L'article de l'Oriol Jara

"Jo també sóc víctima de les dues obsessions més remarcables de la meva generació: l'egocentrisme i els titulars provocadors"

Sí, jo també sóc víctima de les dues obsessions més remarcables de la meva generació: l'egocentrisme i els titulars provocadors. En sóc una víctima notable (egocentrisme, ja veieu) i tots aquells que m'heu llegit algun cop us n'haureu adonat de manera més o menys activa. Val a dir que no he fet un exercici conscient d'egolatria ni de provocació barata però, malgrat excuses creïbles o directament patètiques, el resultat és el que és: un articulista que provoca, que s'agrada i que fa servir frases curtes i efectistes.

Quan el Salvador Cot va convidar-me a escriure articles vaig pensar en tots aquells bitllets, columnes, articles, posts i missatges de propaganda que diàriament consumia al diari. De fet, vaig pensar en tots aquells que no hi trobava mai. Perquè, en general, la gent adulta que escriu el que pensa de les coses em provoca una enorme desconfiança. Pràcticament ningú no diu res públicament sense pensar en un resultat. És més, quan imagino com escriu un articulista penso que deu fer aquell raonament conegut des de l'època del Cèsar que viatja pel següent camí: Qui ha fet tal cosa? És dels meus o és enemic? Què he de dir per ajudar o enfonsar el meu amic o enemic? Un laberint que, afortunadament, no he recorregut mai des que el senyor Cot em va trucar.

He parlat bé o malament de la CUP, de Mas, del nacionalisme i de l'esquerra. I el que fa tot plegat més divertit és que he rebut missatges de WhatsApp felicitant-me i insultant-me (us ho juro) de les mateixes persones. Aquestes coses em fan sentir bé, en realitat. Penso "mira, això que fas serveix per alguna cosa". I tampoc no ho he fet per molestar, no pas. Ho he fet perquè em semblava just.

Ja ho veieu, un egòlatra (que no un hedonista) a qui li agrada parlar de sí mateix i cridar l'atenció de manera més o menys barroera. Prometo, la temporada que ve (si encara m'hi volen) cridar menys l'atenció, parlar menys d'un servidor i bloquejar els pesats del WhatsApp. Us hi espero. Perquè sé que us va tant la marxa que sempre hi sou.
Comentaris

envia el comentari