Pacteu ja, si us plau

"Sembla que Ada Colau només està disposada a incorporar Collboni si en la mateixa jugada hi entra ERC: la foto només amb el PSC penalitza"

Nou mesos portem ja a Barcelona amb un equip de govern de només onze regidors, una xifra absolutament insuficient per atendre la governació d'una ciutat d'1,6 milions d'habitants. Per a que es facin una idea, l'anterior equip de govern (Trias) eren catorze i l'alcalde es va passar el mandat escoltant les queixes cada cop més irades dels seus regidors perquè, literalment, no donaven l'abast. Pasqual Maragall havia arribat a governar (en coalició) amb 22 regidors, i Joan Clos (també en coalició) amb 23.

Doncs bé, ara són onze. I no és que no donin l'abast, és que estan desbordats perquè és impossible estar a quatre llocs al mateix temps. El problema és gros, ho saben els onze, ho saben els grups de l'oposició, ho saben els funcionaris municipals que ho viuen des de dins, ho comencen a saber els ciutadans, especialment aquells que per la seva feina han de tractar sovint amb l'ajuntament, i falta poc perquè ho sàpiguen la resta de barcelonins. Des de l'estima per Barcelona només es pot dir una cosa: és urgent, imperatiu i obligatori que algú entri al govern de la ciutat a ajudar.

Se sap que Jaume Collboni ho faria demà mateix amb els seus quatre regidors. El PSC és un partit parit per governar i ara, desposseït de tot el seu antic poder institucional, no posa condicions. Però sembla que Ada Colau només està disposada a incorporar Collboni si en la mateixa jugada hi entra ERC: la foto només amb el PSC penalitza. Alfred Bosch, però, no està per la feina. Ni per la feina de fer un tripartit amb BComú i PSC, ni per la feina d'un pacte directe amb Colau, sense el PSC. Prefereix quedar-se a l'oposició i en tot cas anar pactant temes concrets. Segur que té els seus motius.

Fins ara, el calendari electoral (27-S a Catalunya, 20-D a Espanya) ha permès anar tapant el problema i ajornant aquesta carpeta, però la gestió de la ciutat s'estressa cada dia més i, si no hi ha una solució, aviat aquest serà un tema als mitjans de comunicació. No tinc cap problema de dir que per mil motius, d'àmbit local i d'àmbit nacional, a mi m'agradaria veure un pacte Colau-Bosch (setze regidors, suficients per recuperar l'alè de la gestió), però com a barceloní no em disgustarà qualsevol altra fórmula mínimament coherent que permeti impulsar de debò l'acció de govern. El que vull és veure que la meva ciutat tira endavant.
Comentaris

envia el comentari