Contra banqueta, carrer

"La fotografia d’un multitudinari cordó de gent que impedeixi que tots tres exdirigents catalans accedeixin al jutjat és tan potent que no s’hauria de deixar perdre"

L’Estat envia Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau a judici per defensar la democràcia. Tots tres acabaran asseient-se a la banqueta dels acusats, previsiblement l’estiu vinent. Aquesta imatge és d’una excepcionalitat tan brutal que hauria de donar la volta al món. De fet, ja ho ha dit l’exconsellera Rigau: “Hi ha algun espanyol penalitzat per desobeir el Tribunal Constitucional?” La resposta és negativa: cap.

 

Per això la proposta del president de l’ANC, Jordi Sànchez, d’aturar el judici al carrer hauria de ser presa en consideració. Aquest no és un nou atac de l’Estat a les institucions catalanes, o als símbols catalans, sinó als catalans en el seu conjunt, que han expressat a les urnes un clar suport al dret a decidir i a poder votar sobre el futur polític de Catalunya.

 

La fotografia d’un multitudinari cordó de gent que impedeixi que tots tres exdirigents catalans accedeixin al jutjat és tan potent que no s’hauria de deixar perdre. Com aquell 4 d’octubre del 2014 en què més de 800 alcaldes i alcaldesses van mostrar des del Palau de la Generalitat el seu suport al president Mas per fer la consulta. Davant la imposició, l’immobilisme i la intransigència; democràcia, mobilització i civilitat.

 Comentaris

envia el comentari