Quatre dies, quaranta anys

"Discrepo amb Gerardo Pisarello, i dubto que si s’hagués explicat millor el motiu de l’exposició el resultat hagués estat un altre"

Quatre dies ha trigat a desaparèixer l’estàtua eqüestre de Franco instal·lada per l’Ajuntament d’Ada Colau a les portes del Born Centre de Cultura i Memòria. I no és un dir, han estat exactament quatre dies. De tres mesos que hi havia de ser a quatre dies, fins que finalment el consistori barceloní ha decidit retirar-la per les constants protestes, que han anat des de posar-hi una nina inflable a sobre fins a posar-li un cap de porc.

 

 

 

Des de la seva col·locació, els actes reivindicatius i les queixes han estat constants, però l’Ajuntament insistia en mantenir-la en aquest lloc simbòlic pel catalanisme. Ahir a la nit tres persones van tombar l’estàtua, i fins i tot hi va haver gent que va dur ampolles de cava per obrir davant de l’estàtua de Franco caiguda, com ja va passar fa més de 40 anys.

 

 

 

En l’últim mes el poder de mobilització de l’Ajuntament de Barcelona ha estat un èxit total. Després del pregó alternatiu de la Mercè amb Toni Albà al capdavant, ara centenars de persones s’han passejat pel Born per mostrar el seu rebuig a una estàtua franquista, en una polèmica que ha acabat amb desenes de bromes a les xarxes socials.

 

 

 

Discrepo amb Gerardo Pisarello, i dubto que si s’hagués explicat millor el motiu de l’exposició el resultat hagués estat un altre. Els catalans ja han après que es pot dir ‘prou’ i que amb mobilització i persistència s’aconsegueixen els objectius. No és cap broma: a Catalunya #SaMataoPaco.
Comentaris

envia el comentari