La CUP i el RUI

"Podria faltar el canto d’un duro perquè el RUI s’inclogués al full de ruta i substituís unes eleccions constituents que no hi ha per on agafar-les"

El RUI agafa força. L’ANC, la CUP i Demòcrates ja el defensen sense embuts. Esquerra fa el ronso però a través de Tardà i Rufián deixa entendre que el veu amb bons ulls. I Puigdemont, amb prudència de President, s’ha mullat amb la punta del peu dient que podria servir per “enriquir el procés”. I llavors estan els convergents -o com es diguin ara- de tota la vida. Si bé no s’han atrevit a descartar-lo, no es cansen de recordar les “dificultats tècniques” que comportaria, obsessionant-se amb el boicot dels unionistes. Si encara no hi ha RUI al full de ruta és per culpa d’ells, que no el volen. Però Convergència, o com es digui, regalima sang a dojo i no està en condicions de forçar res en contra de la voluntat de la resta d’independentistes. Té la presidència de la Generalitat, sí, però amb un home dels afores del partit, molt més independentista que convergent.  

 

Amb tot, crec que podria faltar el canto d’un duro perquè el RUI s’inclogués al full de ruta i substituís unes eleccions constituents que no hi ha per on agafar-les. Malauradament, qui té la millor carta per fer decantar la balança és la CUP, que va de patinada en patinada. És delirant que la CUP utilitzés el seu poder de veto per carregar-se Artur Mas i, posteriorment, bloquegés els pressupostos de Junqueras, fent automàticament vàlids els pressupostos del 2015, pensats pels qui ells consideren com a xusma neoliberal. 

 

Quan van començar a parlar del RUI em vaig alegrar molt. Per fi deixaran d’aniquilar béns comuns i començaran a utilitzar amb seny la palanca que va donar-los el 27-S, vaig pensar. Ho tenien en safata. Voleu pressupostos pel 2017? Doncs nosaltres volem el RUI al full de ruta. Junts pel Sí hauria hagut d’acceptar. Però res. Anna Gabriel ja ha dit que la moció de confiança de Puigdemont tindrà el suport del seu partit. Gratis, a canvi de res. Per què? Segons va dir, volen respectar a Junts Pel Sí, donar-los temps fins que es posin d’acord sobre el RUI. Amb aquella veu tan dolça que té, tan inquietant en el fons. No cola. Jo crec que estan sacrificant el referèndum per no haver de donar suport a uns pressupostos que els farien quedar malament davant la tribu antisistema. La mateixa història de sempre…
Comentaris

envia el comentari