vivament que el van parir millor que els altres.
Comentaris
partida 2014
És que són els comunistes del segle passat. El fin justifica los medios. Només hi ha uns dirigents, els preparats intal.lectualment que no se'ls pot discutir, per això cal creure'ls sense discusió. La religió comunista. I em sap molt i molt greu, però és així.
xec
No són comunistas són oportunistas i no tenen gaire nivell ni cultural ni intellectual. Són uns simples caraduras.
Anonim
Els comuns no poden suportar que el poble català recuperi el poder polític. Els colaus son vulgars lerrouxistes ara empeltats amb peronistes. Quina fatiga i quin fàstic
Algú....
els vota. La gent que encara no saben a on son, ni que es el que els milloraría la vida. La ignorancia sempre es perillosa perqué fa al votant tan manipulable.
L'estàtua, crec, va ingressar a la col·lecció del Museu d'Història de la Ciutat, sent registrada i fitxada. S'han seguit doncs els tràmits d'autorització de sortida d'obres del museu?, i ara, que està ben trinxada, qui es fa càrrec?
Valentí
Sento aquesta señora Colau com una persona molt i molt tòxica. Vol ser la lider absoluta i per això no para d'enfrontar-se contra tot allò que no la segueix i, és clar, una persona que no sap ni quina és la seva identitat, que intel·lectualment és un zero a l'esquerra, que professionalment, apart d'algun anunci o acció reventatària d'actes institucionals o d'actes protocolaris,, sap perfectament que no té res a oferir a la societat catalana i per tant burda com el lerrouxisme per desfer-la.
Almogaver
Quan parlem de l'esquerra referint-nos als colauistes i comapnya, si us plau, especifique, concretem i parlem d'Esquerra Espanyola. Aquella esquerra que l'any 36 erribava a Catalunya cridant: "TODOS LOS CATALANES ON UNOS BURGUESES" i després actuaven amb conseqüència, segons les directrius que els marcaven que s'havia de fer amb els burgesos.
Bacoretta
tota aquesta aquesta colla tenen vocació de Comissaris Polítics o Comissaris de exposició i actuen com comissaris. Si en conter de posar el que van posar haguessin posat un gargall el exit haguera sigut impresionant
Els catalans no mereixem aquest ajuntament
Els catalans no mereixem que la capital del nostre país estigui en mans d'aquesta gent, que ni valoren la nostra història, ni estimen Catalunya. Dóna'ls causes alienes on no s'hagin de mullar massa, com el Sahara o Palestina, i un megàfon per anar a fer el brètol pels carrers. (Nota: he dit els catalans, sí. Catalans, és el genèric en la nostra llengua. N'estic farta de rucades i estupideses masculí-femení. Rebregant la llengua no canviareu la societat, estúpids. I estúpides.)
Albert
Doble hit:: 1 - "La nova esquerra és increïblement ambiciosa en relació a la seva consistència intel·lectual i la vella, increïblement orgullosa." 2 - "quan un, a banda de creure’s molt més llest del que realment és, sent vivament que el van parir millor que els altres". Es el que transmeten.

envia el comentari