¡Epifania cupaire!

"Tots s'hi arriben, a Sabadell, i en un pessebre municipal s'agenollen per veure, amb els seus propis ulls, el miracle més fastuós que Déu ha regalat a sons fills"

Uns pastors vigilen el ramat a les muntanyes del Vallès quan, de cop, una estrella il·lumina el cel i es dirigeix, inequívocament, cap a la pista d'atletisme coberta de Sabadell. Els ramaders, espantats, foragiten les ovelles obrint-se pas cap a aquell esplendor místic. "Fuig, xaiet, que Déu fa brillar el cel com mai abans l'ha encès". ¡Déu és nat entre els mortals! Tan bon punt la notícia (i la lluentor inaudita de l'estrella) corre entre els homes de bona voluntat, una cua de pastors fa cap a Sabadell. El rumor s'extén entre les gents. "Un miracle, un miracle...", "un regal del cel..." "¡Glòria! ¡Glòria! ¡Glòria al cel!" És tan formidable la bona nova que, segons diuen, fins i tot tres reis llunyans han emprès el camí per anar a presenciar el miracle en persona. Per ofrenar, si cal, tres regals (un per rei) a aquest nou nat prodigiós.

Un àngel flamíger, sorgit amb un fulgor incandescent entre les branques d'un faig pelat del Montseny, anuncia els fets a un grup de hippys que fan bivac al parc del RACC.

"La notícia que us porto em crema,
estimats neorurals fills de Déu.
¿És que encara no ho sabeu?
¡És nat el fill dels antisistema!"

Tots s'hi arriben, a Sabadell, i en un pessebre municipal s'agenollen per veure, amb els seus propis ulls, el miracle més fastuós que Déu ha regalat a sons fills. Mireu la mare i el pare com ensenyen la criatura. Com l'aixeca el Baños agafada entre les mans amb magnífica tendresa. Com l'exhibeix sa mare, la Gabriel, amenaçant els presents amb el poder i la ira infinita d'aquell miracle. ¡Oh, epifania! ¡Oh, miracle! ¡Oh, Rei de reis! L'Empat és nat. Quan el comunisme pensava que tot estava perdut i que Catalunya era a les mans del fals messies, benaurat sia el miracle de l'empat. ¡Oh, nostre Senyor, glòria a vos que ens heu donat un empat! ¡Glòria a vos i al 0'033% de probabilitat estadística que nasqués un empat! ¡Glòria al miracle! ¡Glòria a vos!
Comentaris

envia el comentari