Els policies estan sonats

"Quin marrón ser policia. Quin pal. Quina mandra. S'ha d'estar ben boig per jugar-se la pell simplement per protegir les coses dels altres"

Quin marrón ser policia. Quin pal. Quina mandra. S'ha d'estar ben boig per jugar-se la pell simplement per protegir les coses dels altres. S'ha de tenir un hàmster al crani per voler que t'insultin, et provoquin i et llencin un petard a la cara només per evitar que li cremin el cotxe a un pringat. Jo els he vist córrer pel carrer darrere d'un paio armat amb un ganivet i les mans tacades de sang. Córrer darrere seu per evitar que fes mal a algú o que es fes mal a ell mateix. Córrer darrere d'un alienat armat. Que no tenen família, aquests policies? Que no pateixen per si els seus fills perden el seu pare apunyalat per un boig desconegut en un carrer de l'Hospitalet? Què insensats.

Els he vist xerrar durant més de trenta minuts amb un home que es barallava amb la seva dona al barri de La Florida. Com si realment els importés que un tarat masclista deixés d'amenaçar la seva senyora. A qui l'importen, aquestes coses? Tu has de fer la teva vida, com fem tots, i girar el cap quan passen coses que no ens agraden. Tu tira pel dret i no et fiquis en problemes que no et pertoquen. S'ha d'estar boig per ficar-s'hi. Quin pal, ser policia. Quina mandra. Quin risc més innecessari.

Que no tenen hobbies o aficiones esportives, els Mossos? Que no els agrada jugar al futbol o al tennis? Que no pateixen per si un cop de roc els deixa en una cadira de rodes? No sé on cony tenen el cap, els policies, que no veuen que la seva feina no mola. S'ha d'estar ben sonat per jugar-se-la per nosaltres. A sobre, quan la caguen omplim diaris i diaris explicant com en són, de poc professionals. Com en són, de garrulos i de violents. Ens crema la tinta a les mans de tanta canya que els fotem. S'ha d'estar ben sonat per seguir protegint-nos.

I, permeteu-me que us ho digui però, pel que jo llegeixo als diaris, no sé de cap gran fet heroic que hagin protagonitzat. No recordo haver llegit cap notícia explicant una gesta dels Mossos. Serà que no en fan cap, suposo. Que es passen el dia tancats en una furgona generant ràbia a base de drogues sintètiques per poder buidar ulls a canonades de FOAM.

I a sobre això, l'avorriment. Cada setmana hi ha a Barcelona 5 manifestacions (pel cap baix) i mai hi intervenen els Mossos. Sempre allà mirant i deixant que la gent protesti pacíficament. Quin rotllo de feina, tu.

Jo no sé com hi pot haver policies, encara. Jo no sé de quina pasta els fan. Quin pal de feina. I total, per protegir el meu cotxe, la meva casa, la meva família o la meva vida.
Comentaris

envia el comentari