Puc dir una cosa?

"Potser Artur Mas s'està equivocant i en realitat la refundació de Convergència ja està feta i es diu Demòcrates de Catalunya"

Aquest migdia el taxista tenia posades les notícies i la veu de Soraya Sáenz de Santamaría ha pertorbat el meu dolç entotsolament. La vicepresidenta espanyola li deia a Albert Rivera que fes el favor de no ficar-se allà on no el demanen, que la decisió de qui és i qui no és el líder del PP és només "de los afiliados que pagamos la cuota". Rivera va repetint des de fa dies que si Rajoy plega ell no té cap problema de pactar amb el PP, i a la Moncloa s'ho han pres malament.

El butlletí ha saltat a la següent notícia però he pensat mira, ja tens article per avui. Perquè fa dies que tinc ganes de ficar-me allà on no em demanen, concretament en el procés de refundació de CDC. Tot i que l'actitud d'Artur Mas és la contrària de la de Soraya (ell diu que en aquest procés li interessa l'opinió de tothom), sí que és veritat que no sóc ni militant ni votant convergent, ni mai m'han convidat a cap acte de la Casa Gran, ni res, o sigui que sóc conscient que m'arrisco a què algú em pregunti que qui m'ha donat ciri en aquest enterro. Em disculpo per endavant, doncs.

La cosa que tinc ganes de dir és que potser Artur Mas s'està equivocant i en realitat la refundació de Convergència ja està feta i es diu Demòcrates de Catalunya. Els valents que es van enfrontar a Duran dins d'UDC i van precipitar el seu final polític han parit un nou partit sense lligams amb el passat, sense motxilles estranyes, que no accepta donacions d'empreses, que tria els seus candidats amb primàries i llistes obertes, que no té militants sinó voluntaris i que aposta de debò per la transparència. Un partit nadiu independentista i que ideològicament està ben bé en el centre, oferint zones de confort tant a ciutadans de centre esquerra com de centre dreta. I last but not least, amb una bona marca.

En definitiva, la meva impressió és que Antoni Castellà i els seus l'han clavat amb l'artefacte. I si l'artefacte ja hi és, no veig per què la refundació de CDC no podria consistir simplement en el transvasament del millor material humà de CDC a Demòcrates de Catalunya, aprofitant l'operació per deixar anar definitivament el llast del pujolisme i de tots els mals vicis que han acabat inutilitzant el projecte de Convergència. Ja ho sé que això que proposo és molt difícil i que demanaria molta generositat (potser sobretot per part dels fundadors de Demòcrates), però com sempre diu Artur Mas, a moments excepcionals, solucions excepcionals.

Comentaris

envia el comentari