Lliçons no, si us plau

"La línia vermella per seure a negociar ha desaparegut, i en el seu lloc ha aparegut, alehop!, un ministeri de plurinacionalitat per al cap de llista d'En Comú Podem"

En campanya, el referèndum era condició sine qua non per a la investidura d'un nou president. Ara ja és només un objectiu (Domènech dixit) dins d'una negociació "por el cambio". La línia vermella per seure a negociar ha desaparegut, i en el seu lloc ha aparegut, alehop!, un ministeri de plurinacionalitat per al cap de llista d'En Comú Podem.

En campanya, el referèndum havia de ser sobre la independència, amb una pregunta clara i una resposta binària. Ara, el referèndum ja no té per què ser forçosament sobre la independència i pot tenir (Colau dixit) tres opcions de resposta.

En campanya, s'instava l'independentisme a posar el fre i "recuperar el consens sobre allò que ens uneix a la majoria, que és el referèndum". Ara, ERC no només s'ha d'oblidar de la independència per "surrealista" (Coscubiela dixit), sinó també del referèndum, perquè hi ha un bé superior. ERC s'ha d'abstenir per deixar pas al #GobiernoParaCambiar.

En campanya, Convergència era corrupta, dretana i austericida. Ara, Convergència s'ha d'abstenir per permetre la investidura de qui? Tatxan! D'un president del PSOE, el partit del descomunal frau de l'ERE, el que va reformar amb el PP i en 15 dies d'agost la Constitució Espanyola, a demanda de la troica, per prioritzar el pagament del deute per damunt dels hospitals i les escoles.

En campanya, el grup propi estava garantit. Ara resulta que depenia de la voluntat dels grans partits (qui ho havia de dir), i es ven com un gran invent una fórmula com la que ja tenia ICV amb IU. Han anat més enllà els diputats valencians de Compromís, que acabi com acabi aquesta història sempre podran dir als seus votants que ho van intentar tot.

Me n'alegro, de debò i sense rastre d'ironia, que En Comú Podem faci política. Tothom la fa. Però arribats a aquest punt, em sembla que els ciutadans tenim dret a demanar que, almenys, no doni lliçons. Ni lliçons d'esquerres, ni de sobiranisme.
Comentaris

envia el comentari