Que se'n surtin

"És absurd el mantra de determinada esquerra de col·locar obsessivament Convergència en el mateix sac que el PP"

Llegeixo en un digital quins són els aspectes de la llei catalana d'emergència social que el tàndem Soraya&TC ha suspès aquesta setmana: "L'article que recull mesures de segona oportunitat per a les llars endeutades, i el de la cessió obligatòria de pisos buits per part dels grans tenedors d'habitatges". Caram, la dreta neoliberal i antisocial i mafiosa catalana, quines coses que aprova i vota al Parlament. Me'n vaig a la llista d'altres lleis catalanes recorregudes i/o suspeses, i veig que Convergència (abans com a CiU o ara dins de JxSí) ha votat lleis per obligar les grans subministradores d'energia a no tallar la llum o el gas a les famílies vulnerables, per cobrar impostos a la banca pels dipòsits, per facilitar la dació en pagament, per taxar els pisos buits, per obligar les grans operadores de telecomunicacions a finançar la cinematografia, o per promoure la participació popular (consultes) en les decisions polítiques. Caram, caram.

És de dretes, Convergència? Dels partits nacionals catalans -els que entenen Catalunya com una nació- Convergència és sens dubte el que ens cau més a la dreta. Això sí. I algun dels seus postulats i part de la seva praxi ho són, de dretes (altres no, altres són socialdemocràcia clàssica). Però és honest reconèixer que a la majoria de països la dreta no acostuma a votar les coses que he llistat més amunt. La gent d'esquerres d'aquests països (començant per la d'Espanya) ja la voldrien per a ells, aquesta dreta. Aquesta setmana s'ha fet públic, per cert, que en l'enquesta interna que estan fent per refundar el partit ha resultat que el 75% dels militants convergents no és que estiguin a favor del matrimoni gai, sinó que, horror!, està a favor de l'adopció per part dels matrimonis gais. Aniran a l'infern directes.

És absurd el mantra de determinada esquerra de col·locar obsessivament Convergència en el mateix sac que el PP. Absurd i mancat del més mínim rigor intel·lectual. I contraproduent, a més: la deformació grollera de l'adversari sempre se t'acaba girant en contra. Convergència no és com el PP, Convergència es mira el centre des de la dreta, com ERC se'l mira des de l'esquerra, però tots dos miren al centre, entenent el centre com el conjunt de consensos socials bàsics del país. El problema del futur de Convergència, doncs, no està en el seu posicionament en l'eix esquerra-dreta. Al meu entendre el problema gros de Convergència es diu família Pujol i es diu finançament il·legal sistemàtic al llarg dels anys a través de l'obra pública, amb tots els vicis relacionats que això comporta. I perdonin que en això segon em salti la presumpció d'innocència, però és que en tinc la convicció absoluta i no em cal esperar les sentències judicials que aniran caient. Refundin o s'inventin una cosa nova, no servirà de res si la despujolització no és total i absoluta i si no s'inventen una manera transparent i honesta de finançar el partit. I un servidor, que es veu a si mateix com un ciutadà d'esquerres, espera sincerament que ho facin. Perquè si Convergència no se'n surt bé, de la refundació, hi ha un altra dreta molt pitjor que ocuparà el seu espai. Rivera, Arrimadas i Albiol esperen el seu torn. Aleshores veurem el que és la dreta de debò.
Comentaris

envia el comentari