El Pla A és el Pla B

"El full de ruta del govern, tan complicat que no l'entenen ni ells, peca de la mateixa ingenuïtat"

Junts pel Sí i la CUP ja han registrat la sol·licitud de creació de les ponències parlamentàries per aprovar les anomenades lleis de desconnexió previstes a la declaració del 9N. Com que la declaració està suspesa pel TC, han canviat el nom previst de les normatives per mirar de driblar la impugnació de l'estat. La trampeta és tan ingènua que fins i tot resulta tendra. A aquestes alçades ja hauríem de saber que el TC es passa la nomenclatura pel folre dels daixonses. Referèndum, consulta o procés participatiu, tant és. Li haguéssim dit enquesta i l'haguessin suspesa igualment.

El full de ruta del govern, tan complicat que no l'entenen ni ells, peca de la mateixa ingenuïtat. Si és tan enrevessat és precisament pel seu afany extrem de ser legalment impecable, quan de fet, en un sistema corromput no importa si fas bé o no les coses. La màxima massista del "carreguem-nos de raons" es entranyable sobre paper, però que ningú pensi que podrem fer la independència com qui munta un moble d'Ikea, seguint pas a pas les instruccions amb dibuixets. L'estat actuarà molt abans que puguem fer tot això que diem que volem fer.

Quan d'aquí quatre dies veiem el nostre camí de flors i violes literalment taponat per les forces de la natura espanyola, entendrem que el nostre pla B és, en realitat, el nostre pla A. Tirar pel dret. És a dir, deixar de mirar-s'hi tant amb la bona lletra i activar el xoc de trens. Alguns aposten pel referèndum unilateral. Jo ja m'hi apunto, però em sembla que no en trauríem gaire suc. Correm el risc que ningú ens faci ni cas.

A més, si guanyem, que guanyaríem per que els del No es quedarien tots a casa, tornaríem a estar com abans, sense eines per poder exercir la independència votada. Sempre he pensat que el moment de la veritat arribarà quan la pasta estigui en joc. Només així tindrem poder, i per tant només així se'ns farà cas a Europa. Quasi puc veure la gota al front de la Merkel. Caldrà tenir una mínima estructura i que el govern, això sí, imposi als catalans que paguin a l'agència catalana. El merder que ens cal estaria garantit. No és que vulgui agafar la drecera. Senzillament, crec que el camí llarg que hem traçat no porta enlloc.
Comentaris

envia el comentari