#TotsSomLeoMessi

"Mai no som res del que diem que tots som. Ni París, ni refugiats, ni homosexuals a Orlando, ni belgues, ni Leo Messis"

No, miri, no ho som. No som rics, no som famosos i no tenim una vida despreocupada construïda sobre el joc, l'admiració i les quantitats ingents de diners (tres pilars força sòlids com per garantir un estat d'ànim favorable i una felicitat prou incontestable). I, a més, alguns de nosaltres no volem pas ser Leo Messi. No ho desitgem. Preferim no haver de presumir d'estupidesa. Concretament, a mi em faria molta vergonya anar a un jutjat per explicar que sóc un analfabet, que no sé què passa amb els meus diners, que en tinc tants que me la sua si són a Panamà o a la Caixa Laietana i que, per reblar el clau, mon pare és el culpable de tot aquest sidral.

Es veia venir que acabaríem prenent mal amb aquesta mania histriònica del #JeSuis... Aquesta etiqueta inventada fa un parell d'anys per solidaritzar-nos ràpidament amb tot de coses per les quals no sentim cap solidaritat concreta. Només por. Por que ens passi el mateix. Per això el #TotsSomLeoMessi és notablement ridícul. Perquè cap de nosaltres no temem que ens passi el mateix. Ben mirat, alguns sí que ho desitgen, ser Leo Messi. Si ser Leo Messi vol dir haver d'anar a declarar als tribunals a canvi de ser milionari i famós, tampoc no em sembla que el tracte sigui especialment greu per a molta gent. Però no ens enganyem, mai no som res del que diem que tots som. Ni París, ni refugiats, ni homosexuals a Orlando, ni belgues, ni Leo Messis.

Honestament agraeixo intensament aquesta campanya al Barça. De debò.
Perquè ha evidenciat lo absurda que és la mania del #JeSuis. Des d'avui mateix sempre que es produeixi una gran catàstrofe planetària jo usaré l'etiqueta #TotsSomLeoMessi. Perquè em sembla exactament igual d'inútil que totes les altres etiquetes solidàries. Perquè em sembla increïblement efectiva com a paròdia de les etiquetes solidàries i, sobretot, perquè ser Leo Messi ha de ser tan collonut que aquesta etiqueta és un gran clam optimista. #TotsSomLeoMessi. No patiu, és cert que uns aiguats han arrossegat el vostre poble de canyes fins el delta del Riu Indus però... #TotsSomLeoMessi. Ànims!
Comentaris

envia el comentari