El nou Duran i la vella Ramoneta

"El ‘putarramonetisme’ ja no té espai en el context polític actual"

Ja no dissimulen ni el nerviosisme, a l’Estat. El mateix dia que el Parlament votava i aprovava la proposta de celebrar un referèndum amb empara legal sobre el futur polític de Catalunya, l’Estat posava en marxa tota la maquinària. Judicial, esclar. El Tribunal Constitucional contra Carme Forcadell i el Suprem contra Francesc Homs. Nerviosisme nivell groller.

 

Mentrestant, i també el mateix dia, un conseller de la Generalitat deia en un mitjà espanyol que els toros són una “gran expressió mediterrània, espanyola i també catalana”. Unes declaracions que, com les darreres vegades, Santi Vila ha hagut de sortir a explicar i matisar. “El nou Duran” ha estat l’acusació més repetida des de diferents sectors del catalanisme polític. El ‘putarramonetisme’ ja no té espai en el context polític actual, i això ho saben de sobres Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs. I els que vindran.

 

No hi ha cap altra possibilitat que la unitat i la contundència, per fer un referèndum o per aprovar uns pressupostos. Qualsevol altra opció, en aquest moment, no seria justa per als milers de persones que van optar per votar independència el passat 27 de setembre i que esperen, ara sí, que tot estigui ‘a punt’ i, finalment, sigui l’hora.
Comentaris

envia el comentari